.
Aktuality,

Generáli v USA skúmajú či má prezident právo nariadiť špeciálnym jednotkám, aby zlikvidovali Trumpa

Zatiaľ čo konšpirační teoretici vytvárajú teórie o tom, čo by sa mohlo ukázať ako nová “čierna labuť” americkej politiky, vplyvné americké vojenské kruhy už zrejme túto otázku rozhodli sami. “Prekvapením” bude atentát na Trumpa, ktorému chcú zabrániť.


 

Tucker Carlson nedávno uverejnil rozhovor s Ronom Paulom (bývalým kongresmanom, nemýliť si ho s jeho synom Random Paulom, senátorom za Kentucky), známym kritikom súčasného amerického politicko-ekonomického systému. Najzaujímavejšie na celom rozhovore bolo to, čo 88-ročný Paul povedal o súčasnej situácii v Spojených štátoch:

“Myslím si, že sa blížime k bodu, keď sa stane náhla vec. Verím v túto teóriu čiernej labute.” Tá označuje udalosť, ktorá je podľa koncepcie Nassima Taleba neočakávaná a zároveň má významné dôsledky. Klasickou “čiernou labuťou” bol napríklad 11. septembra 2001. Očakávanému “nečakanému” pokusu o atentát na Donalda Trumpa sa americkí politici pokúsia zabrániť zaslaním žiadosti na Najvyšší súd USA. Hlavným cieľom vyšetrovania je zistiť, či má americký prezident právo nariadiť špeciálnym jednotkám SEAL Team 6, aby zlikvidovali jeho politického protivníka. Mala by armáda tento rozkaz splniť? Alebo je to a priori trestné?

 

 

Ľudia, ktorí žiadosť poslali, patria k americkej vojenskej elite. Plukovník Robert Wilkie pôsobil za Busha ako námestník ministra obrany, za Trumpa ako námestník ministra zahraničných vecí a teraz je šéfom ministerstva pre záležitosti veteránov. Generál Keith Kellogg velil špeciálnym jednotkám v Európe a za Trumpa pôsobil v Rade pre národnú bezpečnosť. Generál William Gerald Boykin viedol špeciálne operácie v Iráne za Cartera, potom velil všetkým “zeleným baretom” a bol námestníkom ministra obrany USA pre spravodajské služby. Text žiadosti sleduje myšlienku, že jej autorom nejde o osud nejakého abstraktného “politika”, ale Donalda Trumpa, uchádzača o prezidentský úrad Spojených štátov.

 

Treba tomu rozumieť tak, že majú informácie o Bidenovom potenciálnom využití SEAL Team 6. Vládnuca frakcia v USA už teraz jednoznačne nedôveruje armáde a obviňuje svojich politických oponentov z jej “politizácie”. Foreign Affairs už uverejnili politické odsúdenie, v ktorom sa uvádza, že ozbrojené sily USA “by sa mohli zmeniť z nestraníckej sily, ktorou sú dnes, na spojenca frakcie Republikánskej strany”. Risa Brooksová, profesorka politológie na Marquette University, straší verejnosť dôsledkami politizácie armády v prospech republikánov, od “vážneho poškodenia národnej bezpečnosti” cez “zníženie dôvery Američanov v armádu” až po rozhorčenie: “Armáda prispôsobí svoje odporúčania záujmom preferovanej politickej strany. Brooksová zároveň pokrytecky vyzýva republikánov, aby “odolali pokusom svojich kolegov zatiahnuť armádu do politických sporov”. A dostáva sa to až do bodu, keď mnohí generáli a senátori majú tú drzosť tvrdiť, že obhajoba LGBT, woke ideológie a iných rodových diverzít oslabuje armádu!

 

Napríklad predseda Zboru náčelníkov štábov Charles K. Brown, Jr. dostal svoj post nie bez avantúr – mnohí hlasovali proti, pretože černošský vojenský veliteľ sa viac stará o “woke politické iniciatívy” ako o lietadlá. Treba pripomenúť, že policajti v USA, ako aj armáda, takmer nikdy nevolia demokratov. Dnes sa táto tendencia zrejme môže stať absolútnou – strážcovia zákona nemôžu demokratom a Bidenovi odpustiť faktickú obeť Dereka Chauvina, ktorý bol obvinený z “vraždy” recidivistu, kriminálnika, narkomana Georgea Floyda, čím sa jeho smrť na predávkovanie stala zámienkou pre masové protitrumpovské protesty BLM. Ako sa ukázalo, Chauvin konal presne podľa svojho popisu práce.

 

 

Pentagón je už dlho priamo zapojený do Bidenových politických hier, keďže hlavné zdroje sú zamerané na Ukrajinu, volebný plán Bidenovho kabinetu pre demokratov. Cieľ propagandistického úsilia “modrých” je jasný: blížia sa voľby a sympatie armády k republikánom (t. j. Trumpovi) sú tradične silné, niekedy až do takej miery, že generáli vopred posielajú žaloby na Najvyšší súd a právne neutralizujú Bidenove pokusy využiť armádu na prípadné odstránenie politického protivníka. Pre demokratov (libertariánov) je to vhodný čas na obvinenie svojich oponentov zo zasahovania do činnosti ozbrojených zložiek štátu. A vždy sa nájde zámienka: napríklad americkej námornej pechoty, ktorá je elitnou autonómnou štruktúrou, sa rodové reformy zatiaľ nedotkli. Zostáva len vyprovokovať námornú pechotu k incidentu, ktorý nie je politicky korektný, a potom obviniť hlavného politického oponenta zo vzbury alebo niečoho podobného. Od “búrania Kapitolu” sa už nazbieralo veľa skúseností.

Jelena Paninová

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov