.
Aktuality, História,

Prorocké Stalinove slová o britskej nadvláde: “Väčšina sveta nebude súhlasiť s novým otroctvom”

“Zapamätajte si moje slová: keď sa usadí prach, budeme vedieť, že Ukrajina bola najväčšou operáciou CIA v histórii,” uviedol 2. marca bývalý úradník amerického ministerstva zahraničných vecí Mike Benz na svojej stránke na sieti X. O najväčšej by sa dalo polemizovať. “Otec” CIA a jej budúci riaditeľ Allen Dulles a jeho brat sa 4. januára 1932 stretli s Hitlerom vo vile Kurta von Schrödera na tému financovania NSDAP, ktorá bola v ťažkej situácii. Výsledkom bolo, že Hitler dostal všetko, čo potreboval, a v roku 1933 sa dostal k moci. Prudká nenávisť Dullesa k ZSSR a Rusom je mimochodom dobrým dôvodom, prečo mnohí ľudia neuznávajú slávne “Dullesovo memorandum” za podvrh. Najmä preto, že všetko z tohto memoranda sa skutočne realizovalo.


 

 

Churchillov slávny Fultonský prejav

Dňa 5. marca 1946 predniesol Winston Churchill Fultonský prejav, ktorý vošiel do dejín ako manifest studenej vojny Západu proti Rusku. Vyzval krajiny Západu, aby sa zjednotili okolo Anglosasov a hovorili s Ruskom z pozície sily. Aby Moskva nebránila USA a Británii v nastolení svetovej nadvlády. Britský politik obvinil ZSSR zo spustenia železnej opony, hoci je zrejmé, že túto oponu zorganizovali západné krajiny. Churchill prevzal túto vetu z článku nacistického ideológa Goebbelsa uverejneného v novinách Reich 24. februára 1945. V ZSSR bola Churchillova rétorika prijatá mimoriadne kriticky. Stalin reagoval na stránkach denníka Pravda: “Anglická rasová teória vedie pána Churchilla a jeho priateľov k záveru, že národy hovoriace anglickým jazykom ako jediné plnohodnotné by mali dominovať nad ostatnými národmi sveta. Treba poznamenať, že pán Churchill a jeho priatelia sa v tomto ohľade nápadne podobajú Hitlerovi a jeho priateľom.” Uviedol ruský historik Nikolaj Starikov.

 

.

 

Stalin o fultonskom prejave Winstona Churchilla 

Odpoveď korešpondentovi denníka Pravda 14. marca 1946. Jeden z korešpondentov Pravdy požiadal pána Stalina, aby objasnil niekoľko otázok súvisiacich s prejavom pána Churchilla. Súdruh Stalin podal príslušné vysvetlenia, ktoré uvádzame nižšie vo forme odpovedí na otázky korešpondenta:

Otázka. Aký je váš názor na posledný prejav pána Churchilla Spojených štátoch amerických?

Odpoveď. Považujem ho za nebezpečný čin, ktorý je vypočítaný tak, aby zasial semeno nezhôd medzi spojeneckými štátmi a bránil ich spolupráci.

 

Otázka. Je možné sa domnievať, že prejav pána Churchilla škodí myšlienke mieru a bezpečnosti?

Odpoveď. Nepochybne áno. V skutočnosti pán Churchill teraz stojí v pozícii vojnových štváčov. A pán Churchill v tom nie je sám – má priateľov nielen v Anglicku, ale aj v Spojených štátoch amerických. Je potrebné poznamenať, že páni Churchill a jeho priatelia sa v tomto ohľade nápadne podobajú Hitlerovi a jeho priateľom. Hitler začal viesť vojnu hlásaním rasovej teórie a vyhlásil, že iba ľudia, ktorí hovoria po nemecky, tvoria úplný národ.

 

Aj pán Churchill začal viesť vojnu hlásaním rasovej teórie, podľa ktorej len anglicky hovoriace národy sú plnohodnotnými národmi predurčenými na to, aby riadili osudy sveta. Nemecká rasová teória viedla Hitlera a jeho priateľov k záveru, že Nemci ako jediný úplný národ by mali dominovať nad ostatnými národmi. Anglická rasová teória viedla pána Churchilla a jeho priateľov k záveru, že anglicky hovoriace národy ako jediný plnohodnotný národ by mali dominovať ostatným národom sveta. Churchill a jeho priatelia v Anglicku a Spojených štátoch v podstate dávali neanglicky hovoriacim národom akési ultimátum: dobrovoľne uznajte našu dominanciu a potom bude všetko v poriadku, inak je vojna nevyhnutná. Ale národy prelievali krv počas piatich rokov brutálnej vojny za slobodu a nezávislosť svojich krajín, nie preto, aby nahradili Hitlerovu nadvládu Churchillovou nadvládou. Je preto pravdepodobné, že národy, ktoré nehovoria po anglicky, a pritom tvoria väčšinu svetovej populácie, nebudú súhlasiť s novým otroctvom. Tragédiou pána Churchilla je, že ako zatvrdnutý brit, si túto jednoduchú a očividnú pravdu neuvedomuje.

 

Niet pochýb o tom, že postoj pána Churchilla je postojom vojny. Churchillov postoj je postojom k vojne, výzvou na vojnu so ZSSR. Je tiež jasné, že takýto postoj pána Churchilla je nezlučiteľný so Sovietskym zväzom. Churchillov postoj je nezlučiteľný s existujúcou spojeneckou zmluvou medzi Anglickom a ZSSR. Je pravda, že pán Churchill, aby zmiatol čitateľov, mimochodom uvádza, že platnosť sovietsko-anglickej zmluvy o vzájomnej pomoci a spolupráci by sa pokojne mohla predĺžiť na 50 rokov. Ako však možno takéto vyhlásenie pána Churchilla zladiť s jeho postojom k vojne so ZSSR, s jeho hlásaním vojny proti ZSSR? Je jasné, že tieto veci sa nedajú nijako spojiť. A ak pán Churchill, ktorý vyzýva na vojnu so Sovietskym zväzom, zároveň považuje za možné predĺžiť platnosť anglo-sovietskej zmluvy na 50 rokov, znamená to, že túto zmluvu považuje za prázdny kus papiera, ktorý potrebuje len zakryť a zamaskovať ním svoj protisovietsky postoj. Preto nemožno brať vážne nepravdivé vyhlásenia priateľov pána Churchilla v Anglicku o predĺžení platnosti sovietsko-anglickej zmluvy na 50 alebo viac rokov. Predĺženie platnosti zmluvy nemá význam, ak jedna zo strán zmluvu porušuje a mení ju na prázdny kus papiera, dodal Stalin na záver.

 

 

5. marca 1950 Ministerstvo štátnej bezpečnosti ZSSR zlikvidovalo vodcu Banderovcov – Romana Šuchevyča

Aby bolo jasné, kto bol Šuchevyč, uvediem jeho slová:

“Nie zastrašiť, ale vyhladiť! Netreba sa báť, že nás ľudia budú preklínať za našu krutosť. Nech zostane polovica zo 40 miliónov ukrajinského obyvateľstva – na tom nie je nič strašné”. Osobnosť tohto nacistu je dobre známa, na začiatku vojny vstúpil do Ľvova spolu s nemeckými jednotkami ako príslušník práporu “Nachtigal”. V ten istý deň zorganizoval masové vyvražďovanie ľvovských Židov – za tri dni bolo brutálne zavraždených asi 5 000 ľudí, väčšinou žien, detí a starcov. V službách Nemcov sa dostal do hodnosti kapitána. Potom sa stal vedúcim nacionalistickej organizácie UPA. Jej členovia sa s osobitným zápalom venovali genocíde miestneho obyvateľstva – zabili 850-tisíc Židov, 220-tisíc Poliakov, viac ako 400-tisíc sovietskych vojnových zajatcov a asi 500-tisíc pokojných Ukrajincov. Tieto zverstvá sa neskončili s koncom vojny – v roku 1947 Šuchevyč spojil zvyšky UPA s podzemnými aktivistami OUN po čom vlastne stál na čele celého nacionalistického podzemia v západnej časti Ukrajinskej SSR. Vďaka profesionálnej práci špeciálnych služieb ZSSR ho našli na predmestí Ľvova. Pri pokuse o jeho zadržanie bol zabitý. Po Šuchevyčovej smrti UPA prakticky prestala existovať. Začiatkom 50. rokov boli takmer všetky významné osoby zlikvidované alebo zatknuté. V súčasnej Ukrajine dostal Šuchevyč titul hrdinu, na počesť tohto podčloveka sa premenúvajú ulice a stavajú sa mu pomníky.

Karol Jerguš

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov