Ilustračné foto
Aktuality, História,

Novinka: Hitlerove zuby pomohli určiť jeho príčinu smrti

Francúzsko, 15. február 2021 (AM) – Francúzski vedci dostali od ruskej FSB (Federálna bezpečnostná služba) povolenie na analýzu zubov nemeckého Fuhrera, ktorou dokázali, že Hitler, napriek konšpiračným teóriám, naozaj zomrel v roku 1945.


 

Vedecký tím na čele s profesorom Philippe Charlierom dostal od FSB už v júli 2017 povolenie zistiť príčinu Hitlerovej smrti analýzou jeho zubov. V podstate išlo o bezprecedentnú udalosť, pretože dovtedy sa zuby uchovávali v neprístupnom archíve od roku 1946. Výsledky svojho výskumu Francúzi uverejnili vo vedeckom časopise European Journal of Internal Medicine. Francúzsky profesor uviedol, že zuby sú pravé a naozaj patrili Hitlerovi.

 

„Môžeme zabudnúť na všetky sprisahanecké teórie, ktoré sa týkali jeho smrti. On (Hitler) neutiekol do Argentíny na ponorke, neukryl sa na tajnej základni v Antarktíde a dokonca ani neodletel na odvrátenú stranu Mesiaca,“ presvedčený je Charlier. Vedci počas analýzy zistili mnohé patológie a usadeniny vápnika, no žiadne stopy po konzumácii mäsa – diktátor bol vegetarián.

 

Výskum teda nielenže potvrdil všeobecne prijatú teóriu o tom, že Hitler zomrel 30. 4. 1945 v berlínskom bunkri spolu s Evou Braunovou (Hitlerovou), no osvetlil aj presné príčiny smrti. Hitler sa podľa všetkého snažil poistiť a užil ampulku kyanidu, po čom sa strelil do hlavy. Na samotných zuboch pritom neboli ostatky strelného prachu – strela asi smerovala do šije alebo čela, no nie do úst. O stopách po kyanide hovoria modravé usadeniny na zubných protézach, čo sú pravdepodobne dôsledky chemickej reakcie medzi jedom a kovom.

Vladimír Mikunda podľa popmech.ru

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov