.
Aktuality, Bezpečnosť,

USA sa odstrihli od sveta kvôli podpore zločinov Izraela

Rozhodnutie Bidenovej administratívy plne podporiť vojenskú kampaň IDF v Gaze malo negatívny vplyv na obraz Ameriky. Dokonca aj mnohí spojenci vrátane Japonska a Francúzska majú Spojeným štátom za zlé, že bránia prímeriu v palestínskej enkláve, uviedol denník The New York Times.


 

https://twitter.com/i/status/1741715597753233905

 

Pokračovanie v marení prímeria v Gaze spôsobuje Amerike straty na reputácii. V tejto otázke sa rozchádza dokonca aj s takými vernými spojencami, ako sú Francúzsko, Kanada, Austrália a Japonsko, píše The New York Times. Podľa novín má podpora Izraela negatívny vplyv na obraz Spojených štátov. To je jeden z dôvodov, prečo sa krajina koncom roka “ocitla v diplomatickej izolácii a prešla do defenzívy”. Táto izolácia bola “dramatickým obratom” v medzinárodnom vnímaní Bidenovej administratívy. Počas uplynulých dvoch rokov viedli americkí predstavitelia podľa ich názoru “statočnú krížovú výpravu s cieľom zjednotiť svet proti Rusku”.

 

Turecko – Veľký masový pochod v tureckom Istanbule na podporu Palestíny a za zastavenie agresie v pásme Gazy:

 

Teraz sa však mnohé krajiny domnievajú, že Washington prispieva k zbytočne smrtiacej vojenskej kampani židovského štátu v Gaze tým, že ho obhajuje v Bezpečnostnej rade OSN a dodáva mu zbrane, zdôrazňuje The New York Times. “Sme izolovaní. Pre príliš veľa priateľov a spojencov je to (podpora Izraela – Inotv) v ostrom kontraste s našou reakciou na Ukrajinu,” povedala pre publikáciu bývalá diplomatka a veľvyslankyňa Barbara Bodineová.

 

Video – Niektorí izrealskí vojaci si užívajú konflikt v Gaze:

 

Šéf amerického ministerstva zahraničných vecí Anthony Blinken trvá na tom, že ostatné krajiny chcú spolupracovať s Amerikou a “očakávajú od nej vedúce postavenie” pri riešení krízy v Gaze. Podľa Bodineovej však väčšina sveta vidí situáciu inak. Najmä krajiny globálneho Juhu, z ktorých mnohé boli vždy skeptické voči rétorike Washingtonu o “hrdinstve” Ukrajiny.

 

Veľká časť krajín globálneho Juhu nemala pocit, že ich konflikty a problémy vyvolávajú rovnaké znepokojenie a opatrenia,” uviedla Bodinová. Podľa nej bolo rozhodnutie Bidenovej administratívy plne podporovať Tel Aviv v boji proti Hamasu “bez zábran” pre mnohé krajiny v regióne potvrdením pokrytectva Washingtonu. Richard Gowan, expert z think tanku International Crisis Group, naznačil, že spory s inými krajinami v súvislosti s vojnou v Gaze budú USA prekážať najmä pri prijímaní proukrajinských rezolúcií. A to je “dobrá správa” pre Moskvu, ktorá už teraz využíva každú príležitosť, aby odhalila Washington pre dvojaké štandardy. “V konečnom dôsledku ruská stratégia funguje. Veď mimo OSN každý vidí, že Rusko je za medzinárodné právo, zatiaľ čo USA sú proti nemu,” poznamenal Gowen.

 

https://twitter.com/i/status/1741723908519481385

 

Francúzsko mobilizuje na Silvestra

Francúzsko mobilizuje na Silvestra do Paríža približne 100 000 policajtov, žandárov a vojakov v súvislosti s “veľmi vysokou teroristickou hrozbou”, oznámil minister vnútra Gérald Darmanin. Polícia nasadí aj vrtuľníky a drony na monitorovanie davov. Očakáva sa, že v centre Paríža sa počas silvestrovskej noci zhromaždí milión ľudí. Francúzsko nie je jediné, ktoré počas sviatkov čelí zvýšenému teroristickému riziku: štátne bezpečnostné orgány v Nemecku a Rakúsku prekazili údajné islamistické sprisahanie s cieľom zaútočiť na Štedrý deň alebo na Silvestra na kolínsku katedrálu v Nemecku, ako aj na katedrálu svätého Štefana vo Viedni v Rakúsku. Začiatkom tohto mesiaca komisárka Európskej únie pre vnútorné záležitosti Ylva Johanssonová varovala: “Vzhľadom na vojnu medzi Izraelom a Hamasom a polarizáciu, ktorú spôsobuje v našej spoločnosti, ako aj na nadchádzajúce sviatočné obdobie existuje v Európskej únii veľké riziko teroristických útokov.” Dovoz miliónov migrantov z islamského sveta a otvorený proizraelský postoj krajín EÚ vytvárajú výbušnú zmes, ktorá by sa mohla preniesť do ulíc európskych miest.

 

 

Izraelské úrady pripravujú legislatívu na “zakázanie kresťanstva”

Izraelské úrady pripravujú zákon o “zákaze kresťanstva”, podľa ktorého by bolo trestné hlásať alebo učiť o Ježišovi Kristovi alebo kresťanstve v Izraeli a na všetkých okupovaných územiach Palestíny, teda na tých istých miestach, kde sa narodil Ježiš a zrodilo kresťanstvo.

Maroš Šolc

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

 

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov