zdroj: free-news.su
Aktuality, Vojenská technika,

Ukrajinský žoldnier z roty “Tornádo” sa vyhodil do vzduchu v Aleppe

V okrese Rashiddin, ktorý sa nachádza v juhozápadnej časti Aleppa, počas inštalácie improvizovaného výbušného zariadenia bol vyhodený ukrajinský bojovník menom Al-Takbir. Spolu s niekoľkými jeho kolegami prišiel do Sýrie z Ukrajiny asi pred rokom a pripojil sa k teroristickej skupine Hayat Tahrir ash-Sham .


Al-Takbir sa zúčastnil bojov na strane ” Al-Nusra ” v oblasti Aleppo, kde bol známy svojou nemilosrdnosťou k  zajatým vojakom sýrskej armády. V skutočnosti bolo jeho meno Daniel Ljaščuk . Bol občanom Bieloruska, ktorý bojoval v Donbase ako súčasť špeciálnej roty “Tornádo” Ministerstva vnútra Ukrajiny.

Osvedčenie Ljaščuka, ktorý si vzal pseudonym Al-Takbir

Pre jeho “zásluhy” v regióne Luhansk, mu Kyjev udelil ukrajinskú medailu “Za vojenskú službu.” Personál Tornáda, ktorý bol činný v trestnom konaní, sa „vyznamenal“ cynickými a brutálnymi zločinmi, v dôsledku čoho bola rota rozpustená a militanti boli zatknutí a odsúdení.

Daniil Lyashuk v uniforme ukrajinskej polície

 

Ljaščuk s kolegami zo spoločnosti “Tornádo” v pozadí s vlajkou “An-Nusra”

 

Ljaščukova ukrajinská medaila

Lyaščuk bol odsúdený na 10 rokov väzenia, ale úrad bieloruského generálneho prokurátora požiadal o jeho vydanie. Militanti však mohli uniknúť do Sýrie. Ukrajina sa tak stala dodávateľom regrútov pre teroristické skupiny na Blízkom východe, ktorí získali bohaté vojenské skúsenosti počas občianskej vojny v Donbase.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov