foto: MO SR
Aktuality, História,

Vyhliadková veža na Dukle má po takmer 50-tich rokoch nový rýchlovýťah

Vyhliadková veža na Dukle má po takmer 50-tich rokoch nový rýchlovýťah. Bezpečnejší výťah a zároveň s väčšou kapacitou, bude návštevníkom k dispozícii už počas nadchádzajúcej letnej sezóny Vojenského historického múzea vo Svidníku. Peniaze na rekonštrukciu vyčlenilo ministerstvo obrany. Obnovou pamiatok spätých s našou históriou chce podporiť záujem verejnosti a najmä mladých ľudí, o vojenskú históriu Slovenska a dať dôraz na prehlbovanie vlastenectva, ku ktorému sa zaviazalo v programovom vyhlásení vlády.


 

foto: MO SR

„Vďaka novému rýchlovýťahu s väčšou prepravnou kapacitou môže priestor bojiska najkrvavejšej bitky 2. svetovej vojny na našom území, Karpatsko-duklianskej operácie, vidieť od mája do októbra viac návštevníkov, ktorí sa na vyhliadkovú vežu do výšky 49 metrov dostanú odteraz komfortnejšie a bezpečnejšie,“ povedal riaditeľ Vojenského historického ústavu plk. Miloslav Čaplovič.

 

foto: MO SR

Nový výťah vo Vyhliadkovej veži na Dukle nahradil pôvodný, technicky zastaraný výťah, ktorý bol používaný od sprístupnenia veže v roku 1974. Rekonštrukciu realizovala spoločnosť, ktorá uspela vo verejnom obstarávaní. Zmluva je riadne zverejnená v centrálnom registri zmlúv. V súčasnosti sa realizuje kolaudačné konanie.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov