Explózia kozmickej lode Starship
Aktuality, Letectvo,

Ďalší prototyp rakety spoločnosti SpaceX – Elona Muska explodoval na testovacej rampe. Video

USA, 30.máj 2020 ( AM ) – Nehoda údajne nesúvisí s chystaným dnešným štartom lode Crew Dragon. Prototyp kozmickej lode Starship pre medziplanetárne lety vyvinutý spoločnosťou SpaceX explodoval včera počas testov v Texase, keď bol naložený tekutým dusíkom. Zničená raketa vyletela do výšky 10 – 20 metrov a spadla. Informácie o prípadných zranených zatiaľ nie sú hlásené.


 

 

Dnes má raketa Falcon 9, ktorá tiež patrí SpaceX, vyniesť do vesmíru na druhý pokus z floridského Mysu Canaveral loď Crew Dragon s dvojčlennou posádkou. Má ísť o míľnik v dejinách americkej kozmonautiky. Pôjde o prvý let amerických astronautov americkou loďou z územia Spojených štátov od roku 2011, kedy Národný úrad pre letectvo a vesmír (NASA) ukončil program raketoplánov. Pôvodne plánovaný štart v stredu prekazilo počasie.

 

Dnešná nehoda s očakávanou udalosťou nesúvisí. Firma Elona Muska na texaskom kozmodróme Boca Chica testovala raketu Starship, ktorá by v budúcnosti mala byť schopná vyslať ľudskú posádku a 100 ton nákladu na Mesiac a neskôr aj na Mars. Ide o opakovane použiteľnú raketu novej generácie.

 

Ruský vojenský expert sa vysmial slovám Elona Muska o “vrahovi” amerického lietadla F-35

 

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov