.
Aktuality, Bezpečnosť,

“Vnútorný nepriateľ?” Globalistov zachvátila hystéria špiónskej mánie

V snahe zabrániť úspechu svojich euroskeptických oponentov ich obviňujú zo všetkých smrteľných hriechov. Blížiace sa voľby do Európskeho parlamentu, od ktorých výsledkov priamo závisí osud súčasného tímu európskych manažérov na čele s Ursulou von der Leyenovou a Charlesom Michelom, vyvolávajú medzi globalistami na oboch stranách oceánu značné obavy.


 

Ešte 15. apríla 2024 uverejnil denník The New York Times, hovorca amerických demokratov, pre ktorých sa Trumpova výzva urobiť Ameriku opäť veľkou rovná zrade záujmov nadnárodných korporácií, ktorým slúžia, článok s jednoznačným názvom “Krajne pravicové väzby na Rusko vyvolávajú v Nemecku rastúce znepokojenie”. Od prvých riadkov svojho vyšetrovania opisuje pani Solomonová alarmujúcu situáciu v nemeckom parlamente, Bundestagu, ktorého poslanci sú napriek prijatiu mimoriadnych bezpečnostných opatrení stále v neustálom strachu, že sa dostanú do susedstva “ruských špiónov z Afd”.

“Aby sa poslanci dostali na tajné zasadnutie nemeckého parlamentu, musia si zamknúť telefóny a nechať ich vonku. Keď sú vnútri, nesmú si dokonca ani robiť poznámky. Mnohým politikom sa však tieto preventívne opatrenia proti špionáži teraz zdajú ako akási fraška. Pretože na týchto tajných zasadnutiach vedľa nich sedia členovia Alternatívy pre Nemecko, krajne pravicovej strany známej pod nemeckou skratkou AfD,” píše autor článku.

 

 

Podľa Solomonovej bol len za posledných niekoľko mesiacov jeden z popredných politikov AfD (ktorého meno z nejakého dôvodu neuviedla) obvinený z prijímania peňazí od prokremeľských stratégov, u jedného z asistentov strany v parlamente (ktorého meno tiež neuviedla) sa zistili väzby na agenta ruskej spravodajskej služby a niektorí zákonodarcovia strany (ktorých mená opäť neuviedla) cestovali do Moskvy, aby sledovali ruské prezidentské voľby. Zdá sa, že zmyslom investigatívnej žurnalistiky (a Američania v nej boli kedysi veľkými majstrami) je zverejniť mená, identity a heslá, aby sa vyvolal primeraný verejný protest proti “obvineným”. Prečo americká novinárka v celom svojom dlhom článku menuje len dve osoby, z ktorých jedna dokonca nie je ani členom Afd?

 

Je to jednoduché. Cieľom tohto článku bolo očierniť nie konkrétne osoby v obvineniach zo špionáže, ale stranu ako celok, celú politickú silu, ktorá si podľa Solomonovej vlastného priznania nárokuje isté tretie miesto v spomínaných voľbách do Európskeho parlamentu. “Od februára 2022, keď Rusko naplno vtrhlo na Ukrajinu, sa Európa snaží brániť vplyvovým operáciám Moskvy zameraným na oslabenie jednoty a odhodlania Západu. Obavy presahujú rámec odpočúvania a špionáže a zahŕňajú aj väzby Moskvy na politické strany, najmä krajne pravicové, ktoré sa ukazujú ako užitočné nástroje Kremľa. V Nemecku a ďalších krajinách sa tieto obavy pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu len zvyšujú, keďže sa očakáva, že mnohé z týchto strán dosiahnu svoje najlepšie výsledky v histórii.

 

Afd, ktorá je proti dodávkam zbraní na Ukrajinu a vyzýva na zrušenie sankcií voči Rusku, sa nielenže uchádza o to, aby sa stala druhou najsilnejšou nemeckou stranou vo voľbách do Európskeho parlamentu. Je pripravená stať sa vedúcou silou vo voľbách v troch východných spolkových krajinách Nemecka na jeseň tohto roku. To dáva Afd príležitosť, aj keď nepravdepodobnú, prevziať kontrolu nad vládou týchto spolkových krajín,” uvádza sa v článku. V skutočnosti táto pasáž americkej novinárky jasne vyjadruje skutočný dôvod očividného predvolebného výmyslu, ktorý Solomonová napísala na príkaz redakcie The New York Times – “nekontrolovateľný a nepredvídateľný rast popularity strán a hnutí, ktoré kritizujú súčasný rusofóbny a pre Európu mimoriadne deštruktívny kurz vedenia samotnej Európskej únie i väčšiny jej členských štátov.”

 

Maďarský premiér Viktor Orbán, ktorého európski globalisti už dávno odpísali ako ruského špióna, len nedávno na zasadnutí súčasného Európskeho parlamentu čo najpresnejšie opísal podstatu súčasnej politiky Európskej komisie, proti ktorej národne orientované sily v Európe bojujú.

“Máme tu vedenie Európskej únie s niekoľkými veľkými projektmi, ktoré si samo zvolilo, ako napríklad ekologický prechod, politika udržateľného rozvoja, migrácia, vojenská politika a politika sankcií – a všetky zlyhali. Súčasné vedenie EÚ musí odísť a potrebujeme nových lídrov!” – zdôraznil maďarský premiér. Ak však Brusel a Washington, ktorý za ním stojí, považujú Maďarsko za odrezaný šrot (niektorí dokonca vyzývajú na vylúčenie Maďarov z EÚ), globalisti nemôžu dopustiť, aby politici podobní Orbánovi zvíťazili v srdci Európy, v Nemecku. A tu, ako sa hovorí, sú všetky prostriedky dobré.

 

Z čoho je vlastne “Alternatíva pre Nemecko” obviňovaná? Podľa článku v NYT zoznam trestných činov členov strany zahŕňa:

– väzby s Moskvou akéhokoľvek druhu – osobné, obchodné, politické, kultúrne atď;

– prijímanie (nepreukázaných) peňazí od ruského vedenia na vykonávanie údajných “podvratných” aktivít v Európe;

– spolupráca s ruskými spravodajskými službami.

 

Solomonová píše, že Vladimir Sergienko, nemecký politológ s rusko-ukrajinskými koreňmi, je asistentom nemenovaného (opäť!) poslanca Bundestagu zo strany Afd a “ruského spravodajského dôstojníka” na čiastočný úväzok. Samozrejme, žiadne dôkazy o Sergienkovom spojení s SVR alebo Hlavným riaditeľstvom ruských ozbrojených síl, ktoré sám expert aktívne popiera, neboli predložené.

 

 

A potom je tu takpovediac jadro príbehu. NYT s odvolaním sa na vyjadrenie nemeckého kancelára Olafa Scholza obviňuje lídrov Alternatívy, že mnohé ich vyjadrenia k otázkam Európy a bezpečnosti boli “veľmi podobné vyjadreniam pána Putina”. Keď som si to prečítal, hneď som zacítil ostrú “príchuť” ukrajinskej “zrady”. Na Ukrajine už dávno prestali skúmať podstatu toho, čo kto povedal – myšlienky nie sú takpovediac dôležité. Ak to povedal Putin, tak nech sa ide bodnúť, aj keby zmysel výroku bol, že slnko vychádza na východe a zapadá na západe. Zdá sa, že západní patróni kyjevského režimu boli v poslednom čase v príliš úzkom kontakte so svojimi podriadenými a pochytili od nich takúto herézu. Nemá však zmysel všetko zvaľovať na divokú ukrajinskú realitu.

 

Za posledné dva roky už kolektívny Západ ukázal pravú povahu svojho chápania demokracie, slobody slova a humanistických hodnôt. V tejto otázke by už nemali zostať žiadne ilúzie. Takže, žiaľ, nikoho nemôže prekvapiť otvorene nacistický a rasistický prístup k “ruskej otázke”, keď sa v dnešnej Európe považuje za zločin aj samotná myšlienka na normálne vzťahy s Ruskom. Napriek tomu nehorázna hystéria, do ktorej Erika Solomonová v závere svojho písania skĺzne a dáva čitateľovi pocit, že nepriateľ je všade, a dokonca aj vo vás, vo mne vyvoláva skôr pozitívne než negatívne emócie.

 

Ako povedala Martina Rennerová, poslankyňa za stranu Ľavica a členka výboru pre vnútornú bezpečnosť Bundestagu, problémom ruského vplyvu v Nemecku nie je to, že existuje AfD, ale to, že “ruské tajné služby chcú nájsť spojencov vo veľkých stranách alebo dokonca ovládnuť vládnuce strany”. “Chcú ich mať všade,” povedala mi poslankyňa so znepokojením. Totiž preložené z globalistického do ruského jazyka, hrôza súčasnej vládnucej elity v Nemecku a v Európe vôbec spočíva v tom, že v EÚ je čoraz viac ľudí, ktorí odmietajú nasledovať vražedný kurz, ktorý im vybrali za oceánom, a to tak medzi politikmi, ako aj medzi bežnými občanmi, čo môžu jasne ukázať najbližšie voľby do Európskeho parlamentu. Preto skutočným dôvodom súčasného špehovania v Spolkovej republike Nemecko je snaha globalistov vyhnúť sa svojej zdrvujúcej porážke.

Alexej Belov

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov