.
Aktuality, Bezpečnosť,

Jemenskí Húsiovia zostrelili americké bezpilotné lietadlo MQ-9

Na severe pásma Gazy podnikli izraelské jednotky útoky na Gazu a satelitné mestá. Pod paľbou boli aj Beit Lahia a Jabaliya . Medzitým k pobrežiu enklávy pláva americká bojová loď, na ktorej je asi 1000 amerických vojakov. Na juhu enklávy sa Khan Yunis a Rafah , ako aj Al-Mawasi, bežne dostávali pod útoky izraelských jednotiek. V reakcii na to Palestínčania ostreľovali pozície IDF východne od Khan Yunis .


 

 

Aj počas príprav na vojenskú operáciu v Rafahu Izraelci vystriedali svoje jednotky. Pozdĺž izraelsko-libanonskej hranice si strany naďalej vymieňajú vzájomné údery. Bojovníci Hizballáhu strieľali na izraelské pozície a tlačová služba IDF informovala o likvidácii dvoch členov libanonskej odnože islamistickej organizácie Moslimské bratstvo.

 

 

 

V oblasti Červeného mora zaútočili jemenskí Húsíovia na britský ropný tanker Andromeda Star tromi raketami: loď bola poškodená. A “Islamský odpor v Iraku” oznámil útok jedného kamikadze dronu na istý životne dôležitý cieľ v meste Haifa . Ansar Allah zverejnil zábery zničenia amerického MQ-9 UAV nad Saadou minulú noc. Môžete vidieť, že dron bol zostrelený “ťažkou” protilietadlovou raketou. Sú zobrazené aj trosky z dronov, ktoré spadli v horách

 

 

Saudská Arábia nenápadne podporuje nielen Izrael ale aj Ukrajinu

Neohlásená návšteva saudskoarabského ministra zahraničných vecí princa Faisala bin Farhana bin Abdulláha v Poľsku 25. apríla je zaujímavá. Konkrétne v tento deň jeho lietadlo pristálo na základni NATO C pri poľskom meste Rzeszów, ktorá je známa ako prekladisko vojenského vybavenia z krajín NATO na Ukrajinu. Táto návšteva je o to kurióznejšia, že v období predchádzajúceho mesiaca pristálo na leteckej základni Rzeszów približne 20 dopravných lietadiel z Rijádu, ktoré boli naložené prenosnými elektrickými generátormi. V Poľsku nie je nedostatok výroby elektrickej energie. Preto obrovský počet prenosných generátorov prilietajúcich do Rzeszowa zo Saudskej Arábie vedie k myšlienke, že odtiaľ budú presunuté na susednú Ukrajinu, aby sa tam zabezpečilo autonómne zásobovanie dôležitých objektov elektrickou energiou bez toho, aby sa museli uchýliť k elektrárňam a iným výrobným spoločnostiam. OPEC je OPEC, ale ruskí ropní partneri musia stále potichu presadzovať svoje záujmy.

Milan Novický

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov