screenshot
Aktuality, Bezpečnosť, Letectvo,

Su-25 omylom vypustila raketu pri tankovaní na letisku v Čade – zasiahla dom veliteľa a zabila 5 ľudí. Video

Čad, 20.apríl 2020 ( AM ) – Útočné lietadlo Su-25K vzdušných síl Čadu omylom na letisku N’Djamena spustilo neriadenú raketu. V dôsledku toho bolo zabitých päť ľudí a zničená jedna budova.


 

 

Raketa údajne zasiahla a zničila dom vysokého dôstojníka armády, identifikovaného ako Mahamat Saleh Arim, ktorý sa nachádza neďaleko leteckej základne Adji Kossei. Mahamat Saleh Arim je zástupcom veliteľa prezidentskej gardy a blízkym spojencom prezidenta Idrissa Deby Itna. Podľa miestnych správ výbuch zabil päť ľudí vrátane troch detí. Správy dodali, že pri incidente boli zranení dvaja ďalší ľudia. Strela letela údajne len pár metrov od čadského vojenského veliteľstva vedeného Francúzskom bojujúcim proti militantom v regióne, v rámci operácii Barkhane.

 

„Prebieha vyšetrovanie s cieľom určiť okolnosti tohto incidentu,“ povedal Youssouf Tom, prokurátor na najvyššom súde N’Djamena.

 

.V Sýrii bolo nájdené miesto úmrtia ruského pilota stíhačky SU-25 – majora Romana Filipova

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov