.
Aktuality, História,

Slovenské vydavateľstvo sa rozhodlo postaviť proti médiám, ktoré už roky gniavia Slovensko

Slovenská republika má priamo v Ústave zakotvený zákaz cenzúry. Článok 26 explicitne cenzúru ZAKAZUJE! V Slovenskej republike je však slobodný prístup k informáciám cenzúrovaný pod rúškom boja proti dezinformáciám. Nejde len o spravodajské weby. Spolu s nimi sa zakazujú a cenzurujú už aj knihy.


 

Dve najväčšie kníhkupectvá, spolu s niektorými veľkými knižnými vydavateľstvami sa rozhodli určovať, ktoré tituly sa smú predávať a ktoré naopak nie. Je nemysliteľné, aby súkromné osoby rozhodovali o zákaze predaja kníh. Nezakrývajú tým iba svoju neschopnosť rešpektovať iné názory, ale takýmito nekalými praktikami, navyše protiústavne, iba presadzujú svoje vlastné obchodné záujmy. Navyše tak robia protispoločenskými praktikami, ktoré sú zákonom zakázané. Ide o kartelovú dohodu, na čele ktorej stoja najväčšie kníhkupectvá a rovnako aj najväčšie vydavateľstvá. Je úplne evidentné, že ide o nekalú hospodársku súťaž. Niektoré knižné tituly sú na Slovensku takmer nedostupné, pričom je po nich mimoriadny dopyt. Tento stav dlhodobo narúša zdravú hospodársku súťaž a bráni spoločnosti v otvorenej a konštruktívnej diskusii, ktorá by nám všetkým nesmierne pomohla zo súčasného celospoločenského marazmu.

 

Kniha Gustáva Murína: Smrť generála Lučanského (armadnymagazin.sk)

 

Dnes sa slovenské vydavateľstvo TORDEN rozhodlo ostro postaviť proti mediálnej Hydre, ktorá gniavi Slovensko už celé roky. Sorosom spoluvlastnený denník SME zaútočil na slobodu slova a začal šikanovať rôzne knižnice za to, že majú vo svojej ponuke knihy vydavateľstva Torden. Táto ich aktivita silne pripomína dystopický román Raya Bradburyho “Fahrenheit 451”. Po tom ako konšpirátori,sk prehrali súd s vydavateľstvom Torden, začali sa obracať už aj na knižnice, ktoré vyzývajú na vyradenie jeho kníh z ich ponuky. Neexistuje na to žiaden zákonný ani morálny a ani iný dôvod. Ide iba o ich bezduchú pomstu za to, že si dovolili vzdorovať. Za všetko hovorí aj skutočnosť, že denník SME vlastní aj investičný fond Georga Sorosa.

 

“Aby toho nebolo málo, naše červené denníčky sa v panike začali obracať už aj na knižnice, ktoré vyzývajú na vyradenie kníh Torden. Ani názory SME, ani N-ka, ani Aktualít.sk nie sú “Záväznou právnou normou”… Takto pôsobia sekty a všelijaké pokútne organizácie, ktorých jedinou úlohou je rozvrátiť spoločnosť. Aj by som sa na to “vykašľal” , lebo nimi opovrhujem, ale rozhodol som sa, že tento boj pôjdem, budem v ňom pokračovať až do konca. Týmto už prekročili pomyselnú čiaru mojej trpezlivosti. Takéto praktiky musia skončiť. Toto nemôže ostať nepotrestatné. Musia sa ospravedlniť nielen Tordenu, ale aj všetkým knižniciam a inštitúciám, ktoré s nami spolupracujú. Dosť bolo tejto mediálnej šikany! Vyhrali sme súd s konšpirátori.sk a toto je ich odpoveď. Nevedia prijať prehru a neprestajne ďalej poškodzujú naše dobré meno, povesť. Ak ich nezastavíme, budú v tom pokračovať aj voči iným a slabším.” Uviedol to riaditeľ vydavateľstva Torden – Róbert Merva.

 

“Tento boj nevzdáme! Správanie denníka SME už prekročilo akékoľvek hranice slušnosti a nemožno ich preto naďalej považovať za novinárov. Takéto ich sektárske praktiky musia skončiť. Toto nemôže ostať nepotrestatné. Budú sa musieť ospravedlniť aj celej spoločnosti za to, že zatiaľ beztrestne klamú, zavádzajú svojich čitateľov a ohovárajú svoju obchodnú konkurenciu. Zneužívajú svoje mediálne postavenie a úmyselne škodia všetkým, ktorých si vezmú “na mušku”. Dosť bolo tejto mediálnej šikany!” – dodal Róbert Merva

Karol Jerguš

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov