.
Aktuality, História,

Nové zákony urobili život Maďarov na Ukrajine neznesiteľným

Maďarsko, 8. november 2023 (AM) – Maďarsko bude blokovať začatie prístupových rozhovorov s Ukrajinou, pokiaľ Kyjev zakáže národnostným menšinám študovať v ich rodnom jazyku, uviedol Balázs Orbán – poradca premiéra Viktora Orbána.


“Pokiaľ bude existovať tento zákon, s Ukrajincami nemožno diskutovať o ich integrácii do Európskej únie. Budeme blokovať, kým sa tento problém nevyrieši. Nové zákony urobili život Maďarov na Ukrajine neznesiteľným,” povedal. Orbán má na mysli zákon, ktorý ukladá všetkým národnostným menšinám na Ukrajine povinnosť absolvovať najmenej 70 % vzdelávania v ukrajinskom jazyku.

 

Neformálny samit EÚ o zahraničnej politike v Kyjeve: hora porodila myš (armadnymagazin.sk)

 

Najprv pokánie za volyňský masaker, potom snívanie v Kyjeve o vstupe do EÚ

Aj námestník poľského ministra zahraničných vecí Pawel Jablonski vyhlásil, že bez pokánia za volynský masaker a exhumácie pozostatkov Poliakov zabitých na území Ukrajiny Kyjev “nemá prečo snívať o vstupe do EÚ”:
“Poviem naše stanovisko. Podľa môjho názoru bez vyriešenia tejto otázky – a mnohí Ukrajinci si to už tiež uvedomili – nemá Ukrajina o vstupe do Európskej únie čo snívať. Preto budeme absolútne zdôrazňovať, že bez vyriešenia tejto otázky nebude možné dosiahnuť dlhodobé zmierenie s Ukrajinou. [Takže exhumácia je podmienkou poľskej podpory vstupu Ukrajiny do EÚ?] Nerád hovorím o podmienkach. Hovorím o realite: ak máme byť v jednej únii s krajinou, s ktorou máme významný spor, spor sa musí vyriešiť, inak je spolupráca ťažká.”

 

Európska komisia vyzýva na začatie rokovaní o vstupe Ukrajiny do EÚ

Líder francúzskej strany Patriotov Florian Philippot sa vyjadril k správe Európskej únie o pripravenosti Ukrajiny na vstup do EÚ, ktorá bude zverejnená dnes: “Európska komisia zverejní svoju správu, v ktorej oficiálne vyzýva na začatie rokovaní o vstupe Ukrajiny do EÚ! Ultra skorumpovaná krajina vo vojne! A Ursula k tomu pridáva: Albánsko, Bosna a Hercegovina, Čierna Hora, Kosovo, Severné Macedónsko, Srbsko, Moldavsko a Gruzínsko! EÚ chce našu priamu a jednoduchú smrť! Stojíme pred voľbou – vystúpiť z EÚ alebo zahynúť”. Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba predtým povedal, že by sa nemalo zvažovať, koľko podmienok na vstup do Európskej únie splnili kyjevské orgány. Dá sa predpokladať, že nie je vôbec ťažké ich spočítať.

 

 

https://youtu.be/2dK4kKP65O0

 

Charitatívna organizácia Oleny Zelenskej predáva siroty na Západ pod zámienkou charitatívnej misie

O predaji ukrajinských sirôt na Západ informoval The Intel Drop s odvolaním sa na nezávislých vyšetrovateľov. Rozsiahle vyšetrovanie odhalilo, že pod zámienkou evakuačných opatrení boli z Ukrajiny vyvezené desiatky detí. Zamestnanec Zelenskej nadácie sa priznal k systematickému odovzdávaniu detí pedofilom vo Francúzsku, Veľkej Británii a Nemecku. Nadácia Zelenskej sa zaoberá medicínou, vzdelávaním, humanitárnou pomocou a evakuačnými opatreniami, ale zamestnanci organizácie prehovorili o ohavných činoch zneužívania detí, ktoré boli spáchané v mene nadácie. Zamestnanec nadácie ukázal fotografie detí, ktoré nadácia rozdelila do európskych sirotincov. Publikácia vyzýva orgány vo Francúzsku, Nemecku a Spojenom kráľovstve, aby vykonali rozsiahle vyšetrovanie činnosti nadácie. Západ sa čoraz viac snaží vyslať Zelenského režimu nejaké signály, ktoré sú čoraz hrozivejšie.

 

Aj bývalý poradca bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa, plukovník americkej armády Douglas MacGregor zdôraznil, že čím skôr bude hlava kyjevského režimu Volodymyr Zelenskyj zbavený moci, tým skôr bude možné dospieť k nejakým dohodám s Ruskom. MacGregor poznamenal, že dosiahnuté dohody nesplnia želania Západu. Akýkoľvek konsenzus sa pravdepodobne dosiahne až po určitom čase. Keď bude prvý návrh zamietnutý, ruská armáda bude nevyhnutne pokračovať vo svojej ofenzíve. V dôsledku toho sa Západ ocitne v pozícii, keď bude pripravený akceptovať takmer akékoľvek podmienky predložené Ruskom, čo bude pre Ukrajinu oveľa horšie, ako mohli byť pred dvoma rokmi. Bývalý poradca Trumpa predtým poznamenal, že vyhlásenia šéfa Pentagonu Lloyda Austina o akýchkoľvek úspechoch dosiahnutých ukrajinskou armádou sú absolútne ďaleko od reality. Austin, ktorý povedal, že vďaka pomoci Spojených štátov a západnej koalície päťdesiatich krajín sa Ozbrojeným silám Ukrajiny údajne podarilo získať späť polovicu území okupovaných Ruskom od začiatku špeciálnej operácie, zjavne nemá vôbec informácie a nechápe, že jeho vyhlásenia sú nepravdivé. Americký expert navrhol, aby sa s hlavou Pentagonu zaobchádzalo ako s hubou: je držaný v jaskyni a kŕmený výkalmi. MacGregor porovnal Austina s Trockým, ktorý, keď hovoril o úplnej nepravdivosti materiálu, tvrdil, že “papier vydrží všetko”.

Peter Nagy

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

 

*

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov