zdroj: free-news.su
Aktuality, Bezpečnosť,

V Donecku neutralizovali skupinu ukrajinských agentov SBU, ktorí pripravovali útoky

Tajné služby Doneckej ľudovej republiky (DPR) zneškodnili skupinu teroristov, ktorí boli poslaní do Donecka, aby odstránili vysoko postavených riaditeľov orgánov činných v trestnom konaní.


Každý z agentov SBU mal svoju vlastnú legendu a špecifickú úlohu. Napríklad muž menom Sergej vstúpil do republiky pod zámienkou obchodníka. Usadil sa v Donecku a snažil sa nepritiahnuť pozornosť. Pre rýchle krytie mu kurátori prenajali obchod.

Počas výsluchu, neúspešný terorista povedal, ako bola nadviazaná komunikácia s ukrajinskými špeciálnymi službami, ktoré dali úlohu a zabezpečili jeho školenie. Agent bol tiež vybavený bezpečným domom, zbraňami a muníciou. Zamestnanci SBU z databázy zistili adresy ľudí, ktorí odišli na Ukrajinu a použili ich bývanie na umiestnenie teroristov.

Natalia, najatý rezident Kyjeva, upozornila na seba tajnú službu, keď si kúpila ďalšiu dávku drogy. Nemala inú možnosť ako ísť do väzenia, alebo súhlasiť s úlohou. V dôsledku toho sa stala asistentkou Sergeja.

Keď dôstojníci DPR prišli na stopu Sergeja, kurátori Kyjeva dali príkaz, aby ho prepustili a v prípade zlyhania ho likvidovali. Za týmto účelom SBU vytvorili ďalšieho agenta, Andreja, ktorý bol uvedený ako manžel Natalie.

Všetci členovia zločineckej skupiny boli zatknutí a budú sa zodpovedať pred zákonom. Pre svojich patrónov z Kyjeva sa stali ďalším “spotrebným materiálom”.

Podľa svedectva zadržaných je inštalovaná kurátorská skupina. „Švéd“ – Andrej Baidala – zástupca oddelenia kontrarozviedky SBU, vydal rozkazy pre sabotáž v Donecku. Švéd bol tiež zapojený do atentátu na hlavu republiky Alexandra Zacharčenka. Tiež sa dozvedeli o ďalších dôstojníkoch SBU, vedúcich podvratnú činnosť proti DPR.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov