.
Aktuality, Letectvo,

Rusi zverejnili prvé video kde Stíhačka Su-35S odpaľuje rakety R-37M

Rusko, 6.október 2020 (AM) – Pri príležitosti 100. výročia Štátneho skúšobného leteckého centra Ministerstva obrany Ruska VP Čkalova bolo zverejnené video. Na ňom môžeme vidieť, ako stíhačka Su-35S odpaľuje raketu vzduch-vzduch R-37M.


Táto zbraň, známa tiež ako RVV-BD a “produkt 620”, bola vyvinutá Štátnou strojárenskou konštrukčnou kanceláriou Vympel II Toropova (súčasť akciovej spoločnosti Korporácie Taktické raketové zbrane ).

 

 

R-37M má v prednej časti aktívnu rádiolokačnú navádzaciu hlavicu 9b-1103M-350, za ktorou je bezkontaktný rádiový, ale aj kontaktný elektromechanický zapaľovač. Nasleduje vysoko výbušná bojová hlavica s hmotnosťou 60 kg. V zadnej časti je pohonná jednotka na pevné palivo. Raketa je dlhá 4,06 m a váži 510 kg. Za dlhými nosnými plochami v polovici trupu nasledujú štyri ovládacie plochy v zadnej časti rakety, ktoré sú sklopné kvôli lepšiemu umiestneniu pod trupom lietadla. Trup strely má priemer 38 cm a rozpätie zadných ovládacích plôch je 1,02 m.

 

Strela je schopná ničiť nepriateľské lietadlá manévrujúce s preťažením 8 g. RVV-BD je schopná zasahovať jednak nízkoletiace ciele od výšok 15 m nad zemou, ale aj ciele vo vysokých letových hladinách až do nadmorskej výšky 25 000 m. Raketa má maximálnu rýchlosť Mach 6.

 

Stíhačka Su-35S je schopná niesť až štyri R-37M. Predpokladá sa tiež, že novinka sa stane súčasťou výzbroje stíhačiek MiG-31BM, ktoré pojmú šesť rakiet.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov