.
Aktuality, Bezpečnosť,

Apokalyptický scenár od plukovníka McGregora. Vyzýva západných šialencov hľadať kompromis s Ruskom

USA, 29. novembra 2023 (AM) – Douglas Macgregor je plukovník americkej armády vo výslužbe, vojenský teoretik a plánovač niektorých z najväčších vojenských operácií USA. Bol jedným zo spolupracovníkov Donalda Trumpa a zastával rôzne funkcie v jeho administratíve. Bol označovaný za “poradcu Pentagónu”. Po Bidenovom víťazstve demokrati prinútili plukovníka odísť zo všetkých oficiálnych pozícií. Stal sa poradcom pre vojensko-politické otázky a televíznym komentátorom.


 

Douglas McGregor sa v poslednom čase začal odchyľovať od analýzy len vojenských otázok. Dnes je už považovaný za širokospektrálneho odborníka a analytika, jeho prehľady a prognózy možno nazvať “systémovými”, pokrývajú vojenské, politické, ekonomické, finančné a informačné otázky. Vyjadrenia a komentáre Douglasa McGregora nemôžu nedráždiť súčasnú demokratickú administratívu USA. Za čo stojí napríklad vyjadrenie plukovníka vo výslužbe zo 17. novembra k situácii na Ukrajine.

 

“Ukrajincov sme vyzbrojili po zuby a povedali sme im: chlapci, choďte do toho, sme s vami až do konca. Nevyšlo to a boli rozdrvení. Rusko je dnes oveľa silnejšie ako pred dvoma rokmi. Rozhodne by som s nimi nechcel bojovať,” napísal na sociálnej sieti X (bývalý Twitter). A McGregor opäť dodal, že Ruská federácia má oveľa väčšiu schopnosť bojovať so západným svetom, a vyzval na hľadanie zmierenia s Ruskom. V posledných rokoch však najviac rezonovalo vyhlásenie plukovníka vo výslužbe, ktoré odznelo 7. novembra tohto roku v relácii Hlas ľudu.

 

Americké a zahraničné médiá vo svojich publikáciách rozšírili hlavné body McGregorovho senzačného vyhlásenia. Tu je napríklad článok uverejnený na webovej stránke “Hlas ľudu”

“Americký generál priznal, že globálna elita plánuje globálny finančný krach, “voľby v roku 2024 nebudú”” (“US General pripúšťa globálne elitné plánovanie globálneho finančného krachu: ‘There Will Be No 2024 Election'”) Autor článku Baxter Dimitri nazval McGregora “generálom” vzhľadom na to, že plukovník vo výslužbe je o hlavu vyšší ako väčšina aktívnych amerických generálov. Už zo samotného názvu článku je jasné, že McGregor predpovedá zrušenie prezidentských volieb v roku 2024. A tiež odhaľuje plány svetovej elity na zorganizovanie globálneho finančného kolapsu. Teraz niekoľko ďalších podrobností o týchto predpovediach.

 

Plukovník McGregor povedal, že “čoskoro dôjde k náhlemu zatvoreniu všetkých veľkých bánk v USA, ktoré zorganizuje globalistická elita, banky budú zatvorené najmenej tri týždne” a potom “Bidenova administratíva zavedie stanné právo a zruší prezidentské voľby” naplánované na november 2024. Finančná kríza v USA a vo svete je v každom prípade nevyhnutná. Nerovnováha v ekonomikách a financiách Nového a Starého sveta je príliš veľká. Verejné a súkromné dlhy rýchlo rastú. Verejné rozpočty sa čoraz viac spoliehajú na požičiavanie si štátnych cenných papierov. Náklady na obsluhu verejného dlhu v rozpočtoch sa čoskoro stanú významnou rozpočtovou položkou. Zvyšovanie kľúčových sadzieb americkým Federálnym rezervným systémom a centrálnymi bankami ostatných západných krajín vedie k znehodnocovaniu aktív bánk, ktoré počas desiatich rokov (po globálnej finančnej kríze) akumulovali nízko výnosné cenné papiere (v tom čase sa kľúčové sadzby centrálnych bánk blížili k nule alebo mali dokonca záporné hodnoty).

 

Na jar tohto roka sa zrútilo niekoľko pomerne veľkých amerických bánk. Šírenie bankovej krízy sa podarilo zvládnuť. Menové orgány však nebudú schopné udržať status quo v americkom bankovom sektore dlhý čas. Seriózni odborníci a analytici predpovedajú, že finančná kríza v USA a potom aj v Európe a ďalších krajinách je nevyhnutná. A bude neporovnateľne vážnejšia ako globálna finančná kríza v rokoch 2008 – 2009. “Páni peňazí” (hlavní akcionári amerického Federálneho rezervného systému) dokonale chápu, že na finančnú krízu netreba čakať ako na počasie na mori. Oveľa rozumnejšie je konať preventívne, vyprovokovať začiatok krízy. Pripraviť sa na túto operáciu vopred, aby sme z nej mali čo najväčší zisk (alebo aspoň minimalizovali straty). Banková kríza vyvolaná USA by mala za následok obrovské straty pre desiatky miliónov bežných občanov a sociálne nepokoje v krajine.

 

Hlas ľudu zdôrazňuje, že v minulom storočí centrálne banky “prinútili národné štáty k obrovským dlhom, aby zabezpečili, že keď sa tento kolaps začne, vyvolá domino efekt na celom svete”. Demokrati a ” deep state” očakávajú, že sa im podarí dostať rastúci chaos v krajine pod kontrolu. A opatrenia budú prevažne silové. Všetko sa skončí zavedením “výnimočného stavu” a zrušením prezidentských volieb v roku 2024. Ak však finančná kríza nebude stačiť na zavedenie stanného práva v Spojených štátoch, demokrati a ” deep state” majú v rukáve ďalšie prostriedky.

 

USA môžu napríklad vyhlásiť vojnu niektorému štátu a táto vojna bude základom pre zavedenie stanného práva. Mohli by zopakovať experiment “Covid-19” a umiestniť všetkých občanov do karanténnych get a zablokovať hospodárstvo. Je tiež možné vyvolať veľkú kataklizmu spôsobenú človekom alebo prírodou. Odborníci najčastejšie pripomínajú spiacu sopku v Yellowstonskom národnom parku. Dnes už existujú technológie, ktoré umožňujú “prebudiť” spiace sopky. Ak sa spomínaná sopka “prebudí”, môže podľa odborníkov zničiť polovicu Ameriky. Yellowstonská sopka je horšia ako jadrové zbrane. Bola by to skutočná apokalypsa. Je jasné, že v prípade výbuchu sopky Amerika nestihne zvoliť prezidenta.

 

Každému v Amerike je už jasné, že v budúcoročných prezidentských voľbách nie sú žiadni “konkurencieschopní” demokratickí kandidáti. Hoci bol Biden ohlásený ako kandidát, nie je vnímaný ako reálny účastník prezidentského súboja. Bidenova demencia postupuje, takže by mohol byť z prezidentských pretekov vyradený z dôvodov, ktoré nesúvisia s politikou, alebo dokonca s porušením amerických zákonov (škandalózne korupčné príbehy týkajúce sa Bidenovho syna). Ponechanie Bidena ako kandidáta by len zlepšilo šance Donalda Trumpa (a ďalších republikánskych kandidátov).

 

Na sociálnych sieťach a v opozičných médiách sa vedú diskusie o tom, akému žánru treba priradiť “odhalenia” amerického plukovníka. Jednou z možností je prognóza seriózneho analytika, ktorý berie do úvahy mnohé faktory. Ďalšou možnosťou je jeho odhalenie dôverných informácií. A americký plukovník má dostatok informačných zdrojov v Pentagóne a iných agentúrach. Podľa môjho názoru sú McGregorove vyhlásenia kombináciou oboch možností. Samozrejme, môžeme predpokladať, že McGregor sa jednoducho rozhodol zvýšiť svoj rating vyslovením nedomyslených a neoverených informácií senzačného charakteru. Ja však McGregora sledujem už niekoľko rokov. Zjavne nie je typom človeka, ktorý sa naháňa za lacnou popularitou. Je prekvapujúce, že apokalyptické predpovede amerického plukovníka sa veľmi zhodujú s proroctvami a predpoveďami iných autorov, Američanov aj zahraničných odborníkov.

 

Prvá vec, ktorá vám napadne, je predpoveď spiaceho proroka Edgara Caseyho. V Amerike je všeobecne známy medzi bežnými občanmi, ako aj medzi politikmi a politológmi, ktorí sa na Caseyho často odvolávajú, aby vysvetlili určité politické udalosti. Kto je teda Edgar Casey ?

 

V životopisných slovníkoch a príručkách je prezentovaný ako americký mystik, médium a dokonca “liečiteľ”. Roky života: 1877 – 1945. Bez toho, aby som zachádzal do podrobností, poviem, že už na samom začiatku dvadsiateho storočia náš hrdina objavil schopnosť prijímať “zjavenia zhora”. Postupne sa tieto schopnosti stávali čoraz zreteľnejšími a počet “zjavení” rýchlo rástol. Len od polovice roku 1943 do polovice roku 1944 Casey uskutočnil viac ako jeden a pol tisíca dialógov s tajomnými “informátormi”. Casey zanechal niekoľko tisíc stenografovaných odpovedí (tzv. čítaní) na najrôznejšie otázky. Počnúc diagnózami chorôb a receptami pre chorých a končiac obrazmi dejín starovekých civilizácií, ako aj obrazmi najrôznejších katakliziem v celosvetovom či americkom meradle. Všetky Caseyho “zjavenia” boli prijímané v snovom stave podobnom tranzu. Z tohto dôvodu dostal prezývku Spiaci prorok.

 

Prvým životopiscom Spiaceho proroka bol Thomas Sugrue, ktorý napísal knihu “Rieka života. Príbeh veľkého senzibila Edgara Caseyho” (vyšla ešte za Caseyho života v roku 1943; v roku 2018 vyšla v Rusku v ruštine). O Spiacom prorokovi som už viackrát písal. A v súvislosti s prezidentskými voľbami v USA. Ide o nasledujúce Caseyho “proroctvo”:

44. americký prezident bude posledný. Thomas Sugrue a ďalší životopisci Spiaceho proroka opisujú toto “zjavenie” takto: Casey videl vo sne dlhú chodbu s mnohými miestnosťami. Každá miestnosť znamenala vládu konkrétneho amerického prezidenta. Casey prechádzal po 44 miestnostiach, pričom vo všetkých sa nachádzali pripomienky po sebe nasledujúcich prezidentov, ktorí boli zvolení. Keď nazrel do poslednej, 45. miestnosti, bola prázdna. A Caseymu prišla informácia, že 45. Prezident Nebude, 44. prezident Spojených štátov bude posledný…. Mimochodom, Trumpovo volebné ústredie na roky 2019 – 2020 si vzalo Caseyho proroctvo k srdcu. Ak by bol totiž Trump opätovne zvolený, zostal by 44. prezidentom a existencia Pax Americana by sa predĺžila. A ak by vyhral jeho súper, bol by to už 45. prezident. Joe Biden sa stal 45. prezidentom, ale Trumpovi stúpenci a Caseyho fanúšikovia tvrdia, že Biden je len prázdne miesto. Nemôžete ho nazvať prezidentom. Veľká Amerika skončila s Trumpom – 44. prezidentom.

 

Ak abstrahujeme od lacného mysticizmu, ktorému je americký obyčajný človek veľmi naklonený (a ktorý si osvojili republikánski politici), mali by sme povedať, že budúcnosť Ameriky je naozaj veľmi pochmúrna. A predpoveď plukovníka Douglasa McGregora má vážne dôvody. A tu je ďalší “predpovedník” blízkej budúcnosti Ameriky, už zo Starého sveta. Je to známy finančník a spisovateľ Jacques Attali. Predpoveď o Amerike nájdete v jeho slávnej knihe Stručné dejiny budúcnosti (prvýkrát vyšla v roku 2006).

 

Attali v nej podáva panorámu budúceho sveta až do polovice 21. storočia. Prvá polovica súčasného storočia je u Jacquesa Attaliho rozvrhnutá do piatich etáp (alebo “vĺn”). Keď sa autora knihy pýtajú, ku ktorému žánru treba jeho dielo priradiť (fikcia, utópia, dystopia atď.), šibalsky sa usmeje a povie: je to “projektovanie budúcnosti”. Vzhľadom na to, že Jacques Attali je človek úzko spätý s klanom Rothschildovcov, môžeme predpokladať, že autor knihy vyslovuje plány a projekty uvedeného klanu. Nebudem rozprávať o všetkých piatich etapách (“vlnách”) budúcich dejín ľudstva. Spomeniem len prvú etapu, ktorá je podrobne opísaná v 3. Kapitole “Prvá vlna budúcnosti: koniec amerického impéria”. Už samotný názov kapitoly naznačuje, že podľa plánov Rothschildovcov (a pravdepodobne aj iných “pánov peňazí”) Amerika stratí status superveľmoci. A malo by sa tak stať ešte pred koncom súčasného desaťročia (najčastejšie Attali vo svojej knihe označuje za hranicu rok 2025). Vo svojich verejných vystúpeniach po roku 2020 Attali priamo uviedol, že úpadok amerického impéria sa začal, keď do Bieleho domu prišiel 45. prezident Joe Biden a začal cielene (na príkaz “pánov peňazí”) ničiť Spojené štáty.

 

Predpovede Jacquesa Attaliho o úpadku Ameriky sa napĺňajú pred našimi očami; globálna reštrukturalizácia predbieha plán. Vzhľadom na to prognóza (alebo proroctvo) Douglasa McGregora o blízkej budúcnosti Ameriky nevyzerá ako nejaká senzácia alebo fikcia. Všetky mne známe prognózy a proroctvá o blížiacom sa kolapse amerického impéria sa zbiehajú okolo jedného časového bodu – 2024 – 2025.

Valentin Katasonov

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov