.
Aktuality, Bezpečnosť,

Putin vyslal Bidenovi počas konferencie skrytý signál

Rusko, 22.December 2020 (AM) – Hlava štátu vyvolala medzi Rusmi kontroverzie svojím vyhlásením o „zliezaní z ihly na ropu a plyn“.


Vyhlásenie ruského prezidenta Vladimira Putina, že Rusko už nie je „čerpacou stanicou“, ako sa naša krajina na Západe stále nazýva, je skrytou správou pre vedenie USA. Tento záver priniesol amerikanista, politológ Malek Dudakov, ktorý sa vyjadril k relevantnému okamihu veľkej tlačovej konferencie hlavy Ruska.

 

Putin pripomenul slová zosnulého amerického senátora Johna McCaina z roku 2014, že „Rusko je čerpacia stanica, ktorá sa vydáva za krajinu“.

“Stalo sa to takým termínom, ktorý sa často spomína v kontexte, keď americkí vodcovia hovoria o Rusku arogantne a krátkozrako,” uviedol Dudakov. Podľa jeho názoru sa zvolením prezidenta Joe Bidena do Bieleho domu vracajú protiruskí liberálni politici z čias bývalých hláv štátov Billa Clintona a Baracka Obamu.

 

Aleksej Čepa, podpredseda Výboru pre medzinárodné záležitosti Štátnej dumy, s politológom nesúhlasí. Z jeho pohľadu Putin nevydal nijaké skryté správy do zámoria, ale apeloval výlučne na občanov Ruskej federácie.

“Prezident uviedol, že ekonomika sa rozvíja, že Rusko chápe nebezpečenstvo závislosti na cene uhľovodíkov, takže je potrebné urobiť všetko pre rozvoj ekonomiky,” zdôraznil poslanec v komentári pre PolitRussia.

 

Pripomeňme, že Putin pred pár dňami uviedol, že 70% rozpočtu krajiny je už tvorených nie na úkor výnosov z predaja prírodných surovín. To znamená, že hlava štátu zdôraznila, že „nie úplne, ale postupne začíname zostupovať z takzvanej ihly na ropu a plyn“.

Maroš Šolc

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov