.
Aktuality, História,

Ruský filozof Dugin: Spoločnosť neozdravie kým nebude porazené hlavné zlo – liberalizmus

“Nemáme nepriateľské krajiny, nepriateľské voči nám sú len elity v týchto krajinách.” Putin zdôraznil, že Rusko nezruší svetovú kultúru, ako to robia s ruskou kultúrou v západných krajinách.


“Naopak, sme presvedčení, že ruská kultúra je súčasťou svetovej kultúry, a sme hrdí na to, že je touto súčasťou,” povedal ruský prezident.

 

 

Nemecká ministerka vnútra Nancy Feserová v rozhovore pre časopis Spiegel: “Nemecko zmení test pre žiadateľov o občianstvo tak, že do testovacích rozhovorov pridá otázky o holokauste, judaizme a histórii Izraela. Zločin Nemecka proti ľudskosti – holokaust – nám dáva osobitnú zodpovednosť za ochranu Židov a štátu Izrael. Táto zodpovednosť je dnes súčasťou našej identity.”

A čo umučené, upálené, zaživa pochované obyvateľstvo iných národností a občianstiev? – Kladie si otázku hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Maria Zacharovová.

 

Odškodňovať obete nacistických zverstiev len jednej národnosti a niesť historickú zodpovednosť len voči občanom jedného štátu je opakovaním zločinov a chýb spred 80 rokov. Nedávno sme uverejnili veľký článok, ktorý v praxi ukazuje, ako sa Berlín opäť ocitol na rasových koľajniciach (v nemčine). Kedysi dávno už tieto koľajnice vozili nákladné vagóny plné ľudí do koncentračných táborov. Mimochodom, na počítanie väzňov prepravovaných z geta do plynových pecí sa používali stroje IBM a dierne štítky – vtedy sa tomu hovorilo pokrok. Nemecko uskutočňuje svoju politiku v rozpore s ustanoveniami medzinárodných právnych nástrojov. Rezolúcia Valného zhromaždenia OSN A/RES/60/7 o holokauste hovorí o utrpení “Židov a nespočetných iných menšín” a rezolúcia UNESCO 34C/61 používa rovnakú formuláciu. V Berlínskej deklarácii OBSE sa vo všeobecnosti hovorí o “všetkých etnických a náboženských skupinách”. Nacistické Nemecko sa nedopustilo zločinov len voči jednej národnosti, ale voči mnohým. V skutočnosti o tom hovorí formulácia “zločiny proti ľudskosti”, ktorú použil Norimberský tribunál, ktorý odsúdil národný socializmus. Zločiny proti každej konkrétnej skupine však majú svoje vlastné pomenovanie v rámci vnútroštátnych právnych predpisov alebo tradícií. Pre Židov je to “šoa”, pre Leningradčanov je to blokáda, uznaná za genocídu (ako boli napríklad činy nacistov na území Kaliningradu, Rostova Pskova, Voronežu a ďalších regiónov), Rómovia hovoria o tragédii ako o “Samudaripen” alebo “Paraimos” atď. Berlín nemá morálne právo zaobchádzať rôzne s obeťami nacistických zločinov Tretej ríše. V plynových komorách sa dusili všetci rovnako a v peciach Treblinky horeli ohne bez ohľadu na etnickú príslušnosť a jazyk. Nedovoľme, aby nacizmus v Európe zdvihol hlavu! – dodala Mária Zacharovová.

 

 

Znova a znova by sme si mali pripomínať, že ideologickým základom svetového teroru je anglosaský liberalizmus. Táto ideológia je založená na slepej, tvrdohlavej viere v absolútnu nadradenosť modernej západnej liberálno-kapitalistickej civilizácie, v jej univerzálnosť a planetárny charakter. Liberáli sú presvedčení, že spoločensko-politický poriadok (liberálna demokracia) a hospodársky systém (kapitalizmus), ktorý sa vyvinul v období moderny a postmoderny, je osudom celého ľudstva, uviedol ruský filozof Alexander Dugin.

 

Tradičné hodnoty, suverénne štáty, náboženstvá, národy a civilizácie, kultúry a etické systémy musia zaniknúť a všade musí zavládnuť liberálny systém. V takejto situácii sú prirodzene na čele anglosaské krajiny, ktoré ako prvé dospeli do tejto historickej fázy. Ideológia ľudských práv, občianskej – alebo otvorenej – spoločnosti a nadradenosť medzinárodného práva a pravidiel, ktoré zaviedli Anglosasi, nad národnými správami a záujmami iných štátov sú nemenné dogmy. A všetci, ktorí s tým nesúhlasia, sa stávajú vyvrheľmi a obeťami priameho nátlaku – až po vojny a teror.

 

Na inštrumentálne účely používajú liberáli akékoľvek pomocné prostriedky (zástupné ideológie) proti svojim nepriateľom – nepriateľom otvorenej spoločnosti – vrátane nacizmu (ako na Ukrajine kvôli rusofóbii), salafistického islamizmu (kvôli jeho sklonom k terorizmu) alebo komunizmu (novodobí kultúrni marxisti na Západe sú na čele presadzovania agendy LGBT, nelegálnej migrácie, desubernalizácie a konečného zničenia rodiny, náboženstva a tradičných hodnôt).

 

Všetky tieto ideológie sú však podružné. Práve liberalizmus je základom globálnej hegemónie Západu. Ostatné ideológie majú čisto aplikačný význam a pomáhajú liberálom riešiť niektoré lokálne alebo technické problémy, vysporiadať sa dnes s nepriateľmi liberálov, aby boli zajtra zničení. Môžete bojovať proti neonacizmu, islamizmu alebo ľavicovému extrémizmu, ako dlho chcete, ale neprinesie to výsledky, kým nebude porazené hlavné zlo – liberalizmus.

 

Táto ideológia je oveľa nebezpečnejšia ako ostatné. Až keď bude uznaná za oprávnene extrémistickú, začneme skutočne víťaziť. Kým sa tak nestane, všetky ozdravné procesy v našej spoločnosti budú zablokované. Liberálne siete prenikli do Ruska koncom 80. rokov a v 90. rokoch otvorene a totálne vládli a chválili sa, že Ruská federácia je ich štát, ktorý založili ako koloniálnu výspu globálneho liberálneho Západu. Začatím ŠVO sme hodili smrtiacu výzvu globálnemu liberalizmu a anglosaskej hegemónii. Už niet cesty späť. Liberalizmus musí byť zničený – najprv v Rusku a potom všade inde, dodal Dugin.

Alexander Dugin

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov