Ilustračné foto
Aktuality, Bezpečnosť,

Kto vládne svetu? Zuckerberg?

Slovensko, 20. február 2021 (AM, FB Ján Baránek) – “Priatelia, svet, ktorý sme poznali, zaniká. Nezaniká pomaly, takpovediac “evolučne”. Zaniká tryskom. Dnes si slobodu „kupujeme“, nosíme Kainovo znamenie v podobe rúšok, chystajú nám Covid pasy, stredná trieda je pomaly zlikvidovaná, bohatí budú bohatšími, tých, čo žijú pod hranicou chudoby pribúda.” zamýšľa sa vo svojom FB príspevku politológ Ján Baránek.


 

“Keď táto nepochopiteľná hystéria prejde , ak teda vôbec, budete veľmi prekvapení kaviareň, kde ste sa možno zvykli na este z práce zastaviť, už nebude. Uvidíte vyprataný priestor a na skle nalepený oznam – „Na prenájom“. Takisto vaša obľúbená reštaurácia, kaderník, elektro, atď… Títo ľudia sa už nevrátia ku svojmu podnikaniu. Prenájmy zrušili, zariadenie rozpredali… Presne títo ľudia si však dnes môžu pozrieť/vypočuť reklamu, ako ministerstvo práce pomáha živnostníkom. Toto samozrejme iba zvyšuje hnev a zatrpknutosť.

 

V tom starom svete sme boli zvyknutí, že štát naše životy chráni. Čo je väčší zločin – kradnúť eurofondy, alebo neposkytnúť počas pandémie liek, ktorý zachraňuje životy? Touto otázkou nechcem navodzovať dojem, že kradnúť eurofondy je v poriadku.
Môj mozog sa zdráha pochopiť a prijať fakt, že život zachraňujúci liek by mohol niekto zámerne sabotovať kvôli zisku z iného, síce menej účinného, ale drahšieho lieku.

 

Tento svet sa naozaj zmenil. Jeden z Murphyho zákonov hovorí, že každá zmena vedie k horšiemu. Dnes to platí minimálne v našej, tzv. západnej civilizácii. Bol som pobúrený, keď Twitter, Facebook a pod., zablokovali účet americkému prezidentovi. Najmocnejšiemu štátnikovi sveta. Tu sme spoznali, že súkromné vlastníctvo musí mať svoje limity a nakladanie s ním musí byť redefinované, pokiaľ ovplyvňuje veľké skupiny ľudí – a to v zmysle verejnej služby, na ktorú sa budú vzťahovať iné kritéria (s jeho nakladaním) v zmysle slovného spojenia „súkromné vlastníctvo“, resp. „súkromný majetok“.

 

Stalo sa niečo nepredstaviteľné. Nejaký admin skrátka zablokoval účet americkému prezidentovi! Obludnosť tohto konania pochopila aj A. Merkelová, inak nie veľká priateľka Trumpa. Lebo tu nešlo o Trumpa. Tu ide o iné. Že to mohli urobiť a urobili to. Potom vyvstane otázka – kto vládne? Volení politici, alebo súkromné firmy? Kto vládne svetu? Zuckerberg?

 

Prečo sa pýtam? Lebo už nie iba amerického prezidenta, ale aj celý kontinent! Facebook totiž v Austrálii zrušil možnosť vyhľadávať a prezerať si správy na svojich stránkach. Nie je podstatné, že ide o súboj Facebooku s austrálskou vládou kvôli zákonu platiť tvorcom mediálneho obsahu za jeho zverejňovanie na svojich stránkach. Ide o to, že môžu! A urobia to. Bez ohľadu na to, že je to v rozpore so slobodným šírením informácií, že je to šikana ako vyšitá. Takže, už nie iba americký prezident. Už celý kontinent! Vitajte v novom svete!” dodáva na záver Ján Baránek

Milan Novický

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov