.
Aktuality, Bezpečnosť,

Politológ Satanovskij: Krym v očiach USA už bol vojenskou základňou NATO

Rusko, 19. september 2020 (AM) – Nedávno si americké úrady mädlili ruky v očakávaní, ako „berú Rusko pod krk“ a v ich očiach bol Krym už základňou NATO, ale plány amerického vedenia boli zničené rozhodnou reakciou Moskvy. Toto stanovisko týkajúce sa vzťahov medzi oboma krajinami vyslovil vedec a ekonóm Jevgenij Satanovskij – píše vydanie „Aktuálne novinky“


 

Satanovskij: V Čiernom mori môžeme bezpečne potopiť celú flotilu USA

 

Podľa profesora sú USA najbohatším a najagresívnejším štátom moderného sveta, „po zuby ozbrojenými“ a jedinými na planéte, ktoré majú schopnosť zničiť Ruskú federáciu. Rusko je zasa tiež jedinou krajinou schopnou vyhladiť USA. Jevgenij Satanovskij vidí dôvod, prečo musí Moskva v posledných rokoch rýchlo implementovať a rozvíjať najpokročilejšie programy vyzbrojovania a prijímať rozhodné kroky v geopolitike v agresívnej politike USA „postavenej na nezmysloch“.

 

Satanovskij: Rakva sa zatvorila. Ako Amerika zabránila vyšetreniu havárie malajzijského boeingu MH17

 

“V určitom okamihu títo muži zlomili všetko.” Odstúpili od všetkých dohôd a zrazu, ako sa im zdalo, začali chytať Rusko pod krk. V ich očiach bola Krymská republika už základňou NATO a americké ponorky sa podľa ich názoru už pohybovali po akejkoľvek trase v Barentsovom mori. Nikto však nechce sedieť v Moskve, keď sú tam za 5 minút letu rakety z juhu, alebo zo severu, “uviedol kandidát ekonomických vied.

Podľa politológa sa preto vláde USA nepáčia najnovšie zbrane ruského štátu a jeho vesmírne programy. USA to chápu: z tohto dôvodu nie sú schopné „uškrtiť“ Ruskú federáciu, odzbrojiť ju a obklopiť vojenskými základňami.

 

Pri tom všetkom nechce žiadny z ruských úradov rozpútať vojnu s USA v plnom rozsahu, pretože tým oba štáty budú výrazne trpieť – až do úplného vzájomného zničenia. Jevgenij Satanovskij zdôraznil, že Moskva má nároky iba proti protiruskému naladeniu USA, ale nie proti bežným americkým občanom, najmä preto, že je medzi nimi veľa ľudí z post-sovietskeho priestoru. Ľudia, ktorí tam sú nemôžu za to, čo robí ich vláda, uzavrel expert počas programu „Solovjov – live“.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov