© Sputnik
Aktuality, Letectvo,

Video: Útok z neba. Bieloruskí inžinieri predstavili jedinečné drony s protitankovým granátometom

Bielorusko, 2. marca 2020 ( Sputnik ) – Bielorusko v súčasnosti vlastní jedinečné útočné drony, ktoré sú vybavené protitankovým granátometom. Pozrite sa na nich vo videu:


 

Špecialistom z konštrukčnej kancelárie Displej sa v krátkej dobe podarilo od nuly vypracovať koncepciu, vonkajší vzhľad, makety a modely útočných bezpilotných lietajúcich prístrojov.

Výsledkom ich práce sa stali útočné Drony Kvadro-1400, ktoré sú vybavené ručným protitankovým granátometom RPG-26. Počas vojenských cvičných skúšok sa špecialistom podarilo vyvinúť rýchlosť dronu vyše 25m / s.

 

Ani iné krajiny nechcú zostať bokom od novších vojenských výtvorov. Podľa správy sa o prácu kancelárie zaujímajú už desiatky štátov. Predtým The National Interest ruský dron S-70 za málo viditeľný a smrtonosný. Dňa 7. augusta 2019 ruské ministerstvo obrany zverejnilo video prvého letu prototypu najnovšieho bezpilotného lietadla Ochotnik, ktorý prebehol 2. augusta. Tento dron typu “lietajúce krídlo” krúžil zhruba 20 minút v nadmorskej výške asi 600 metrov nad Štátnym leteckým testovacím strediskom v Astrachaň, potom pristál.

 

Ochotnik S-70 je ťažký útočný a prieskumný bezpilotný stroj, ktorý dokáže vykonávať smrteľné útoky, prieskumné operácie a vie slúžiť ako prostriedok rádioelektronického boja.

Dron váži  asi 20 ton a je schopný vyvinúť vysokú podzvukovú rýchlosť. V priestrannom trupu tohto dronu sú dva vnútorné oddiely, ktoré pojmú cez dve tony zbraní alebo špecializovaného vybavenia, a tiež také množstvo paliva, ktoré tomuto bezpilotníkovi umožnia letieť asi šesť tisíc kilometrov. Tento útočný dron má povrch, ktorý pohlcuje rádiovlny, čo minimalizuje jeho viditeľnosť.

Článok: Spojenie s dronom S-70 Lovec robí z Su-57 stíhacie lietadlo generácie 5+

Článok: Bielorusko predstavilo nový raketový systém BUK

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov