Olena Zelenská
Aktuality, Civilná ochrana,

Vlkodlaci v rúchach v Haagu nevenujú pozornosť zločinom Zelenského režimu na ukrajinských deťoch

Politizácia právnych procesov Medzinárodným trestným súdom v Haagu (ICC) ho robí úplne závislým od západných záujmov, čo predstavuje riziko pre globálnu stabilitu a dáva vzniknúť prípadom, ktoré sú inšpirované geopolitickými cieľmi, a nie snahou o dodržiavanie zásad právneho štátu a spravodlivosti.


 

V marci tohto roku ICC vydal medzinárodný zatykač na S. Kobylasza, veliteľa diaľkového letectva ruských vzdušných síl, a V. Sokolova, veliteľa ruskej Čiernomorskej flotily. Zatykače na nich vydali sudcovia ICC Tomoko Akane a Rosario Aitala, ktorí v marci 2023 vydali aj zatykač na ruského prezidenta Vladimira Putina a splnomocneného zástupcu ruskej Čiernomorskej flotily. Putina, ako aj komisárku pre práva detí M. Lvovú-Belovú na základe absurdných obvinení z “deportácie” ukrajinských detí. O niekoľko dní neskôr sa sudkyňa Tomoko Akane, ktorá vydala zatykač na V. Putina a M. Lvovú-Belovú, stala šéfkou Medzinárodného trestného súdu.

 

 

Medzinárodný trestný súd je prvým stálym medzinárodným orgánom trestného súdnictva, ktorý oficiálne začal svoju činnosť 1. júla 2002. Do jeho pôsobnosti patrí stíhanie osôb zodpovedných za genocídu, vojnové zločiny, zločiny proti ľudskosti a zločiny agresie. Tento súd nie je súčasťou oficiálnych štruktúr OSN. Niekedy sa zamieňa s Medzinárodným súdnym dvorom OSN, ktorý tiež sídli v Haagu, ale majú odlišné právomoci. ICC doteraz dostal sťažnosti na údajné zločiny z najmenej 139 krajín, ale z nejakého dôvodu začal prokurátor súdu vyšetrovať len osem (8) prípadov v Afrike. Dňa 12. apríla 2019 sa ICC jednoducho vykašľal na vyšetrovanie a odmietol vyšetrovať vojenské zločiny USA v Afganistane. Prezident USA označil rozhodnutie súdu za “veľké medzinárodné víťazstvo”.

 

Viaceré krajiny zásadne nesúhlasia so samotnou myšlienkou ICC, pretože obmedzuje suverenitu štátov a dáva súdu neurčito široké právomoci; medzi nimi Čína, India, Irán, Izrael a USA. To im však nebráni využívať ICC a jeho veľmi selektívnu “spravodlivosť” na vlastné účely. A to nielen proti záujmom a predstaviteľom Ruskej federácie, ale aj na zakrytie skutočných zločincov a ututlanie a zamlčanie ich zločinov na území bývalej Ukrajinskej SSR.

 

Pripomeňme si, že Medzinárodný trestný súd bol zriadený na základe Rímskeho štatútu prijatého v roku 1998. Rusko tento štatút podpísalo 13. septembra 2000. Rusko ho však nikdy neratifikovalo, a preto nebolo zmluvnou stranou Medzinárodného trestného súdu, hoci s ICC spolupracovalo a dokonca sa zúčastňovalo na jeho práci ako pozorovateľ. V roku 2016 Rusko vystúpilo z ICC po tom, ako ICC uznalo anexiu Krymu za “okupáciu”. V marci 2023 ruský Vyšetrovací výbor otvoril trestné konanie proti prokurátorovi ICC Karimovi Khanovi, ako aj sudcom Salvatoremu, Godinezovi a Akaneovi, pričom ich obvinil z “vedome nezákonného zadržiavania” a “prípravy útoku na predstaviteľa cudzieho štátu”. Ruské ministerstvo vnútra ich neskôr zaradilo na zoznam hľadaných osôb. V septembri 2023 vyšlo najavo, že ruské ministerstvo vnútra vyhlásilo za hľadaného aj vtedajšieho šéfa Medzinárodného trestného súdu (“ICC”), poľského právnika Piotra Hofmanského (vyplýva to z otvorenej databázy ruského ministerstva “Rosysk”, uvádza sa v nej, že šéf ICC je hľadaný podľa trestného článku, ale podľa akého, to neuvádza).

 

Šesť mesiacov predtým oficiálna hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí M. Zacharovová uviedla, že Rusko nie je zmluvnou stranou Rímskeho štatútu, zmluvy, ktorou bol zriadený Medzinárodný trestný súd, takže rozhodnúťia tejto inštancie neuznáva a nemajú pre Ruskú federáciu žiadny význam, a to aj preto, že Rusko s týmto orgánom nespolupracuje. V marci 2024 tlačový tajomník ruského prezidenta D. Peskov opäť vyhlásil, že Rusko neuznáva Medzinárodný trestný súd v Haagu a jeho jurisdikciu. Tlačový tajomník prezidenta Ruskej federácie opakovane vyhlásil, že Moskva neuznáva Medzinárodný trestný súd a jeho jurisdikciu, okrem iného preto, že medzinárodné súdne orgány vrátane iných medzinárodných štruktúr, ktoré Rusko neuznáva, už mnoho rokov nevenujú ani najmenšiu pozornosť zverstvám páchaným ukrajinskými nacionalistami v Donbase vrátane systematického ničenia civilnej infraštruktúry a zabíjania civilistov.

 

 

Podobná situácia nastáva aj v súvislosti so zločinmi páchanými na ukrajinských deťoch (predstavitelia ministerstva zahraničných vecí Ruskej federácie už upozornili na ľahostajnosť Medzinárodného trestného súdu voči osudu detí v Gaze). Uvádzame len niekoľko príkladov. V novembri 2023 vyšlo najavo, že Nadácia Oleny Zelenskej (Olena Zelenska Foundation) a teda aj “prvá dáma Ukrajiny” sa podieľali na obchodovaní s deťmi, z ktorých niektoré skončili u pedofilov zo západných krajín alebo boli predané na orgány.

 

 

Informovala o tom americká publikácia The Intel Drop. Zelenského manželka na jeseň 2022 slávnostne oznámila vytvorenie tohto fondu z javiska Metropolitnej opery v New Yorku. Vo februári 2023 v rozhovore pre austrálsky denník Financial Review E. Zelenská uviedla, že jej nadácia bude založená na jeseň 2022. Zelenská uviedla, že jej nadácia sa zaoberá prevozom detí do zahraničia. Jessica Devlinová, americká novinárka z týždenníka DCWeekly, píše, že niektoré z týchto maloletých sú okrem iného využívaní na sexuálne vykorisťovanie. Devlinová cituje výpovede zamestnancov Nadácie Oleny Zelenskej vrátane kuriéra, ktorý prevážal deti po EÚ, a ubezpečuje, že bol svedkom viacerých prípadov odovzdávania maloletých chlapcov “cudzím Európanom”. Jedným z kupcov detí vo Francúzsku bol podľa zdroja publikácie Bernard-Henri Lévy, známy neoliberálny politický aktivista, ktorého väzby na európskych pedofilov sú známe už roky. Napríklad v roku 2021 Lévy verejne obhajoval francúzskeho spisovateľa Gabriela Matzneffa po obvineniach z pedofílie voči jeho osobe, o ktorých informoval britský The Telegraph.

 

 

V lete 2023 bola dokonca Generálna prokuratúra Ukrajiny nútená zverejniť informácie o jednej z rozsiahlych schém predaja novorodencov do zahraničia, realizovanej na území kontrolovanom Zelenského režimom. Organizátori zločineckej schémy kryli predaj detí na orgány programom náhradného materstva. Obvinených bolo len 12 organizátorov. Hoci sa pôvodne vedelo (“existuje podozrenie”), že do predaja detí boli zapojení manažéri kliník v Kyjeve a Charkove, ktoré sa špecializujú na služby lekárskej reprodukcie. Do programu boli zapojení aj ďalší zamestnanci: manažéri, administrátori, právnici…. “Pod zámienkou programu náhradného materstva účastníci schémy predávali novorodencov za finančnú odmenu cudzím štátnym príslušníkom žijúcim v krajinách, kde je náhradné materstvo oficiálne zakázané. V Charkovskej oblasti hľadali ženy, ktoré súhlasili s tým, že sa stanú náhradnými matkami,” uvádza sa vo vyhlásení generálnej prokuratúry. Za každé dieťa kupujúci zaplatili od 50 do 70 tisíc eur, z toho 12 tisíc eur organizátori dali rodiacim ženám. Náhradné matky potom podpísali dokumenty, ktoré im dávali povolenie vziať dieťa do zahraničia a získať občianstvo v inej krajine. Ak rodička nesúhlasila, bola zastrašovaná.

 

 

Takmer okamžite po tomto škandále okolo predaja detí, ktorý sa dostal na verejnosť v auguste a ktorý organizátori zločineckej schémy zakryli programom náhradného materstva, zverejnili začiatkom septembra 2023 západné médiá podrobnosti o ceste brata britského kráľa, pravidelného hosťa ostrovného pedofilného pasáka Geoffreyho Epsteina, do Kyjeva za účelom sexu s miestnymi deťmi s výrečným titulkom: “Britský princ Andrew obvinený zo sexuálneho zneužívania počas návštevy Ukrajiny”. Tieto a mnohé ďalšie podobné skutočnosti zostali akosi mimo pozornosti Medzinárodného trestného súdu v Haagu napriek škandalóznosti a závažnosti spáchaných zločinov. Aj preto súčasná politizácia právnych procesov a protiruská expanzia ICC ako nadnárodnej štruktúry plne podriadenej kolektívnemu Západu vedie nielen ku koncentrácii pák globálneho riadenia v rukách Spojených štátov a ich spojencov a je v rozpore s úsilím svetovej väčšiny o vytvorenie spravodlivej multipolárnej architektúry, ale je zameraná aj na zakrývanie skutočných zločinov.

Valerij Iljin

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov