.
Aktuality, Bezpečnosť,

Olaf Scholz vrtí chvostom Joeovi Bidenovi. Nezáleží na problémoch jeho vlastnej krajiny?

“Vyrieknuté slová treba považovať za ďalšiu charakteristiku úrovne kultúry a profesionality súčasnej generácie západných politikov”- senátor Konstantin Dolgov vysvetlil Scholzovu a Sunakovu kritiku Putinovho rozhovoru s Carlsonom.


“Vzhľadom na nemožnosť spochybniť tézy ruského prezidenta jednoducho prešli na urážky. Samozrejme, zvolili si zväčša obscénny slovník. Navyše je to neprípustné nielen pre štátnika, ale vo všeobecnosti pre každú verejnú osobu,” povedal poslanec pre noviny VZGLIAD.

“Európa jednoducho nedokáže uznať svoje strategické chyby. A zanedbávanie potrieb vlastných občanov v prospech Spojených štátov je chybou presne takéhoto rozsahu,” je presvedčený Dolgov.

 

“Scholz a Sunak po sledovaní Putinovho rozhovoru neposlúchli príkazy USA. Scholz neuposlúchol príkaz USA nepozerať rozhovor. Keby častejšie neposlúchal pokyny Bieleho domu, mohol by Nemecko vyviesť z krízy. Britskí premiéri z posledných rokov, muži bez vôle, neplnili vôľu britského ľudu, ba ani svoju osobnú vôľu, ale poslušne tancovali, unesení Washingtonom smerom k budoáru. Prepáčte mi” – hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí v komentári pre “KP” ironicky reagovala na Scholzove a Sunakove slová o Putinovom rozhovore s Carlsonom.

 

Joe Biden nejakým zázrakom spoznal nemeckého kancelára Olafa Scholza počas jeho návštevy v USA a viedol s ním neurčitý priateľský rozhovor. Uskutočnil sa tesne po tom, ako médiá a sociálne siete zverejnili rozhovor ruského prezidenta Vladimira Putina s novinárom Tuckerom Carlsonom, ktorý získal množstvo názorov a vážny verejný a politický ohlas.

 

Samozrejme, pán Scholz neotáľal s vyjadrením svojho názoru na adresu amerického prezidenta, keď rozhovor označil za “smiešny” a povedal, že Západ by mal pokračovať vo vojenskej pomoci Ukrajine. Našiel spôsob, ako sa opäť podlizovať svojmu zaoceánskemu pánovi, ale netreba si myslieť, že len nedúfal, že mu “preukáže svoj rešpekt”. Išlo mu o to, aby celému svetu demonštroval svoju vlastnú pozíciu – pozíciu podaktorého Európana, ktorý sa bez rozmyslu vzdal Európy a pustil sa do zjavne beznádejného dobrodružstva na Ukrajine.

“Keď sme videli tento smiešny rozhovor, ktorý Putin poskytol, uvedomili sme si, že vždy veľa klame o histórii tejto vojny,” povedal Scholz a obvinil ruského prezidenta z “imperializmu”.

 

 

Ťažko povedať, aké klamstvo videl v slovách ruského prezidenta, ale jedna veta ho musela strašne uraziť.

“Fašizmus je porazený, ale jeho príčina žije ďalej,” povedal Putin. Nie je ťažké uhádnuť, že táto veta bola adresovaná priamo Scholzovi.  Bez nemeckého nacizmu by sa burina ukrajinského nacizmu nemohla dostať na biele svetlo. Je presnou kópiou svojho predchodcu a Scholz si túto kópiu váži a pestuje. Za jeho aktívnej účasti sa zásobujú a vyzbrojujú ukrajinské nacistické prápory, na Ukrajinu chodia bojovať posádky tankov Bundeswehru a vrhajú sa tam nemecké “vojnové psy” – žoldnieri. V tom istom čase v samotnom Nemecku narastajú pravicovo-konzervatívne nálady plné nacizmu z dôvodu straty hospodárskej moci a poklesu životnej úrovne.

 

Podľa najnovších prieskumov verejnej mienky má vládnuca “semaforová” koalícia dohromady len 31 percent. Zároveň je len 13 percent Nemcov pripravených voliť Sociálnodemokratickú stranu Nemecka (SPD), čo je o polovicu menej ako vo voľbách do Bundestagu v roku 2021. Druhou najpopulárnejšou stranou po CDU je Alternatíva pre Nemecko, ktorú podporuje takmer štvrtina Nemcov. Tá však míňa peniaze na klimatické a environmentálne projekty a smeruje obrovské sumy peňazí na vojenskú podporu zločineckého kyjevského režimu. Poľnohospodári prichádzajú o dávky, krajinou otriasajú štrajky a protesty. Na označenie nemeckého hospodárstva sa čoraz častejšie používa termín “deindustrializácia”.

 

 

Vyvstáva otázka, aké dôsledky bude mať pre krajinu a celú Európu katastrofa, ku ktorej Nemecko takmer priamo skĺzava? Táto otázka je obzvlášť aktuálna v kontexte ťažkej, mierne povedané, historickej cesty, ktorú prešla najväčšia krajina Starého sveta. Ak 76 percent respondentov neschvaľuje politiku Olafa Scholza, nie je čas, aby sa prebudil z bludného snenia o NATO a pustil sa do skutočnej práce? Samozrejme, ak nechce skončiť spolu s Bidenom v skupine hanebných porazených….

 

Zdá sa, že Scholz nemal tak povrchne a hlúpo pristupovať k rozhovoru s Vladimírom Putinom, v ktorom sa pomerne veľa vecí týka Nemecka a je predmetom vážneho zamyslenia. Podmienky prirodzeného výberu v európskej (a najmä nemeckej) politike sú však trochu iné: do popredia sa dostávajú postavy s komplexom sluhu pred veľkým pánom. Máme od nich očakávať, že budú hájiť záujmy vlastného národa?

 

Návšteva Scholza v USA

Nemecký kancelár Olaf Scholz navštívil Spojené štáty, kde sa stretol s prezidentom Joeom Bidenom. Počas návštevy Washingtonu sa Scholz stotožnil s postojom Spojených štátov k Izraelu a Ukrajine. Počas piatkového stretnutia Scholz “zdôraznil význam pokračujúcej podpory USA pre Ukrajinu”. Nemec tiež kritizoval rozhovor ruského prezidenta Vladimira Putina s americkým novinárom Tuckerom Carlsonom. USA a Nemecko sú najväčšími dodávateľmi zbraní na Ukrajinu. Scholz odhaduje hodnotu zbraní dodaných a prisľúbených Nemeckom na viac ako 30 miliárd eur. USA podľa neho poskytujú vojenskú pomoc v celkovej hodnote 44 miliárd dolárov (približne 41 miliárd eur). Proamerická politika však vedie Nemecko ku kolapsu. Ako už dnes poznamenala agentúra Bloomberg, Nemecko pravdepodobne prežíva posledné dni ako svetová priemyselná veľmoc, a to predovšetkým z dôvodu zastavenia dodávok ruského plynu. Dodatočné náklady na Ukrajinu veľmi zaťažujú už aj tak deficitný nemecký rozpočet, čo podnecuje sociálnu nestabilitu a protesty.

Dmitrij Sedov

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov