Vladimír Putin
Aktuality, História,

Putin: Čelíme rastúcim pokusom o ohováranie a prekrúcanie dejín 2.svetovej vojny s cieľom ovládnuť Rusko

Podľa hlavy štátu sa vždy robili pokusy o potlačenie Ruska, bez ohľadu na názov krajiny a politický systém. Prezident Ruskej federácie Vladimir Putin oznámil rastúce pokusy o ohováranie a prekrúcanie dejín Veľkej vlasteneckej vojny. Podľa hlavy štátu sa tak deje s cieľom oslabiť Rusko. Toto vyhlásenie urobil pri otvorení organizačného výboru „Víťazstvo“.


 

„Odchádza skvelá generácia víťazov. O to väčšia je naša zodpovednosť za ich odkaz. Najmä teraz, keď čoraz viac čelíme pokusom o ohováranie, prekrúcanie dejín Veľkej vlasteneckej vojny, prehodnotenie úlohy Červenej armády pri porážke nacizmu, pri oslobodzovaní európskych národov spod hnedého moru. Dôvody sú jasné. Pokusy o obmedzenie rozvoja našej krajiny sa uskutočňovali vždy, bez ohľadu na jej názov a politický systém, ”uviedol Putin.

 

Ruský organizačný výbor „Víťazstvo“ bol založený v roku 2000 a spojil zástupcov orgánov a občianskej spoločnosti s cieľom spoločne vyriešiť dôležité problémy. Medzi nimi – pomoc veteránom Veľkej vlasteneckej vojny, uchovanie historickej pamäti a vlastenecká výchova mládeže.

“Nedávno sme oslávili 9. mája, ale vždy hovoríme, že potom nesmieme stratiť nositeľ pozornosti problémov veteránov. Čoskoro si spomenieme na ten strašný a tragický deň, 22. júna. Tento rok uplynie 80 rokov od začiatku Veľkej vlasteneckej vojny, ktorá si vyžiadala mnoho miliónov životov. Osobný postoj ľudí k tejto tragédii určil podporu pre tie zmeny ústavy, ktoré sa týkajú uchovania historickej pamäti, “dodal prezident.

 

Putin si je istý, že najrôznejší rusofóbovia a bezohľadní politici sa snažia presadiť pokusy o revíziu výsledkov druhej svetovej vojny a snažia sa ospravedlniť nacistických zločincov. Rusko nenechá tieto kroky bez odpovede, varovala hlava štátu. Putin sľúbil, že zabezpečí kontinuitu historickej pamäte.

 

 

Rusko „vyrazí zuby každému, kto sa z neho pokúsi niečo odhryznúť“

Vladimir Putin uviedol, že Rusko nejde cestou militarizácie svojej ekonomiky, ale bude reagovať na všetkých, ktorí sa pokúsia zasiahnuť na jeho území.

„Každý si nás chce niekde zahryznúť alebo si z nás niečo odhryznúť, ale mal by vedieť, tí, čo to urobia, že každému vyrazíme zuby, aby nemohol hrýzť. Je to jasné. A zárukou toho je rozvoj našich ozbrojených síl , “poznamenal.

“Stále sa deje to isté.” Len čo sa Rusko posilní, okamžite sa nájdu dôvody na obmedzenie jeho rozvoja. Ako povedal jeden z našich cárov: „Každý sa bojí našej nesmiernosti,“ uviedol Putin na stretnutí organizačného výboru Víťazstvo.

“Aj po rozpade Sovietskeho zväzu, keď „bola stratená jedna tretina potenciálu, je Rusko pre niekoho stále príliš veľké“. Potenciál je skutočne kolosálny, územie zostáva najväčšie na svete. 146 miliónov ľudí – zdanlivo nie toľko v porovnaní s krajinami, kde žijú stovky miliónov občanov, alebo dokonca viac ako miliarda, ale aj tak sa to považuje za veľa. A niekto sa dokonca odváži verejne povedať, že je údajne nespravodlivé, že Rusko vlastní bohatstvo v regióne ako je Sibír – iba v jednej krajine. Je zvláštne počuť také veci, najmä verejne, ale niekedy zaznejú, “uviedol prezident Ruskej federácie.

 

Veľká Británia začala falšovať dejiny 2. svetovej vojny už na jar 1945

Už pred koncom 2. sv. vojny nasadila cenzúru na informácie o víťazstvách Červenej armády a o rozhodujúcej úlohe Sovietskeho zväzu na rozdrvení hitlerovského Nemecka. Potvrdzujú to aj nedávno odtajnené archívne dokumenty, konkrétne šifrovka zo 7. 5. 1945 odoslaná z Káhiry do Moskvy vynikajúcim rozviedčikom, rezidentom v Egypte, Pavlom Žuravľovom, ktorý pôsobil pod operačným pseudonymom „Makar“.

„Tunajšia všeobecná nálada… vytvára pocit, že Angličania začínajú otvorene viesť politickú vojnu proti Sovietskemu zväzu,“ informoval Žuravľov a dodával: „Dobytie Berlína a ďalšie víťazstvá Červenej armády sa na pokyn anglickej cenzúry v miestnych arabských i európskych novinách takmer zamlčiavajú alebo im je vyhradený nevýznamný priestor, ako faktom, ktoré nemajú veľký význam. Pričom udalosti na Západnom fronte sú podrobne popisované ako víťazstvá, rozhodujúce o závere vojny.“

 

Ďalej „Makar“ poukazoval na to, že „v politických kruhoch sa šíria sluchy o zostrení vzťahov medzi spojencami a o nevyhnutnej otvorenej zrážke záujmov Angličanov s Rusmi po vojne“.

 

Ruský spravodajca na to uvádza aj niekoľko čerstvých faktov. „Cenzúra bežne zakazuje novinám akokoľvek informovať o manifestáciách v Libanone na počesť ZSSR v súvislosti s dobytím Berlína, a šíriť aj všetky podobné správy z iných štátov… Cenzúra a anglická Publicity Section zakázali novinám „Fronte Unito“ (Ľudový front v ČĽR) v ostatnom čísle uverejniť zástavu ZSSR, vlajúcu nad Berlínom,“ informuje Žuravľov.

 

„Rad vyjadrení kompetentných činiteľov a dôstojníkov štábu hovorí, že Anglicko zamedzí rozširovaniu ZSSR v Európe a kým je anglická armáda zmobilizovaná, bude využitá na tento účel. V tlači sa osobitne zdôrazňuje opozícia voči ZSSR v poľskej, rakúskej, juhoslovanskej otázke,“ oznamoval rezident.

 

„Makar“ tiež informoval, že „2. mája v orgáne anglického ministerstva propagandy bol uverejnený článok „Nešťastné Poľsko“, v ktorom sa hovorí, že po odchode fašistov z Poľska sa preň nič nezmenilo, zmenili sa len páni, Poľsko čaká na svoje oslobodenie“.
Nájde sa niekto, kto by chcel povedať, že na politike V. Británie voči Rusku sa dodnes niečo zmenilo?

Maroš Šolc

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov