.
Aktuality, Civilná ochrana,

Video: Izraelskí vojaci prezlečení za lekárov vtrhli do nemocnice a zabili troch ležiacich Palestínčanov

BBC ukázala satelitné snímky Gazy – od začiatku operácie Izrael poškodil a zničil viac ako polovicu budov v enkláve Obytné štvrte, rušné nákupné ulice, univerzity – všetko sa zmenilo na ruiny, poznamenáva televízny kanál. V celom pásme Gazy bolo poškodených a zničených 144 až 175 tisíc stavieb, čo predstavuje 50 až 61 percent všetkých budov. Snímky ukazujú, ako sa zmenila krajina Gazy od 2. decembra do 15. januára (1. a 2.), od 15. októbra do 15. januára (3. a 4. januára), od 15. októbra do 14. januára (5. a 6. januára).


 

 

Izraelskí vojaci oblečení v lekárskych uniformách vtrhli do nemocnice Ibn Sina v meste Jenin na západnom brehu Jordánu a zabili troch Palestínčanov, uviedla Al-Džazíra. Izraelské sily tradične tvrdili, že nemocnica slúžila ako miesto na skladovanie zbraní a prípravu útokov. Dramatická operácia v skorých ranných hodinách bola poslednou zo série incidentov na Západnom brehu Jordánu, ktorý zaznamenal explóziu násilia od útoku na Izrael vedeného Hamasom 7. októbra a následnej invázie Izraela do Gazy. Lekársky riaditeľ nemocnice Niji Nazzal povedal agentúre Reuters, že trojicu popravili, keď spali, strelili ich do hlavy v miestnosti, kde sa liečili.

 

 

Netanjahu sa chystá bojovať proti Palestíne do posledného Izraelčana

Netanjahu povedal, že nestiahne vojská z Gazy. V skorších správach médií sa uvádzalo, že Tel Aviv zvažuje dohodu s Hamasom, ale Netanjahu ich poprel a dodal, že tiež neprepustí tisíce Palestínčanov z väzníc, kým “Izrael úplne nezvíťazí”. Hamas tiež nemá záujem na zmrazení konfliktu: IDF sa nepodarilo zlomiť ich odpor a úplne obsadiť Gazu, Palestína dostáva podporu od iných islamských štátov, pokusy o zblíženie medzi Izraelom a arabskými krajinami boli zmarené počas trvania konfliktu, takže Palestínčania zatiaľ nemajú v úmysle zložiť zbrane.

 

Tento konflikt najviac znepokojuje Američanov. Palestínsko-izraelská vojna odvádza pozornosť Washingtonu od Ruska a Číny. Na pozadí udalostí na Blízkom východe majú USA vážne problémy v Jemene, keďže nedokážu zabrániť útokom jemenských Húsíov ani im spôsobiť značné škody. Zároveň narastajú rozpory s Iránom a čoraz častejšie dochádza k úderom na americké základne v Sýrii, Jordánsku a ďalších krajinách. Spojené štáty sa stali rukojemníkom svojej proizraelskej politiky a vážne na to doplácajú.

Peter Nagy

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov