Pištol UDAV
Aktuality, Bezpečnosť, Ručné zbrane a výstroj,

Nová ruská pištoľ UDAV zostane funkčná od 50 stupňov pod nulou, až po 70 stupňov Celzia

Zdroj:tass.com


Medzirezortná komisia Ruskej armády dokončila overovanie špecifikácií dizajnu ručnej pištole Udav a odporučila ju pre sériovú výrobu.
“Samonabíjacia 9-mm ručná zbraň bola odporúčaná pre sériovú výrobu pod indexom O1, čo jej umožňuje oficiálne použitie,” hovorí tlačová správa.
Komisia preskúmala zadávacie podmienky, výsledky predbežných a vládnych certifikačných testov a skontrolovala, či boli nedostatky zistené v procese testovania odstránené. Následne by malo nasledovať rozhodnutie o tom, či ju najprv povoliť na poskytovanie služieb alebo na experimentálne použitie.

“Garantovaná životnosť pištole Udav je 10 000 nábojov,a spĺňa všetky požiadavky stanovené pre moderné strelné zbrane. Kompozitné materiály umožnili výrazne znížiť hmotnosť zbrane a zlepšiť jej prevádzkové parametre,”  povedal Sergej Abramov. priemyselný riaditeľ korporácie Rostec

Strelná zbraň zostáva v prevádzke v rozsahu teplôt vzduchu od 50 stupňov pod nulou až po 70 stupňov a je rovnako dobrá pre všetky druhy služieb.

“Jej vlastnosti sú konkurencieschopné s inými renomovanými značkami ako Colt, Walther, Heckler & Koch, Glock, Browning, CZ a ďalšie,” dodal Abramov.

Podľa predchádzajúcich správ, Udav používa výkonnú 9×21 mm muníciu v 18-ranovom zásobníku. Absolvovala štátne certifikačné testy a bola odporúčaná pre štandardné použitie. Výrobca plánuje dodať štandardnú vojenskú, špeciálnu a civilnú konfiguráciu zbrane.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov