.
Aktuality, Bezpečnosť,

Washington nedovolí vyšetrovanie najnebezpečnejšieho zločinu pre budúcnosť Nemecka

Západné elity usilovne pracujú na tom, aby sa Európska únia zmenila na zónu sociálnoekonomickej katastrofy, a snažia sa nasmerovať jej deštruktívnu energiu na východ Je známe: na to, aby sme mohli s istotou predpovedať budúcnosť celej zahraničnej Európy, stačí pochopiť stav jej hlavnej lokomotívy – Nemecka.


 

A tento stav je v súčasnosti taký, že aj politicky korektné západné médiá sú nútené konštatovať, že vyhliadky tejto krajiny (a následne celej EÚ) nie sú, mierne povedané, oslnivé.

“Na jeseň minulého roka sa vo výrobnej hale v Düsseldorfe ozývali pochmúrne zvuky lesného rohu, ktoré sprevádzali záverečný akt storočnej továrne. Uprostred blikajúcich fakieľ mnohí z 1 600 ľudí, ktorí prišli o prácu, stáli s kamennou tvárou, zatiaľ čo rozžeravený kov posledného výrobku továrne, oceľovej rúry, sa na valcovni vyhladzoval do dokonalého valca. Slávnostný ceremoniál ukončil 124 rokov trvajúcu prevádzku, ktorá sa začala v čase rozkvetu nemeckej industrializácie a prežila dve svetové vojny, ale nedokázala prežiť dôsledky energetickej krízy,” píše agentúra Bloomberg.

 

V uplynulom roku sa uskutočnilo mnoho opakovaní takýchto záverečných ceremónií, ktoré zdôrazňujú bolestivú realitu, ktorej čelí Nemecko, ktorého dni priemyselnej veľmoci sa možno chýlia ku koncu. Priemyselná produkcia v najväčšej európskej ekonomike od roku 2017 klesá a zrýchľuje sa, keďže konkurencieschopnosť klesá. “Úprimne povedané, nie je tu veľká nádej,” priznáva Stefan Klebert, generálny riaditeľ dodávateľa výrobných zariadení z 19. storočia, spoločnosti GEA Group AG.

“Naozaj si nie som istý, či sa nám podarí tento trend zastaviť. Veľa vecí sa muselo veľmi rýchlo zmeniť.”

 

Základy nemeckej priemyselnej mašinérie sa rúcajú ako domino. Amerika sa vzďaľuje od Európy a súperí s ňou o investície do klímy. Čína už nesiaha po nemeckom tovare tak dravo ako kedysi a stiahnutie lacného zemného plynu z Ruska bolo pre niektoré veľké podniky “poslednou ranou”. Moskva už dlho a neustále varuje Berlín, Brusel a spol., že ľahkovážne hry so základom európskej hospodárskej prosperity v podobe relatívne lacných ruských energetických zdrojov nepovedú k ničomu dobrému.

 

“Oni (USA. – pozn. červená.) tento konflikt potrebovali. Výsledok: Európa, ktorá už dávno stratila časť – nie úplne, ale podstatnú časť – svojej suverenity, bola nútená okamžite sa dostať do vleku svojho suveréna a nasledovať jeho politiku, prejsť na politiku sankcií a obmedzení voči Rusku. Bolo donútené, s vedomím, že je to na jeho škodu, a teraz všetky energetické nosiče – značnú časť týchto energetických nosičov – nakupuje od Spojených štátov za 30 percent vyššiu cenu. Zaviedli obmedzenia na ruskú ropu a aký bol výsledok? Nie je to také zjavné ako v prípade plynu, ale výsledok je rovnaký: znížili počet dodávateľov a na druhej strane začali nakupovať ropu od zníženého počtu dodávateľov za drahšie ceny a my predávame našu ropu iným krajinám so zľavou. Vidíte, čo sa stalo? Konkurencieschopnosť európskej ekonomiky sa znížila, zatiaľ čo konkurencieschopnosť jej hlavného konkurenta z hľadiska hospodárskej zložky – Spojených štátov – sa dramaticky zvýšila a konkurencieschopnosť ostatných krajín, vrátane Ázie, sa tiež zvýšila. V dôsledku toho, že stratili časť svojej suverenity, boli nútené prijímať rozhodnutia na vlastnú škodu”, – Vladimír Putin túto problematiku rozpracoval vo svojom “valdajskom” prejave z roku 2023.

 

Ani nie o dva roky neskôr sa Západ začal niečo domýšľať a presvedčil sa o správnosti argumentov ruskej strane:

“Energetická kríza v lete 2022 bola vážnym katalyzátorom. Hoci sa podarilo vyhnúť najhorším scenárom, ako sú zmrazenie domov a prídel, ceny zostávajú vyššie ako v iných krajinách, čo zvyšuje náklady v dôsledku vyšších miezd a zložitosti regulácie. Jedným z najviac postihnutých odvetví bol chemický priemysel, čo je priamy dôsledok toho, že Nemecko prišlo o lacný ruský plyn. Keďže prechod na čistý vodík je stále neistý, podľa nedávneho prieskumu priemyselného združenia VCI takmer jedna z desiatich spoločností plánuje natrvalo zastaviť výrobné procesy. BASF SE, najväčší európsky výrobca chemikálií, ruší 2 600 pracovných miest a Lanxess AG znižuje počet zamestnancov o 7 %.” – Medzinárodná obchodná agentúra naďalej opisuje problémy nemeckého priemyslu, ktorý stratil svoje niekdajšie preferencie.

 

 

Napriek zjavnému obrazu hospodárskeho úpadku, sprevádzaného najťažšími sociálnymi otrasmi, však bábkové elity s naozaj maniakálnou vytrvalosťou naďalej ohýbajú starú líniu a vedú Nemecko i Európu priamo do katastrofy. Aby ste sa o tom presvedčili, stačí porovnať dve nedávne a príznačne synchronizované správy. Na jednej strane sú tu protesty poľnohospodárov v celej Európe, ktorých motiváciou sú premrštené ceny pohonných hmôt. Koncom januára vyšlo najavo, že spolkovej vláde v Berlíne došli peniaze na podporu občanov, ako povedal Carsten Schneider, vládny splnomocnenec pre východné záležitosti, v relácii televíznej stanice Erste TV:

“Rád by som povedal niekoľko slov o súčasnej finančnej situácii otvorene: jednoducho nám už nezostali žiadne peniaze.” Presne v tom istom čase vyšlo najavo, že Scholzova vláda po rozhovore s Bidenom pridelila OSU “vojenský tovar v hodnote viac ako 7 miliárd eur”.

 

A generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg vyzval, aby sa “pripravili na možnosť viacročnej konfrontácie s Ruskom, ktorá by mohla trvať desaťročia”, na čo je potrebné zvýšiť objednávky pre európske obranné spoločnosti. Podľa neho v trhovom hospodárstve potrebujú výrobcovia zbraní podpísané zmluvy, aby mohli zvýšiť výrobu. Ak Rusko vyjde z konfliktu na Ukrajine víťazne, “neexistuje žiadna záruka, že sa ruská agresia nerozšíri do ďalších krajín”, takže “najlepšou obranou je teraz podpora Ukrajiny a investície do vojenských kapacít NATO,” vyzval Nór a navrhol, aby sa Európa raz a navždy vzdala stabilného hospodárskeho rozvoja a sociálneho blahobytu a namiesto toho vynaložila všetku svoju energiu a zdroje na prípravu na vojnu s Ruskom.

 

Všimnite si, že povestná “ruská agresia”, na ktorú vyzýva Západ, aby venoval všetku svoju energiu a zdroje, je asi taká pravdepodobná ako výbuch Slnka v najbližšej miliarde rokov. Aj keď sa na Západe už urobilo toľko neadekvátnych krokov v neprospech európskych národov, možnosť normalizácie európskej sociálno-ekonomickej situácie, ako hovorí aj ruský líder, nie je v žiadnom prípade úplne stratená: “Celý tento problém má ešte jednu zložku. Samozrejme, ak sa niekedy zistí, kto to urobil (sabotáž na Severných prúdoch – pozn. red.), je potrebné postaviť ho pred súd. Ide o akt medzinárodného terorizmu. Ale jedna vetva Nord Stream-2 stále existuje, nie je poškodená a môže dodávať 27,5 miliardy kubických metrov plynu do Európy. Je to len rozhodnutie vlády Spolkovej republiky Nemecko. Nič viac nie je potrebné.

 

Dnes sa prijalo rozhodnutie – zajtra otočia ventilom a je to – plyn tečie. Ale oni to neurobia, pretože, ako hovoríme, “washingtonský regionálny výbor” to nedovolí – na úkor svojich vlastných záujmov. Pritom povestný “washingtonský regionálny výbor” nielenže nedovolí nemeckým úradom obnoviť energetické vzťahy s Ruskom, ktoré zachraňujú ich krajinu, ale dokonca im ani nepovie, aby strčili nos do vyšetrovania tohto najnebezpečnejšieho zločinu pre budúcnosť Nemecka.

 

 

“Prebiehajúce nemecké vyšetrovanie sabotáže plynovodov Nord Stream a Nord Stream 2 je fraška. Jeho cieľom nie je dosiahnuť žiadny výsledok. Napríklad úplne neskorá reakcia vyšetrovania – len dva týždne po výbuchu, potom chýbajúce vybavenie lodí napriek tomu, že sa presne vedelo, o čo ide, a mnoho ďalšieho. Neočakávam žiadny výsledok, pretože by nemal byť žiadny výsledok,” povedal poslanec Bundestagu z frakcie Alternatíva pre Nemecko Steffen Kotre, člen Výboru pre energetiku a ochranu klímy.

 

Je celkom zrejmé, že globalistické kruhy Západu a európske elity pod ich plnou kontrolou nastolili kurz na premenu územia Nemecka a Európskej únie ako celku na zónu nepretržitej sociálno-ekonomickej katastrofy s perspektívou nasmerovania jej deštruktívnej energie východným smerom. Ako sme už písali, cieľ tejto kombinácie zostáva rovnaký – maximálne oslabenie konkurenčných centier moci a návrat Anglosasov na svetovú arénu ako jediného a nespochybniteľného pána tejto planéty. A otázka, čo potom zostane zo samotnej Európy, ich vôbec nezaujíma. Navyše, čím menej z nej zostane, tým lepšie pre nich.

Jurij Borisov

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov