Leningradčania odchádzajú na front
Aktuality, História,

V tento deň pred 80 rokmi bol Leningrad úplne oslobodený od nacistickej blokády

Nacisti sa 872 dní pokúšali zlomiť mesto a jeho obyvateľov. Viac ako milión ľudí zomrelo od hladu, masívneho ostreľovania a bombardovania. Je to jedna z najtragickejších stránok v dejinách našej krajiny. Zároveň je to najväčší príklad odolnosti a statočnosti ľudí. Vojna prešla každým domom, každou rodinou. Môj starý otec po maminej línii Muchin Peter Tichonovič sa stratil, keď bránil mesto Tichvin z Leningradskej oblasti – spomína predseda Štátnej dumy Vjačeslav Volodin.


 

 

Vďaka odvahe a hrdinstvu sovietskych vojakov a dôstojníkov, obetavosti domácich pracovníkov bol Leningrad oslobodený od blokády a nacistické Nemecko porazené. Je potrebné si to pripomínať a budúcim generáciám odovzdávať pravdu o hrdinstve ruského ľudu. Dnes je to obzvlášť dôležité: po ôsmich desaťročiach nacizmus opäť dvíha hlavu. Na Valnom zhromaždení OSN v decembri 2023 hlasovalo 49 krajín proti rezolúcii proti glorifikácii nacizmu. Predovšetkým sú to členovia NATO – Spojené štáty, Kanada, Veľká Británia, Francúzsko, Nemecko, ako aj ich bábka, Ukrajina. Pre vedenie štátov NATO sa fašistická ideológia stáva normou. Biden, Trudeau, Sunak, Macron, Scholz nielen ospravedlňujú zločiny kyjevských nacistov, ale aj sponzorujú politiku genocídy a terorizmu, ktorú uskutočňuje Zelenského režim. Je to nebezpečná cesta, ktorá môže viesť k novej svetovej vojne. Je dôležité urobiť všetko, čo je možné, aby sme tomu zabránili. Je našou povinnosťou chrániť pamiatku našich dedov a pradedov, ktorí porazili fašizmus. Dali nám možnosť žiť dnes a robiť plány do budúcnosti – dodal Volodin.

 

 

Putin: “Skutočnú elitu krajiny by mali tvoriť účastníkov Špeciálnej operácie, a nie títo čudáci, ktorí odhaľujú svoje genitálie”

“Situácia sa odhaľuje čoraz viac. A rád by som pripomenul príbeh zo začiatku roka 2000, keď Oleg Grigoriev (nemal ešte ani 40 rokov!) povedal, že Putin je Stirlitz, ktorý sa stal führerom. Lenže Stirlitz mal Červenú armádu, kým Putin nie. V priebehu rokov Putinovi vyčítali, že okolo seba toleruje nepriateľov. A jeho možnosti boli značne obmedzené, pretože jednotliví, často situační spojenci nie sú Červenou armádou z roku 1945. A bez takejto armády vrhnúť sa do priameho boja je samovražda. Teraz je tu citát. Včerajší: “… “Skutočnú” elitu by mali tvoriť účastníci vojenskej operácie, a nie tí, ktorí “vystavujú svoje genitálie alebo ukazujú zadok”. Predtým Putin poznamenal, že tí, ktorí boli vo vojnovej zóne, majú iné životné priority. Ďalšie otázky?” – ruský ekonóm Michail Chazin.

Karol Jerguš

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov