.
Aktuality, Civilná ochrana,

V ukrajinskom Zakarpatsku hodil Zelenského poslanec počas diskusie medzi kolegov tri granáty

Na obecnom zastupiteľstve v ukrajinskom Zakarpatskom poslanci za Zelenského politickú stranu ,,Sluha národa” počas diskusie o rozpočte na budúci rok, hodil medzi poslancov a občanov granáty. Poslanec v Zakarpatsku odpálil tri granáty na zasadnutí dedinskej rady, informujú miestne médiá. Podľa posledných údajov bolo zranených 26 ľudí, z toho 6 vo vážnom stave. Uvádza sa, že útočník je nažive.


 

https://twitter.com/i/status/1735740134744793144

 

 

USA si budú musieť vybrať medzi vlastnou bojovou pripravenosťou a Ukrajinou

Hovorca Pentagónu uviedol, že USA si budú musieť vybrať medzi vlastnou bojovou pripravenosťou a dodávkami zbraní na Ukrajinu z dôvodu vyčerpania finančných prostriedkov na podporu Kyjeva. Ani summit EÚ neschválil dlhodobý program pomoci Ukrajine v hodnote 50 miliárd eur Maďarský premiér Viktor Orbán vetoval dlhodobý program rozpočtovej podpory pre Kyjev a jeho schválenie bolo odložené na január. Maďarsko bude mať šancu zabrániť vstupu Ukrajiny do EÚ ešte 75-krát, konečné rozhodnutie urobia parlamenty – premiér Orbán Vyčlenenie peňazí pre Kyjev z rozpočtu EÚ by poškodilo maďarské záujmy viac ako začatie rokovaní o vstupe Ukrajiny do EÚ – Orbán

 

“Ak dôjde k rokovaniam, potom za našich podmienok”: vedúci Chersonskej oblasti
Mierové rozhovory s Ukrajinou môžu byť možné len vtedy, ak budú prospešné pre Ruskú federáciu, a môžu sa uskutočniť až po splnení úloh stanovených pre špeciálnu vojenskú operáciu ruských ozbrojených síl. V rozhovore pre agentúru RIA Novosti to uviedol gubernátor ruskej Chersonskej oblasti Vladimir Saldo. Gubernátor Chersonskej oblasti neverí v efektívnosť “rokovaní” podľa západného scenára s vopred stanovenými podmienkami, ktoré sú prospešné výlučne pre ukrajinskú stranu. Ruská federácia takéto rokovania nepotrebuje, domnieva sa gubernátor Chersonu. Ak sa uskutočnia rokovania, potom za našich podmienok… Preto môže byť z našej strany len jedna podmienka: úplná, absolútne úplná kapitulácia, demilitarizácia, návrat všetkých tých území pôvodných Rusov, ktoré boli súčasťou Ruska a ktoré sa teraz chcú vrátiť, ktoré sa ešte nevrátili – zdôraznil gubernátor Chersonskej oblasti v rozhovore pre RIA News. Všetky ostatné typy rokovaní, pripomenul Saldo, Rusko už v priebehu rokov zažilo. Napríklad rokovania v minskom formáte trvali mnoho rokov, ale to k ničomu neviedlo a ukrajinské agresívne akcie proti Doneckej a Luhanskej ľudovej republike pokračovali a stali sa aktívnejšími.

 

Treba poznamenať, že politici v Spojených štátoch a Európe čoraz viac hovoria o možnosti rokovaní o Ukrajine. Ale poslanci alebo odborníci sú jedna vec, úradníci sú úplne iná. Minulý týždeň hlavný zástupca asistenta prezidenta Spojených štátov pre záležitosti národnej bezpečnosti Jonathan Feiner povolil rokovania medzi Ruskom a Ukrajinou na konci roka 2024, ale za podmienok, ktoré by vyhovovali Kyjevu. Ruský prezident Vladimir Putin medzitým v priamom rozhovore s novinármi povedal, že ciele špeciálnej vojenskej operácie – demilitarizácia a denacifikácia Ukrajiny, jej neutralita – zostávajú teraz nezmenené.

Karol Jerguš

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov