Mi-28NM
Aktuality, Letectvo, Vojenská technika,

Rusko prebralo do bojovej služby dva nové vrtuľníky Mi-28NM

Porttál in24org publikoval informáciu, že ruské letectvo prebralo do výzbroje 2 nové vrtuľníky Mi-28NM “Nočný lovec”. Informáciu potvrdil šéf holdingovej spoločnosti “Ruské vrtuľníky” Andrej Boginskij.


“Dva stroje už získalo ministerstvo obrany. Teraz vrtuľníky čakajú skúšky, ak všetko pôjde dobre, na budúci rok vstúpi do služby 6 nových vrtuľníkov Mi-28NM”, uviedol Andrej Boginskij pre telekanál Zvezda.

Podľa slov Vitalija Šerbina, hlavného konštruktéra vrtuľníka (vrtuľníkový závod M.L.Milja), vrtuľník možno vyzbrojiť širokým spektrom zbraní, vrátane rakiet vzduch-vzduch, čo umožňuje posádke zostreľovať aj nepriateľské rakety.

Okrem toho vďaka novej rakete, názov a charakteristiky ktorej sú ešte stále utajené, dokáže Mi-28NM likvidovať pozemné ciele bez toho, aby sa dostal do sféry vplyvu nepriateľskej PVO.

Mi-28NM je vysokoefektívny útočný vrtuľník novej generácie, ktorý dokáže plniť viaceré úlohy – likvidovať pozemné ciele, obrnenú techniku, nízkoletiace vzdušné ciele, dokáže vykonávať vzdušný prieskum a takisto pôsobiť proti nepriateľským vrtuľníkom a lietadlám.

Telekanál Zvezda opublikoval aj video na ktorom vidieť prvú skúšku novej rakety (LMUR) určenej pre vrtuľníky Mi-28NM. Hlavný konštruktér vrtuľníka Vitalij Šerbin uviedol, že táto raketa má vyšší ničiaci potenciál ako staršie rakety,  môžno ju používať proti nepriateľským tankom, ale aj ponorkám či lodiam.

Portál Izvestija už dávnejšie informoval, že prvé bojové skúšky vrtuľníka Mi-28NM Rusi uskutočnili v horských oblastiach Sýrie. Ruský prezident Vladimír Putin potvrdil, že k roku 2028 chce mať Rusko v službe 100 modernizovaných bojových vrtuľníkov Mi-28NM.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov