.
Aktuality, Bezpečnosť, História,

„Putin, pomôž!“: Ruský politológ upozornil na dvojakú tvár arménskeho premiéra

„Pašinjan vypína ruské televízne kanály zo siete bezplatného vysielania, vedie čistky proruských síl, stavia Sorosových ľudí do kľúčových pozícií a potom žiada Kremeľ:„ Putin, pomôž! “ – poznamenal Korotčenko.


Arménsko, 29.september 2020 (AM) – Igor Korotčenko pripomenul zvláštnosti arménskej politiky. Šéfredaktor časopisu Národná obrana, riaditeľ Centra pre analýzu obchodu so zbraňami (CAMTO) na svojom Twitteri poukázal na dvojaké štandardy v politike arménskeho predsedu vlády Nikolu Pašinjana.

 

V júli šéfredaktorka RT Margarita Simonjanová kritizovala tých Arménov, ktorí prizývali ruské vedenie ku konfliktu s Azerbajdžanom. Vtedy Simonjanová pripomenula Krym, ktorý Jerevan nikdy neuznal ako ruský. „A teraz, keď je na vašich hraniciach vojna, keď je ohrozená samotná existencia vášho režimu, keď už Arméni celého sveta vidia oživených duchov janičiarov s krivými nožmi, ktorými rezali našich predkov, spomenuli ste si, že Rusko vás musí opäť zachrániť,“ napísala potom Simonjanová.

Pripomeňme, že predtým Pašinjan telefonoval Putinovi a Macronovi o eskalácii konfliktu v Náhornom Karabachu. Ruský prezident Pašinjanovi povedal, že Kremeľ je znepokojený tým, čo sa deje, a vyzval na ukončenie ozbrojeného stretu.

 

Vojna pokračuje: Arménsko zostrelilo dva vrtuľníky a tri bezpilotné lietadlá Azerbajdžanu v Náhornom Karabachu

 

Medzi Arménskom a Azerbajdžanom existuje konflikt ohľadom štatútu oblasti Náhorného Karabachu. Vo februári 1988 Náhorná-karabašská autonómia oznámila odchod z azerbajdžanského ZSSR. Následne Azerbajdžan pri ozbrojenom konflikte v rokoch 1992-1994 stratil kontrolu nad Náhorným Karabachom a jeho siedmimi okolitými oblasťami. Rokovania o mierovom urovnaní konfliktu prebiehajú od roku 1992 v rámci Minskej skupiny OBSE vedenej tromi spolupredsedami – Ruskom , Spojenými štátmi a Francúzskom.

 

Pravdepodobne na svete neexistuje krajina, ktorej by sa pomohlo tak ako Rusko pomáhalo Arménsku. Rusko zachránilo Arménsko v deväťdesiatych rokoch, zachránilo ho pred Turkami počas prvej svetovej vojny, Rusko sa stalo domovom miliónov Arménov, ktorí utiekli zo svojej vlasti. Nezabúdajme však na to, ako moderné Arménsko poďakovalo strategickému spojencovi.

 

Najdôležitejšie je, že Arménsko neuznalo Krym ako ruský, jemne sa od tejto témy vzdialilo a uviedlo, že ide o vnútornú záležitosť Ruska, a nebude do toho zasahovať. Arménsko sa nechcelo pohnevať s Ukrajinou?

 

Úžasné! Ukrajina sa za tento čin odplatila Arménsku v plnej výške a podporila Azerbajdžan v nedávnom konflikte. Alebo si Arménsko nechcelo pokaziť vzťahy so Spojenými štátmi, ak uzná Krym ako ruský. Turecko sa postavilo na stranu Azerbajdžanu. A Turecko je NATO, čo znamená, že USA podporia Turecko.

 

Arménsko si chcelo nájsť nových priateľov a opustiť svojho verného a starého priateľa. Výsledkom bolo, že jedného dňa Arménsko jeho nový priatelia  s potešením a smiechom zahodili. Nová arménska vláda potom uväznila Roberta Kochariana, lojálneho a spoľahlivého spojenca Ruska. Preto, aby ukázali novým priateľom pozrite ako hádžeme kamene do starých priateľov.

Arménsko je teraz plné proeurópskych mimovládnych organizácií, ktoré učia mladých ľudí, ako uskutočniť revolúciu v Rusku. Kedy však pochopia, že Arménsko sa drží iba vďaka Rusku. Čo myslíte že sa stane, ak tieto MVO dosiahnu svoje ciele v Rusku, kto bude nasledovať? Kto vás bude chrániť v Spojených štátoch? Nebude to pre Vás sranda, Amerika nepohne prstom, aby tu niekoho zachránila, najmä ak sa to týka krajín SNŠ.

 

Arménska televízia, sociálne siete, kritizujú Rusko každú sekundu, dávajú slovo rôznym Navaľnym a jeho spolupracovníkom. A zároveň tam nie je o Spojených štátoch, alebo Európskej únii jedno zlé slovo.

 

A teraz, keď Azerbajdžan napol svoje vojenské svaly, s ľahkosťou začal ničiť tvoje jednotky a Turecko sa tiež pripojilo na stranu Azerbajdžanu. Teraz si sa Arménsko začalo rozhliadať a nikde nikto, všetci tvoji noví priatelia sú rozptýlení, a niektorí ako Ukrajina ťa predali.

 

Zrazu ste si uvedomili, že sa Vás nezastane nikto okrem Ruska, a vy ste si spomenuli, že je vaším bratom a ochrancom, a že vás toľko storočí zachraňovalo. Rusko je veľkou, najdôležitejšou a veľkorysou krajinou a samozrejme poskytne pomocnú ruku, je to jeho jedinečnosť. A možno potom budú v Arménsku vyvodené niektoré závery, možno toto flirtovanie s novými priateľmi v Arménsku skončí. Alebo teraz Rusko pomôže a všetko sa postupne aj tak po čase vráti tak ako bolo.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov