IUSV Vigilant                           / zdroj: zycraft
Aktuality, Námorníctvo, Vojenská technika,

Zycraft vyvinul bezpilotného lovca potápačov

Zycraft, technologická spoločnosť so sídlom v Singapure, ktorá sa špecializuje na navrhovanie a výrobu bezpilotných povrchových plavidiel (USV) pre komerčné a vládne aplikácie, vylepšil svoj Vigilant Inteligent USV o nové technológie.


S dizajnom trupu Vigilant IUSV, ktorý sa už osvedčil počas dlhých rokov rozsiahlych námorných skúšok ako prototyp s názvom LongRunner, vylepšil autonómny systém vyhýbania sa zrážkam. Zycraft tiež vyvinul sonar YZDDS-920 na detekciu potápačov (DDS), čo je kompaktný sonarový systém s výškou 30 cm a priemerom 42,5 cm, ktorý sa dá integrovať na palubu IUSV, iných USV a námorných plavidiel, alebo použiť ako navigačný prístroj. detekčnej jednotky na ochranu prístavov alebo pobrežných zariadení.

Podľa špecifikácií spoločnosti je DDS určený na detekciu potápačov s otvoreným okruhom v rozsahoch do 600 m a potápačov vybavených rebreathermi kyslíka (uzavretý cyklus ) vo vzdialenosti do 400 m vo všetkých smeroch, až do maximálnej hĺbky 50 m. Systém sa skladá zo 45 kg sonarovej hlavy, procesnej jednotky a grafického používateľského rozhrania založeného na notebooku (GUI). Môže sledovať až 100 cieľov a byť nakonfigurovaný na vykonávanie autonómnych upozornení, keď je detekovaná hrozba. Integrácia sonaru je súčasťou zavádzania nových technológií v podmorskom a protiponorkovom boji.

IUSV Vigilant :
dĺžka 16,5m
šírka 3,6m
Maximálna rýchlosť  30 uzlov
Nosnosť vrátane paliva 13 000 kg
Hmotnosť plavidla 6 000 kg
Rádius 1 500 námorných míľ

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov