.
Aktuality, Bezpečnosť, Letectvo,

Incident vo vzduchu: Bieloruské vrtuľníky Mi-24 urobili poriadok na hranici s Litvou

Bielorusko, 26. august 2020 (AM) – Zatiaľ čo nová demonštrácia spojila niekoľko organizovaných demonštrantov v Minsku [údaj nie je možné overiť] a pán Lukašenko sa objavil s puškou Kalašnikov v ruke spolu so svojou ochrankou, útočný vrtuľník Mi-24 údajne porušil vzdušný priestor Litvy v regióne Medininkai počas “niekoľkých minút“, zatiaľ čo údajné tisíce ľudí sa pripravovali na vytvorenie ľudského reťazca v solidarite s bieloruskými oponentmi.


 

Litovské ministerstvo zahraničných vecí 24. augusta uviedlo, že predvolal bieloruského veľvyslanca vo Vilniuse na doručenie protestnej správy. “Vyzývame Bielorusko, aby vysvetlili tento incident a zabezpečili, že k takýmto porušeniam už nedôjde“. Bieloruské ministerstvo obrany obrátilo obvinenie proti Vilnius a vysvetlilo, že jeho vrtuľníky Mi-24 zabránili porušeniu Bieloruských vzdušných hraníc balónom vyslaným z Litvy a ktoré niesli protivládne nápisy.
„Vďaka pohotovému rozhodnutiu posádok vrtuľníkov Mi-24 boli lety balónov prerušené bez použitia zbraní,“ uviedol vo vyhlásení.

 

Potom Bielorusko vydalo ešte druhú správu. Táto bola podpísaná plukovníkom Olegom Orlovom, zástupcom veliteľa bieloruského letectva:
“Tento incident vnímame ako provokáciu zo strany Litvy. Bežným ľuďom sa môže zdať, že je to zanedbateľná skutočnosť. Pozeráme sa na to z iného uhla. Po prvé, akákoľvek štátna hranica je nedotknuteľná. Po druhé, tieto zdanlivo neškodné balóny predstavujú hrozbu pre bezpečnosť letu. A po tretie, nikto nevie, čo môžu obsahovať [výbušniny, toxické látky atď.]. A preto sa domnievam, že konanie našich posádok je úplne v súlade s medzinárodným právom a nedošlo pritom ku žiadnemu porušeniu hraníc ani jedného z dotknutých štátov,” uzavrel plukovník Orlov.

 

Nikomu nevadí, ako necháva vláda nepríčetne, niekedy je to až na hrane masakru, “bojovať” policajtov proti demonštrantom vo Francúzsku. Ľudia len chcú, aby im Macron na príkazy z Bruselu prestal stále ukrajovať z ich sociálneho modelu štátu, ktorým Francúzsko kedysi bolo. Sami si to vybojovali a trvalo veľmi dlho, kým skutočne sociálny štát začal fungovať. Vstupom do Európskej Únie sa však situácia neustále zhoršuje a všetkým pracujúcim ľuďom je stále horšie napriek tomu, že sľubovali všetky vlády, že práve EU bude recept na úspech a blahobyt. Opak je pravdou. Kríza, nezamestnanosť denne v priemere 24 až 27 samovrážd (z nich veľká časť zo sociálnych dôvodov), zrušené nemocnice, policajné stanice, hasičské stanice…

 

A vláda nereaguje, nikto z EU nereaguje z lobystickej lóže v Bruseli nazývanej “Europarlament”, žiadne organizácie na ochranu ľudských práv sa neozývajú ani keď Francúzska polícka strieľa ako jediná v európe s LBD-40 (40mm gumenné projektily) ľuďom do tváre a devastuje pritom ich zdravie.

Pán Lukašenko aj Putin aj všetci ostatní. Možno by bolo načase naštartovať aj Vaše organizácie za ľudské práva nenechať nás totálne zdecimovať tými, ktorí zo slova “Liberál” vytvárajú “Šialenec”.

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov