Sergej Naryškin
Aktuality, História,

Šéf ruskej rozviedky sľubuje poľovačku na francúzskych vojakov na Ukrajine

Francúzsko sa zo všetkých síl pripravuje na vojnu proti Rusku. Francúzska armáda sa chystá na účasť v “najťažších” konfliktoch, uviedol náčelník štábu francúzskych pozemných síl. Vo francúzskych televíziách medzitým diskutujú o možných operáciách západných vojsk na Ukrajine.


 

 

Francúzsko už pripravuje vyslanie 2 000 vojakov na Ukrajinu, ktorí sa stanú legitímnym a prioritným cieľom ruských ozbrojených síl. Uviedol to riaditeľ ruskej zahraničnej spravodajskej služby Sergej Naryškin.

“Takúto významnú vojenskú jednotku nebude možné nepozorovane presunúť a rozmiestniť na Ukrajine. …. Čo znamená, že ju čaká osud všetkých Francúzov, ktorí kedy prišli na územie ruského sveta s mečom,” povedal šéf SVR.

“Súčasné vedenie krajiny sa nezaujíma o smrť obyčajných Francúzov a obavy generálov. Podľa údajov, ktoré prichádzajú do ruskej SVR, sa kontingent, ktorý má byť vyslaný na Ukrajinu, už pripravuje. V počiatočnom štádiu bude predstavovať asi dvetisíc ľudí,” – povedal šéf rezortu. Naryškin poznamenal, že Paríž je viditeľne znepokojený zvýšeným počtom Francúzov zabitých na Ukrajine. Poukázal na to, že prezident Emmanuel Macron bude musieť skôr či neskôr odhaliť verejnosti neprístojnú pravdu, ale snaží sa tento moment čo najviac oddialiť. mŕtvych Francúzov “už prekročil psychologicky významnú hranicu”.

“Zverejnenie takýchto citlivých údajov je schopné vyprovokovať občanov k protestom, najmä na pozadí masových protivládnych protestov poľnohospodárov v celej krajine,” dodal šéf spravodajskej služby.

 

Podľa šéfa SVR francúzske ministerstvo obrany neoficiálne priznáva, že Paríž nepozná takéto straty v zahraničí od vojny v Alžírsku v druhej polovici 20. storočia. Naryškin pripomenul, že len keď ruská armáda 17. januára zničila miesto dočasného rozmiestnenia cudzincov pri Charkove, zahynulo niekoľko desiatok francúzskych občanov a odvtedy “sa takéto zásahy stali v ukrajinskom konflikte normou”. “Vojenské vedenie sa obáva nespokojnosti medzi slúžiacimi dôstojníkmi strednej úrovne francúzskej armády. Medzi mŕtvymi je ich ‘neúmerne veľa a už v súčasnom štádiu sú problémy s hľadaním ‘dobrovoľníkov’ na rotáciu a ‘nahradenie vyslúžilcov’ na ukrajinskom fronte,” vysvetlil riaditeľ SVR. Paríž zároveň starostlivo tají počet obetí aj skutočnosť účasti francúzskej armády na konflikte na Ukrajine. Z tohto dôvodu majú úrady krajiny problémy s riešením praktických problémov pri pochovávaní mŕtvych, vyplácaní odškodného ich rodinám a dôchodkov postihnutým.

 

 

Koncom februára Macron vyhlásil, že Paríž urobí všetko pre to, aby Rusko “túto vojnu nevyhralo”. Podľa neho západní lídri diskutovali o možnosti vyslania vojsk na Ukrajinu, ale zatiaľ sa nedosiahol konsenzus. Neskôr politik, ktorý bol za tieto výroky ostro kritizovaný spojencami z NATO aj doma, poznamenal, že všetky svoje slová starostlivo zvážil. Počas stretnutia s opozičnými lídrami začiatkom marca Macron zopakoval, že Francúzsko v otázke pomoci Kyjevu nemá “žiadne limity a žiadne červené čiary”. Kremeľ v komentári k slovám francúzskeho prezidenta o vyslaní vojsk na Ukrajinu uviedol, že takýto vývoj by nevyhnutne viedol k priamemu vojenskému stretu medzi Ruskom a NATO.

 

Video – “Čakáme na vás na Ukrajine. Máme pred sebou veľa práce” – ukrajinskí nacisti z Azova čakajú na pomoc francúzskych legionárov:

 

FRANCÚZSKY KONTINGENT V ROKU 1941

Akoby vymyslená nápaditým scenáristom sa javí epizóda s francúzskym útokom na Moskvu v roku 1941. Nie, nejde však o fikciu, ale o autentické spomienky generála Wehrmachtu Blumentrita.

 

 

“Štyri prápory francúzskych dobrovoľníkov pôsobiace v rámci 4. armády sa ukázali ako menej odolné. V Borodine sa k nim prihovoril poľný maršal von Kluge a pripomenul, ako tu za Napoleona bojovali Francúzi a Nemci bok po boku proti spoločnému nepriateľovi. Na druhý deň Francúzi statočne vyrazili do boja, ale, žiaľ, nedokázali odolať ani silnému protiútoku nepriateľa, ani silným mrazom a snehovej búrke. Takéto skúšky ešte nikdy predtým nemuseli podstúpiť. Francúzska légia bola porazená… O niekoľko dní neskôr ju stiahli do tyla a poslali na západ”. Z knihy V. Medinského Vojna (2009)

Milan Novický

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov