zdroj: pravda.ru
Aktuality, Letectvo, Vojenská technika,

Video: MiG-41: Prísne tajný projekt ruských leteckých síl

Ruské letectvo pripravuje nové bojové lietadlo MiG-41. MiG-31 je spoľahlivý stroj, ale čoskoro bude mať nástupcu.


MiG-41 bude vybavený technológiou, vďaka ktorej bude stíhač ešte menej viditeľný ako F-35 v USA. Bojový dosah nového lietadla bude približne 1 500 kilometrov. Táto zvláštnosť poskytne novému bojovému lietadlu dokonalé príležitosti na ochranu vzdušného priestoru bez akýchkoľvek problémov.

Podľa dizajnérov nebude mať najmodernejšia MiG-41 konkurentov z hľadiska rýchlosti. Bude to najrýchlejší stíhací stroj na svete, ktorý bude schopný vykonávať operácie nielen proti nepriateľským raketám, ale tiež ničiť nadzvukové rakety. MiG-41 bude vyzbrojený raketami s dlhým doletom. Podľa nepotvrdených správ bude nové lietadlo prepravovať novo vyvinuté rakety, ktoré budú schopné ľahko zostreľovať hypersonické rakety.

MiG-41 bude schopný pracovať v horúcom teréne aj v chladných oblastiach, napríklad v Arktíde. Nový ruský bojovník bude schopný odolať aj silným nízkym teplotám.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov