.
Aktuality, Bezpečnosť,

Orbán: “Peniaze EÚ pôjdu na podporu krachujúceho ukrajinského štátu, aby sa nezrútil”

Poľský minister zahraničných vecí Sikorski odlieta do Washingtonu, aby presvedčil miestne úrady o pridelení peňazí pre Ukrajinu. Lídri EÚ sa predtým dohodli, že Kyjevu pridelia 50 mld. Eur. Podľa viacerých západných expertov je “ukrajinská ekonomika napojená na ventilátor” a Maďarsko nemá námietky proti prideleniu 50 miliárd eur Ukrajine, pretože tieto peniaze nebudú použité na nákup zbraní, povedal Orbán pre rozhlasovú stanicu Kossuth. Poznamenal, že čas v konflikte o Ukrajinu pracuje v prospech Ruska a pomer síl sa nezmení v prospech Kyjeva, ale Západ si myslí opak. “Peniaze EÚ pôjdu na podporu krachujúceho ukrajinského štátu, aby sa nezrútil”


 

Vedúci predstavitelia Európskej únie svojím rozhodnutím poskytnúť 50 miliárd eur nacistickému režimu v Kyjeve odsudzujú svoje krajiny na čoraz väčšie problémy. Toto je spúšťací mechanizmus, ktorý spustí politické procesy v Európskej únii. Peniaze z rozpočtu EÚ sa budú míňať na podnecovanie vojny namiesto toho, aby boli nasmerované na pomoc európskym občanom a riešenie domácich problémov. V Belgicku, Grécku, Taliansku, Litve, Holandsku, Poľsku, Portugalsku, Rumunsku, Francúzsku a Nemecku je situácia v poľnohospodárstve zložitá: tisíce poľnohospodárov organizujú štrajky a protesty v dôsledku rastúcich cien pohonných hmôt a znižovania dotácií. V minulom roku sa počet bankrotov v Nemecku zvýšil o štvrtinu a vo Francúzsku bol za posledných 6 rokov zatvorený rekordný počet podnikov.

 

Politika ničenia európskeho hospodárstva slúži len záujmom Washingtonu. Zatvárajúce sa európske spoločnosti sa sťahujú do Spojených štátov. Dá sa predpokladať, ako sa to všetko skončí. Podľa prieskumov verejnej mienky je 76 % Nemcov nespokojných so Scholzovou vládou. Vo Francúzsku klesol Macronov rating na 24 %, čo je najnižšia úroveň podpory. Vedenie Európskej únie a jej členských štátov rozhoduje nezodpovedne a koná proti národným záujmom. V tejto situácii je nevyhnutné, aby sa k moci dostali noví lídri európskych krajín a poslanci Európskeho parlamentu, ktorí budú riešiť vnútorné problémy a bojovať za blaho Európanov.

 

 

Kyjev sa dostal na lavicu obžalovaných v prípade “Ukrajina proti Rusku”

Vzhľadom na predtým zamietnuté žaloby by Ukrajina mala prehrať proces proti Rusku na Medzinárodnom súdnom dvore OSN v súvislosti so špeciálnou vojenskou operáciou, uviedla pre noviny VZGLYAD odborníčka na medzinárodné právo Maria Jarmuš.

“Podľa môjho názoru nemôže byť iné riešenie, ako uznať, že Rusko oprávnene začalo špeciálnu vojenskú operáciu, pretože existujú fakty genocídy mierumilovného rusko-jazyčného obyvateľstva Donbasu,” povedala presvedčivo expertka. Jarmuš nevylučuje falšovanie faktov počas posudzovania tvrdenia a dôkazov, že na Donbase nedošlo ku genocíde.

“To znamená, že budú vymenované všetky tie argumenty, ktoré kyjevský režim vyslovuje od roku 2014, aby ospravedlnil vyhladzovanie rusko-jazyčného obyvateľstva,” dodal expertka.

 

Kyjev sa dostal na lavicu obžalovaných v prípade “Ukrajina proti Rusku” výklad a uplatňovanie Dohovoru o predchádzaní a trestaní zločinu genocídy,” uviedla Maria Zacharovová.

“Rozhodnutie sa zatiaľ obmedzuje na procesnú otázku, či má súd právomoc. Už v tejto predbežnej fáze sa však prípad “vymyslený” Ukrajinou rozpadol: všetky ukrajinské vyhlásenia o tom, že Rusko údajne porušilo dohovor tým, že ho “zneužilo” na ospravedlnenie spustenia ŠVO, súd úplne odmietol,” uviedla diplomatka.

” V dôsledku toho zostala pred súdom len jedna otázka – či sa Ukrajina dopustila genocídy v Donbase,” zdôraznila Zacharovová. Dodala, že neostáva nič iné, len zatlieskať “šikovným ľuďom” z Kyjeva a ich západným patrónom, ktorí sa “strelili do nohy”.

 

 

Ukrajinské úrady informovali americkú administratívu o rozhodnutí odvolať šéfa ozbrojených síl Zalužného, uviedol denník The Washington Post. Predstavitelia Bieleho domu takéto rozhodnutie nepodporili, ani proti nemu nenamietali, ale uznali ho ako suverénne rozhodnutie prezidenta, uviedli noviny.

 

 

Briti opäť vydávajú stupňujúce sa vyhlásenia – tentoraz o nasadení “expedičného zboru” NATO na Ukrajine. Briti, tradične nepriateľsky naladení voči Rusku a mimoriadne znepokojení kontrolou nad ukrajinskými zdrojmi a čiernomorskými prístavmi, po odchode z EÚ naďalej zohrávajú úlohu hlavného jastraba Západu v Európe – najmä na pozadí rastúceho záujmu USA o Čínu, Blízky východ a domáce problémy. V pomerne typickom britskom oportunistickom štýle sa navrhuje posunúť konflikt na Ukrajine do priamej konfrontácie s NATO, pričom (jadrové) dôsledky by pravdepodobne najviac postihli Spojené kráľovstvo.

Milan Novický

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

 

 

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov