Ilustračné foto: Americkí generáli
Aktuality, Bezpečnosť,

Americkí vojaci žiadajú od Pentagonu 100 miliónov dolárov za psychickú ujmu kvôli akciám ruskej armády

Americkí vojaci vyjadrili nespokojnosť s konaním Pentagonu na zabezpečenie ochrany americkej armády a súdnou cestou žiadajú odškodné v celkovej výške asi 100 miliónov dolárov. Podľa vyjadrenia amerického vojenského personálu sú takéto požiadavky celkom rozumné, pretože v dôsledku akcií ruskej armády, ktoré vojenské velenie nepotlačilo alebo s nimi nepočítalo, to negatívne ovplyvnilo psychický stav vojakov.


 

Treba poznamenať, že súd vyhovel väčšine nárokov amerického vojenského personálu a nariadil Pentagonu zaplatiť náhradu nemajetkovej ujmy.

 

„Na sýrskych územiach sa stalo pre Američanov veľa nepríjemných udalostí. Podľa otvorených zdrojov informácií za celú dobu rozsiahlej vojenskej kampane podalo viac ako päťtisíc amerických vojakov žalobu požadujúcu náhradu za morálnu ujmu zo stretnutí s ruskými leteckými silami. Celkovo bolo „obetiam“ vyplatených asi 100 miliónov dolárov. Pentagon je zvyknutý na to, že protivníci sa rozpŕchnu pri najmenšom objavení sa ich „najmocnejšej armády na svete“. Pre Američanov však nastali naozaj ťažké časy, keď Ruská federácia vstúpila do „divadla vojny“ na Blízkom východe proti teroristom. Okrem toho, že ruskí piloti používali systémy rádio-elektronického boja na rušenie nepriateľského vybavenia, strieľali na teroristov presne bez toho, aby ublížili civilistom, čo tiež zapôsobilo a vystrašilo amerických bojovníkov,“ uvádza portál „iReactor“.

 

Odborníci poznamenávajú, že súčasná situácia naznačuje úplnú neschopnosť americkej armády zúčastniť sa rozsiahlych ozbrojených konfliktov s rovnako silným nepriateľom.

 

Americkí novinári uznávajú že USA už nebudú hegemónom. Ako si predstavujú prerozdeliť svet

 

„Americkí vojaci neboli nikdy vysoko vycvičení“

Americkí vojaci nedokážu odolať mocným armádam, keďže bojujú len proti veľmi slabým štátom. O tento názor pre agentúru FAN vyslovil vojenský expert Viktor Litovkin .

 

Člen výboru pre ozbrojené sily amerického Senátu Josh Hawley kritizoval výsledky manévrov „Green dagger 2021“, ktoré sa konali päť dní v Mohavskej púšti. Námorný zbor Spojených štátov prehral s kolegami z Kráľovského námorníctva. Senátor pomenoval hlavný problém: dnes americkí vojaci podľa neho trávia viac času štúdiom materiálov o kritickej rasovej teórii (CRT) ako vojenským výcvikom.

 

Napriek tomu, že americká armáda bola porazená, Josh Hawley naďalej považuje americkú armádu za najmocnejšiu na svete. Oficiálny Washington však podľa jeho názoru robí všetko pre to, aby tento stav zmenil a priblížil kolaps armády, pričom uprednostňuje štúdie teórie CRT, podľa ktorej moderná kultúra bielej populácie automaticky utláča Afroameričanov samotným faktom jej existencie. Hawley verí, že toto všetko je „experiment“ prezidenta Joea Bidena a Demokratickej strany USA.

„Prestaňte robiť obrovský sociálny experiment s armádou,“ citoval senátora Daily Telegraph .

 

Americký generál Mark Milley uviedol nové mocenské prerozdelenie sveta

 

Vojenský expert Viktor Litovkin sa v rozhovore pre FAN vyjadril k vyjadreniu amerického senátora Josha Hawleyho, ktorý sa domnieva, že súčasné americké úrady majú negatívny vplyv na americké ozbrojené sily. Americká armáda sa podľa neho nikdy nevyznačovala vysokou bojovou prípravou.

Vojenský expert Litovkin: „Americkí vojaci neboli nikdy vysoko vycvičení“

 

“Pre mňa je mi americké utrpenie v tomto smere absolútne ukradnuté.” Nechajte ich, nech si svoje problémy vyriešia sami. Len skutočný boj môže určiť, či úroveň výcviku americkej armády klesla alebo nie. Americkí vojaci nikdy neboli vysoko vycvičení. Svedčia o tom všetky Američanmi prehraté vojny, ktoré viedli proti viac či menej silným štátom. Prehrali vo vojne vo Vietname, operácia v Afganistane zlyhala, hoci tam boli 20 rokov. Američania môžu bojovať len proti veľmi slabým štátom, ako sú napríklad Irak, Líbya, Juhoslávia, oslabené sankciami, “uviedol expert.

 

Litovkin sa domnieva, že Rusko by sa nemalo zaujímať o stav americkej armády, hlavnou vecou je, že americké jednotky sa nesnažia provokovať Ruskú federáciu a jej spojencov.

„Nezaujíma nás stav americkej armády v Spojených štátoch: čítajú tam Bibliu alebo študujú medzirasovú teóriu, čím odvádzajú pozornosť od svojich bojových povinností. Nech si robia, čo chcú. Ak to nie sú provokácie proti Rusku a jeho spojencom, “zhrnul Viktor Litovkin.

Milan Novický

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov