Zástupcovia Spojeného kráľovstva, Francúzska, Talianska a Nemecka sa stretli 29. septembra 1938 v Mníchove.
Aktuality, História,

Kniha Arsena B. Martirosjana: Ruská kultúra versus anglosaská agresia

 


Slovensko, 24. november 2023 (AM) – Vo vydavateľstve Torden vyšla kniha s názvom Ruská kultúra a anglosaská agresia. Mníchovská zrada 1938. Autorom tejto knihy je Arsen B. Martirosjan.

.

Mníchovská zrada vyvracia všetky pokusy viacerých západných štátov vnútiť nám ich model interpretácie histórie. Povedať pravdu v čase všeobecnej povrchnosti a klamstiev sa považuje za extrémizmus. Napriek tomu Arsen Martirosjan prináša nový pohľad na udalosti z roku 1937. Popisuje medzivojnovú politickú situáciu v Európe. Ponúka unikátne odpovede na kľúčové otázky predvojnového obdobia, kto a ako v skutočnosti podporoval Lenina, kto stál v pozadí vzostupu Adolfa Hitlera a kam až siahajú nitky „ťahajúce“ maršala Tuchačevského. Kniha Ruská kultúra a anglosaská agresia. Mníchovská zrada 1938 opisuje rolu britskej koruny v tomto období, geopolitické manévre i zákulisné intrigy. Dozviete sa tiež – ako sa Stalin vysporiadal s vnútornou opozíciou.

Arsen Martirosjan – pracovník KGB ZSSR, spisovateľ

A. B. Martirosjan odhaľuje podstatu skutočne zlovestného plánu zničenia ZSSR, ktorý zamaskovali pod názvom „Ruská púšť“. Dočítate sa o veľmocenských globálnych mechanizmoch, s pomocou ktorých bol svet vtiahnutý do vojnovej tragédie a s ňou spojenej tragédie miliónov ľudských životov.

“Čas od času sa oplatí preskúmať naše zvyčajné, tradičné nazeranie na historické javy, aby sme pri narábaní s nimi nestratili orientáciu, ako sa to stáva v dôsledku tendencie nášho rozumu prikladať niektorým javom absolútny význam. Máte pred sebou neobvyklú „štúdiu“, pretože vychádza z metódy výzvedno-historického výskumu. Svojho času vypracovali „technológiu“ takéhoto výskumu analytici osobnej Stalinovej rozviedky, ktorá ju tiež dlhý čas aktívne využívala. S použitím týchto metód sa autorovi knihy podarilo od základov zrevidovať prekrútenú oficiálnu pravdu a uviesť na pravú mieru doterajšie predstavy o sprisahaní Tuchačevského. Podarilo sa dokázať, že už vyše polstoročia ospevovaný „stratég“ svojím sprisahaním od začiatku smerujúcim k fatálne nevyhnutnému a zákonitému krachu, vystavil ZSSR bezprostrednej hrozbe, že hitlerovské Nemecko zaútočí skôr, čo sa aj naozaj stalo 22. júna 1941…”

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov