MIG-35
Aktuality, Letectvo,

Lietadlá MiG-29 a MiG-35 dostali inteligentný systém ochrany proti preťaženiu

Rusko, 5. marca 2020 ( Sputnik ) – Ruská korporácia MiG vytvorila inteligentný systém ochrany pred preťažením pre MiG-29 a MiG-35. Informovala o tom tlačová služba spoločnosti.


 

“Zlepšenie automatizácie, pohodlia a prevádzkovej bezpečnosti sú našimi prioritnými cieľmi pri vývoji moderného vybavenia. Nový inteligentný systém ochrany proti prekročeniu maximálneho zaťaženia je už implementovaný na moderných lietadlách MiG, “uviedol generálny riaditeľ spoločnosti Ilja Tarasenko, ktorého citovala tlačová služba.

 

Je tiež potrebné poznamenať, že nový vývoj zvýši bezpečnosť pilotovanie a umožní pilotovi vykonávať intenzívny vzdušný boj, bez toho aby sa musel rozptyľovať palubnou doskou. Okrem toho systém poskytuje možnosť prekročenia kritického preťaženia v rozsahu 1-2 G v dôsledku pôsobenia ďalšej sily na riadiacu páku lietadla a tiež dočasného alebo úplného vypnutia tohto systému.

Schopnosti stíhacieho lietadla

MiG-35 je vybavený novými motormi so zvýšeným ťahom, má schopnosť tankovať za letu a môže byť použitý ako tanker. Okrem toho je plne zjednotená jednomiestna a dvojmiestna varianta lietadla z hľadiska konštrukcie lietadla, komplexu palubného vybavenia  a funkcií.

Stíhacie lietadlo je schopné riešiť celý rad úloh: zachytiť moderné zbrane vzdušného útoku, útočiť vysoko presnými zbraňami ako na pozemné tak i na hladinové ciele, bez vstúpenia do zóny protivzdušnej obrany, vykonávať vzdušný prieskum s použitím metód optoelektronického a rádiového vybavenia, plní funkciu vzdušného kontrolného bodu pre letecké skupiny.

Široká škála zbraní

Čo sa týka posádky lietadla, potom hovoríme o jednej alebo dvoch osobách. Maximálna vzletová hmotnosť je 24,5 tisíc kilogramov, maximálne vonkajšie zaťaženie je 6,5 tisíc kilogramov, maximálny ťah je až 18 tisíc kilogramov, maximálna rýchlosť je 2 100 kilometrov za hodinu a maximálne prevádzkové preťaženie zase 9 G, maximálny dolet je tritisíc kilometrov .

Lietadlo môže niesť aj širokú škálu zbraní. Jedná sa o riadené strely typu vzduch-vzduch krátkeho, stredného a dlhého doletu, riadené strely typu vzduch-zem určené na ničenie pozemných cieľov, nastaviteľné letecké bomby, neriadené strely, letecké bomby a jednorazové kontajnerové bomby ráže 100 až 500 kilogramov. Okrem toho má lietadlo zabudovaný automatický 30milimetrový kanón.

Čo sa týka lietadla MiG-35, ide o ruské viacúčelové stíhacie lietadlo. Navrhnuté bolo v konštrukčnej kancelárií Mikojan a prvý let sa uskutočnil v roku 2007.

Článok: Pre Su-57 sa vyvíja vnútrotrupová hypersonická strela

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov