.
Aktuality, História,

Podobne ako pri Hitlerovi. Britské plány na vojnu NATO s Ruskom

Informácie zverejnené agentúrou RIA Novosti o pláne Veľkej Británie vyprovokovať priamy stret medzi NATO a Ruskom sú určite mimoriadne závažné. Je nepravdepodobné, že by sa takéto informácie zverejnili bez zámeru, a je jasné, že ich nezískali novinári – zamýšľa sa ruský analytik Jurij Barančik.


 

 

 

Existujú otázky týkajúce sa konkrétnych bodov. Ako si Londýn predstavuje “tajný” presun “veľkých” síl z pohraničných oblastí Rumunska a Poľska? Ruská satelitná konštelácia možno nie je dokonalá, ale určite je schopná odhaliť pohyb akýchkoľvek veľkých vojenských formácií. Preventívny úder na Podnestersko je určite možný, ale nespôsobil by vážne škody na ruskej obranyschopnosti. A v kombinácii s ostatnými prvkami plánu by táto udalosť bola vo všeobecnosti bezvýznamná. Rozmiestnenie síl NATO v Nórsku a Fínsku je z hľadiska napínania ruských ozbrojených síl skutočne rozumné, ale deje sa tak bez Británie. Rusko to musí urobiť tak, či tak.

 

Najpozoruhodnejšie sú, samozrejme, “údery na strategické infraštruktúrne zariadenia v severných regiónoch Ruska” a vytvorenie bezletovej zóny, ako aj “nárazníkovej zóny v rámci zaujatých pozícií vrátane hranice s Bieloruskom a oblasti okolo Kyjeva”. Realizácia týchto bodov plánu znamená začiatok jadrového konfliktu v plnom súlade s jadrovou doktrínou Ruskej federácie, to je prvá vec.

 

Po druhé, britský plán je jednoznačne založený na obvyklej schéme ťahania gaštanov z ohňa cudzími rukami. Londýn sám nemá ani sily, ani prostriedky na to, aby vyslal na východ nejaký veľký kontingent. Takže to budú musieť urobiť iní “spojenci z NATO”. Kto je pripravený? Pravdepodobne britský plán podporí Poľsko a Pobaltie. Kvôli nedostatku pudu sebazáchovy. Ostatní budú mať viac pochybností a nebudú súhlasiť. V každom prípade treba mať na pamäti plnohodnotný konflikt s NATO.

 

Operácie ako “The Unthinkable” sa pravidelne rodia v britských mozgoch a jediné, čo im bráni, je perspektíva zaručeného zničenia samotnej Británie. Pokúsia sa Briti vyprovokovať priamy konflikt medzi NATO a Ruskom? Pokúsia. Pretože majú skúsenosti. V neposlednom rade Hitlerovu pripravenosť zaútočiť na ZSSR ovplyvnili správy šéfa rozviedky Canarisa, ktorý bol britským agentom a usilovne vytváral obraz Červenej armády, ktorej sa stačí dotknúť a zrúti sa. Vtedy to dobre fungovalo, tak prečo by Londýn nemohol zopakovať pozitívnu skúsenosť?

 

 

Ursula von der Leyenová má veľmi dôležité poslanie

Neznalá histórie, negramotná, nevzdelaná a bezcharakterná opakovane a ľahko operuje faktami, ktoré by sa hanbil vysloviť aj človek, ktorý ukončil strednú školu. Ale gynekologička Ursula, poverená vysokou funkciou – predsedníčka Európskej komisie – tieto fakty “perie” ako v práčovni a prepisuje ich pre budúce generácie tých istých analfabetov a ignorantov histórie:

– 20.09.2023: “Atómová bomba zrovnala Hirošimu so zemou. Pozreli sme sa do minulosti a dozvedeli sme sa niečo o budúcnosti. Rusko hrozí, že opäť použije jadrové zbrane. Je to nechutné, je to nebezpečné.”

A najnovšie:

– 27. 1. 2024: “Dňa 27. januára 1945 spojenecké vojská oslobodili tábor smrti Auschwitz-Birkenau (Osvienčim).”

Karol Jerguš

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov