Teroristi Front Al-Nusra
Aktuality, Bezpečnosť,

Tureckom podporovaní teroristi ostreľovali civilistov v troch sýrskych provinciách. Video

Sýria, 15. jún 2020 (AM) – Bojovníci teroristickej organizácie Front an-Nusrat ostreľovali tri osady v sýrskych provinciách Idlib, Aleppo a Latakia. Na brífingu to uviedol šéf ruského Centra pre zmierenie znepriatelených strán v Sýrii, kontraadmirál Alexander Ščerbickij.


“… Boli zaznamenané dva útoky na dedinu Kafar Roma v provincii Idlib, jedno ostreľovanie dediny IKKO v provincii Latakia a jeden útok na dedinu Miznaz v provincii Aleppo, a to z pozície teroristickej organizácie Fronta an-Nusrat,” vyhlásil Ščerbickij.

Následne kontraadmirál dodal, že ruská vojenská polícia aj naďalej pokračuje v hliadkovaní v Aleppe.

“Armádne sily vykonali leteckú hliadku na trase: letisko Kuweires – Metras – Ain Issa – Mahmudli – letisko Kuweires,” uviedol šéf ruského Centra pre zmierenie znepriatelených strán v Sýrii.

V sobotu 13. júna, táto teroristická organizácia zaútočila na inú osadu v sýrskej provincii Idlib, ako potvrdil Alexander Ščerbickij.

“V provincii Idlib v osade Melladža bolo zaznamenané ostreľovanie, a to z pozície teroristickej organizácie Fronta an-Nusrat ,” dodal Ščerbickij.

 

Teroristi Front Al-Nusra

 

V regióne Idlib bolo počas ostreľovania zaznamenané aj ďalšie použitie rakety Hellfire Rx-9 na vozidlo dvoch vedúcich predstaviteľov Al-Káidy.:

 

Nedávno sa bojovníci Fronty an-Nusrat pokúsili obsadiť osadu Tanjara na juhu Idlib. Podľa Ščerbického vtedy teroristi prerazili obranu a postúpili takmer 600 metrov do bojových útvarov sýrskej armády. Útok však bol odrazený opätovnou paľbou letectva a delostrelectva. Vládne sily v tejto oblasti obnovili pozície. “Teroristi stratili viac ako 30 ľudí, ktorí boli zabití alebo zranení. Zničené boli tri pick-upy s ťažkými guľometmi, “dodal.

 

Spievanky teroristov priamo pod očami Tureckej armády na kontrolnom bode v Sýrii

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov