.
Aktuality, Bezpečnosť,

Intenzívny boj českých občanov o ústavné právo na zbraň ide do ďalšej fázy

Dňa 5. júna 2019 sa v Senáte Parlamentu ČR konali ďalšie nanajvýš dôležité udalosti pre majiteľov legálnych súkromných zbraní, ktore pomôžu ochrániť ich práva pred hroziacimi bruselskými zákazmi, ďalej zásadnou mierou prispejú k bezpečnosti štátu a tiež zvýšia právnu istotu veľkého množstva našich občanov. Pre vybranú skupinu senátorov (naprieč celým politickým spektrom) sa tu totiž konal už druhý tzv. okrúhly stôl organizovaný občiansko-právnou platformou LIGA LIBE, ktorá zastrešuje státisíce petentov oboch petícií proti nezmyselnému odzbrojeniu zo strany EÚ. Ide o jedno z najmasívnejších protestných hnutí, ku ktorému sa svojím podpisom (okrem ďalších známych osobností spoločenského i politického života) pripojil dokonca aj prezident štátu so svojou manželkou, ako aj premiér ČR a napríklad aj predseda Poslaneckej snemovne PČR.


Cieľom tohto druhého okrúhleho stola “pre ústavné právo na zbraň” bola konečná finalizácia návrhu novej úpravy, ktorá by mala byť do budúcna vložená priamo do Charty základných práv a slobôd. Tým by boli ústavnou formou ochránené nie len naše doterajšie vysoko funkčné zákony (v súčasnosti akútne ohrozené vplyvom implementácie zákazovej direktivy EÚ), ale tiež by sa na vyššom stupni zákona podoprela možnosť práva na osobné obranu občanov a na legálne použitie zbrane v krajných prípadoch.

Po úvodnom prejave prezidenta LIGY LIBE sa k danej problematike postupne vyjadrovali spomínaní politici, pričom napospol veľmi kladne, Ústavný právnik doc. JUDr. Zdeněk Koudelka, Ph.D.vo svojom prejave (čoby uznávaná ústavno-právna kapacita) potvrdil eventuálnu spoločenskú užitočnosť takéhoto “dodatku” aj jeho úplnú právnu legitimitu.

A navyše, na toto rokovanie bude v Senáte PČR hneď v nasledujúcom týždni, teda 12. júna 2019 nadväzovať odovzdanie Novej petície proti odzbrojeniu jej Výborom, čím dôjde k vyjadreniu masívnej podpory občanov práve k vyššie uvedenému návrhu novej ústavnej legislatívy . Podpora to bude skutočne veľká, pretože ide o rovných 100 tisíc podpisov občanov (pozn .: nie elektronických, ale papierových, ktoré ako jediné čoby platné uznáva zákon ČR), a ide teda o petíciu v rozsahu, akú zrejme ani Senát PČR v celej svojej histórii nepamätá. A preto aj k tejto udalosti sa upína nemalá pozornosť a nádej komunity športových strelcov, poľovníkov a všetkých zodpovedných občanov, ktorí si legálne zaobstarávajú zbraň alebo akýkoľvek sebaobranný prostriedok na ochranu svoju a svojich najbližších.

Viac na: www.ligalibe.cz

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov