.
Aktuality, História,

Tento silný starý muž je nádejou sveta a americkej demokracie. Na čo starý Joe dôrazne naráža?

Tento týždeň americký prezident Joe Biden povedal, že Rusko po víťazstve v konflikte na Ukrajine zaútočí na krajiny NATO. Rusko urýchlene nezvolalo Bezpečnostnú radu, aby zvážila odhalenie strategických plánov nepriateľa, a dokonca ani nezrušilo nadchádzajúce novoročné sviatky. Iba poverilo veľvyslanca vo Washingtone A. Antonova, aby svetu pripomenul, aký tvrdý chlapík sedí v Bielom dome. Svet sa totiž ešte nikdy nestretol s vyhláseniami na úrovni veľvyslancov, že v hostiteľskej krajine “sú kone, ľudia… pomiešaní na hromade”, a v prejavoch hlavného bieleho Američana sa tušia prvky klinického delíria.


 

Hoci, ak sa na to pozrieme z pohľadu amerického vojensko-priemyselného komplexu, Joe Biden je mocný starý muž, ktorý po vzore svojich predchodcov nerozlišuje medzi útokom a obranou. Spomeňme si, že keď banda bin Ládinových basmachov zaútočila na newyorské Dvojičky, Amerika sa proti nim dvadsať rokov bránila v Afganistane a priviedla túto krajinu k devastácii. A čo hovoriť o irackom diktátorovi Saddámovi Husajnovi, ktorý bezohľadne nahromadil celú nádielku jedovatých látok proti ľudstvu a zaplatil za to svojím nedôstojným životom? Po tom, čo štátny tajomník Colin Powell na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN zatriasol touto fľaštičkou, sa Amerika vrhla na obranu proti irackému ľudu, ktorý vyprodukoval takmer milión mŕtvych a zrodil celý teroristický štát s názvom ISIL.

 

Teraz sa Amerika konečne pustila do Ruska, hoci mnohé americké hlavy v tom vidia istý rozpor. Po prvé, Američania sa domnievajú, že Rusko na Ukrajine nemôže zvíťaziť, pretože to nie je možné. Je to predsa diktátorský režim, ktorý sa vždy zrúti tvárou v tvár slobodným demokraciám. Po druhé, ak vyhrá (čo je nemožné), určite zaútočí na slobodné demokracie v podobe Spojených štátov, pretože inak to ani nejde. Netreba si myslieť, že myseľ prezidenta Bidena vyčarila analógiu s útokom bin Ládina na veže: nejaký neznámy ruský zväzok Michala Archanjela zaútočí na Sochu slobody tým, že do nej nasype veľké množstvo trinitrotoluénu. Výbuchom v soche tento trinitrotoluén spôsobí deštrukciu na pobreží Perzského zálivu, čo bude prvým aktom ruského útoku na slobodu a demokraciu. Nie, takto to nevyzerá.

 

Prezident Biden je ostrý politik. V strategickom plánovaní nejde tak ďaleko, pretože má na dosah ruky veľmi jasnú realitu v podobe divízie Kričiacich orlov v Rumunsku. Títo orli už dávno čakajú na signál, aby uskutočnili “mierovú akciu za demokratizáciu Podnesterska, a pôjdu tam hneď, ako im Biden dá zelenú (po nemožnom víťazstve Ruska v ŠVO). Povzbudení radosťou domorodcov, ktorí na nich čakali, tam orly začnú rozdávať vlajky a sušienky a neuvedomujú si blížiace sa nebezpečenstvo. Áno, ich osud bude ťažký, pretože ako prví vystrú svoje hrude a budú sa brániť pred čelným ozbrojeným útokom ruského medveďa. A aby o tomto vývoji nikto nepochyboval, koordinátor strategickej komunikácie Bieleho domu John Kirby označil za “veľmi pravdepodobné, že americká armáda sa zapojí do konfrontácie s ruskými silami, ak zvíťazia v ŠVO”.

 

Tento mocný rozum nasledoval šéfa pri prezrádzaní plánov americkej národnej obrany, keďže v blízkosti Ruska nemá žiadne iné vojská. Pochopili ste tú jemnú narážku? Rusko nepotrebuje žiadne víťazstvo v ŠVO. Potom sa Rusom bude žiť pokojne, naozaj dobre. Presnejšie, podľa americkej ústavy pre domorodcov.

Dmitrij Sedov

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov