.
Aktuality, Bezpečnosť,

Generálny tajomník OSN o neonacistoch epochy Covid-19

USA, 27. január 2021 (AM) – António Guterres, vystupujúc v synagóge New Yorku na pietu obetiam holokaustu, hovoril aj o neonacistoch epochy Covid-19. (27. január je medzinárodným dňom pamiatky obetí holokaustu)


 

Dnes sa, podľa neho, obrodzujú prípady odmietania, falzifikácie dejín holokaustu. „V Európe, v Spojených štátoch a v ďalších krajinách sa stúpenci nadradenosti bielej rasy organizujú a verbujú ľudí…, vystatujú sa symbolmi… nacistov a ich vražednými snahami. Len nedávno sme videli šokujúce príklady v hlavnom meste tohto štátu,“ povedal Guterres a dodal, že pandémia Covid-19 vraj poskytla nové sféry na neonacistickú činnosť. „Keďže ľudia čoraz viac času trávia doma a v internete, stúpenci nadradenosti bielych a neonacisti používajú platformy na sociálnych sieťach na šírenie propagandy a podnecovania strachu a nenávisti.“

 

„Využívajú napätie a sociálnu nestabilitu, ktoré sú vyvolané pandémiou, na boj s menšinami na základe náboženstva, rasy, etnickej príslušnosti, národnosti, sexuálnej orientácie, invalidity a imigračného statusu. Dokonca obchodujú s informáciami o tom, ako nakaziť menšiny,“ uviedol generálny tajomník OSN a podtrhol, že takýmto spôsobom sa ľuďom navrhuje, aby sa zmenili na biologickú zbraň.

 

„Žiaľ, po desaťročiach, prežitých v tieni, neonacisti a ich idey dnes naberajú na sile. Úrady Spojených štátov varovali, že stúpenci nadradenosti bielej rasy a nacionalistické hnutia sú na vzostupe v celom štáte a na celom svete. Po prvýkrát označili za teroristov tých lídrov, ktorí broja za nadradenosť bielej rasy,“ uviedol Guterres.

Vladimír Mikunda podľa ria.ru, 26. 1. 2020

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov