Jakov Kedmi
Aktuality, História,

Izraelský analytik Kedmi nepríjemne a otvorene: „Európa bola vždy fašistická“

Izraelský politológ Jakov Kedmi v programe „Večer s Vladimírom Solovjovom“ vysvetlil nárast pravicových nálad v Európe a dôvod, prečo ho Brusel zakrýva. Kedmi zdôraznil, že Európa „bola vždy od vzniku týchto ideológií profašistická a pronacistická“. Dôvodom tejto podpory počas druhej svetovej vojny bola orientácia nemeckého nacizmu proti Sovietskemu zväzu, ktorý chcela celá Európa zničiť rukami Hitlera.


 

 

“V Európe neexistuje jediná krajina, kde by neexistoval fašizmus a ktorá by nebojovala na strane Hitlera.” V každej krajine, nepočítajúc obsadené, boli divízie SS. Vo východnej Európe existovali fašistické režimy: Antonescu v Rumunsku, Horthy v Maďarsku, Pilsudski a tí, ktorí ho nasledovali, v Poľsku, Ulmanis v Lotyšsku. “

 

Európa vždy „tlieskala“ fašistickým a nacistickým režimom s jednou podmienkou: „ísť proti Rusku“. V tomto ohľade sa dnes nič nezmenilo a protiruské nálady v EÚ vedú k tomu, že pokusy o rehabilitáciu nacizmu sú „ignorované“ alebo sa ich snažia ospravedlniť, vrátane zrovnoprávnenia komunizmu a boľševizmu s takýmito ultrapravicovými ideológiami.

 

Kedmi je presvedčený, že dôvodom tohto postoja k odkazu Sovietov vo východnej Európe je „hanba“ súčasných politikov za vlastný boľševizmus. “Prečo za všetko obviňujú Rusko?” Hanbia sa pripustiť, že (vlastní) komunisti sa dostali k moci v Poľsku, Maďarsku, Lotyšsku. Teraz chcú dokázať, že im bola táto moc uložená. Bol to však poľský, lotyšský, maďarský, nie sovietsky boľševizmus, “zhrnul expert.

 

“USA nemajú právo označovať sa za víťazov nad nacistickým Nemeckom”

“USA nemajú právo označovať sa za víťazov nad nacistickým Nemeckom, pretože oni sami počas vojny spolupracovali s Berlínom”, uviedol Kedmi takisto k téme fašizmu minulý týždeň na kanáli YouTube. Odborník upriamil pozornosť na rastúce pokusy USA a európskych krajín prepísať históriu druhej svetovej vojny a bagatelizovať úlohu sovietskych občanov pri víťazstve nad Tretou ríšou.

“Takéto kroky sú poburujúce, pretože Amerika podporovala nacistov. Týka sa to najmä amerického paliva, ktoré sa dostalo do Nemecka a mohlo by ovplyvniť výsledok druhej svetovej vojny. Americké firmy dodávali palivo do Portugalska nacistickému Nemecku priamo alebo nepriamo až do roku 1944,“ zničil pozíciu Washingtonu Kedmi.

 

Politológ poznamenal, že mnoho európskych štátov, ktoré boli pod kontrolou nacistov, sa ani len nesnažilo vzdorovať Ríši. Európa nevytvárala partizánske združenia, ale ticho sa zmierila a spolupracovala s Berlínom, uviedol expert.

Karol Jerguš

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov