Ilustračné foto
Aktuality, Bezpečnosť,

Satanovskij: V Čiernom mori môžeme bezpečne potopiť celú flotilu USA

Rusko, 1. júl 2020 (AM, Inforuss ) – Podľa správ z médií sa americké námorníctvo pustilo do aktívnej fázy príprav na odoslanie lodí do Čierneho mora. O niečo skôr americký senátor s obmedzenými právomocami navrhol znovu poslať vojnové lode USA a ďalších krajín NATO do Čierneho mora. Nad týmito vyjadreniami premýšľa prezident Inštitútu Blízkeho východu, Jevgenij Satanovskij:


„Len aby sa objavili v médiách,  to čo hovoria americkí senátori, alebo niektorí ďalší poslanci, je hlúpa a nezmyselná vec. Senátor to povedal nie tak, aby americká flotila skutočne vstúpila do Čierneho mora, ale aby sa objavil v tlači. No, prečo by sme tomu mali venovať pozornosť? Nie na každé kýchnutie sa hovorí na zdravie.”

 

“Čo sa týka skutočnosti, že Žirinovskij vo vysielaní u Solovjova ako prvý ponúkol preventívny útok proti NATO, potom, samozrejme Vladimír Volfovič ako politik vychádza z rovnakých cieľov ako americkí senátori –  len aby vynikol z tlači.”

 

“Keby Žirinovskij bol ministrom obrany …”

“Vladimír Volfovič je oveľa inteligentnejšou a profesionálnejšou osobou, ako by sa dalo súdiť  podľa niektorých jeho vyhlásení, a keby bol ministrom obrany Ruska, potom by samozrejme nič také neurobil.

“Keďže však nie je ministrom obrany, ale politikom (a to je obrovský rozdiel!), Môže si dovoliť povedať aj niečo navyše, zrkadlo nezmyslov, podobne ako americkí senátori. Ako profesionál, Žirinovskij chápe úplne dobre, že nikto nebude robiť to, čo on navrhuje – preto to ponúka.”

 

„Inštalácia ďalších systémov S-400 na Kryme naznačuje, že …“, všeobecne platí, že ak príde flotila NATO do Čierneho mora, jedná sa skôr o otázky pre ministra obrany Šojgua, pretože Lavrov bude v tomto prípade zbytočný sa na ne pýtať …

 

“Mimochodom, nedávna inštalácia ďalších systémov S-400 na Kryme naznačuje, že celá flotila USA môže byť bezpečne potopená v Čiernom mori bez ohľadu na to, koľko lodí tam dorazí. Je preto nepravdepodobné, že by naši americkí vojenskí kolegovia boli pripravení robiť také nezmysly …”

 

“USA v Sýrii sa nás snažia nevyprovokovať.” Budú mať USA silu odradiť Rusko a Čínu, podporovať Izrael a Ukrajinu, viesť operácie na Blízkom východe atď.? Viete, medzi činmi a slovami, alebo skôr politikou USA, existuje obrovský rozdiel a samozrejme, nikto nedokáže bojovať proti všetkým. A na to, aby sme roztrhli zemeguľu na malé časti, úplne stačí to, čo už máme teraz.”

 

“Takže oddeľme to, čo hovoria americkí politici a čo americká armáda v skutočnosti robí … . Americká armáda vie veľmi dobre počítať a správať sa primerane a podmienene, a to aj v tej istej Sýrii … . To znamená, že sa nás snažia nevyprovokovať k nejakým odvetným opatreniam, pretože dokonale chápu, že nakoniec to nemusí byť výsledok, ktorý sa im bude páčiť.”

 

“A čo hovoria politici … Bože, kto sa stará! Kto im niekedy venuje pozornosť, dobre … s výnimkou snáď novinárov?” ..dodal na záver Satanovskij.

Zdroj: argumenti.ru

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov