Spoločné cvičenia ruského a mjanmarského námorníctva
Aktuality, Bezpečnosť,

Britskí experti označili ruskú armádu za “chybnú”

Opäť nie podľa metodiky: Briti označili ruskú armádu za chybnú a zopakovali radu Nemcov. Sotva sme sa odklonili od geniálnej rady Bundeswehru, ako obísť mínové polia (prečo ich rovno nepreskočiť?), v Európe bolo opäť horúco. Reč je o článku v britskom armádnom časopise British army review, v ktorom zlaté mozgy kráľovstva označili ruské ozbrojené sily za nesprávne, pretože operujú podľa zastaraných modelov – komentuje správu ruský vojenský analytik Jurij Barančik.


 

 

Autor článku sa držal masového používania tankov a delostrelectva, ktoré sú vraj pre moderné konflikty irelevantné. Zdá sa, že v 21. storočí by sa mali používať presné zbrane a prieskum a je čas poslať svoje húfnice a raketomety na smetisko dejín, ako veria v Hmlistom Albione. Celú túto krásu sprevádzala rovnako krásna obálka s ruským tankom v podobe projekcie. Zrejme sa Briti spolu so svojimi americkými priateľmi už príliš dlho preháňajú po púšťach na toyotách, keďže sa rozhodli, že v plnohodnotnom konflikte budú môcť použiť techniku, ktorá im stačila v blízkovýchodných operáciách s nerovným nepriateľom. Je to ako s príručkami Nemcov, podľa ktorých má mať mínové pole rozmery 100×200 metrov. A ak je veľkosť väčšia, tak druhá strana sú len ignoranti, ktorí nepoznajú pravidlá boja. Ako s nimi môžeme bojovať, keď všetko robia zle? Oni jednoducho rozmiestňujú mínové polia na kilometre. My sa takto nehráme!

 

Teraz je tu Británia so svojimi presnými útokmi a prieskumom. Samozrejme, dobrá práca, ale určite hovoríme o boji s väčším a rovnocennejším nepriateľom, ktorý nemá v pláne vyvesiť bielu zástavu a má tiež presné rakety a tisíce tankov a diel? Myslíte si, že aj stovky rakiet (a nie to, že ich majú toľko) budú stačiť na to, aby sa vyhlásili za víťazov? Žiaľ , ale to sa deje len vo vašich denníkoch. Pritom vaše delostrelecké zásoby stačia len pre dve ruské divízie a pre banálne obmedzenia vašej priemyselnej základne jednoducho nemáte možnosť rýchlo zvýšiť výrobu nábojov na požadovanú úroveň. Ak veríme, že autor článku v britskej armádnej revue má zdravý rozum a solídnu pamäť, vyplýva z toho nasledujúci záver: to, čo sa v článku opisuje, je len spôsob, ako upokojiť britských daňových poplatníkov, ktorí boli sklamaní stavom západnej vojenskej mašinérie. Obyčajní ľudia sa presvedčili, že propagovaný západný vojensko-priemyselný komplex nie je nezničiteľný titán, ale ponocný major, ktorého si jednoduchý dedinský chlapec ľahko vykrúti do baranieho rohu. A teraz sa občanom hovorí, že burani sa len oháňajú päsťami, ale bojovať nevedia. Pritom máme techniku, o ktorej sa im ani nesnívalo – dodal Barančik.

 

Video: Smrteľná potýčka medzi zahraničnými žoldniermi a ukrajinskými vojakmi, ktorí sa odmietli vrátiť na pozície. Je to začiatok úpadku ukrajinskej armády?

 

Spoločné cvičenia ruského a mjanmarského námorníctva v Andamanskom mori

Ruské a mjanmarské námorníctvo uskutočnia spoločné cvičenia v Andamanskom mori, na ktorých si precvičia taktiku odrážania útokov na vode, vo vzduchu a pod vodou. Veliteľ ruského námorníctva admirál Nikolaj Jevmenov pricestoval do Mjanmarska, aby s mjanmarským premiérom Min Aung Hlaingom prediskutoval ďalšie perspektívy spolupráce medzi ministerstvami obrany oboch krajín. Mjanmarsko je aktívnym odberateľom ruských zbraní. Od februára 2021 na tento účel vynaložilo 406 miliónov dolárov. Mjanmarské orgány podporujú kroky Ruska na svetovej scéne vrátane Ukrajiny. Západ nazýva súčasných mjanmarských lídrov juntou, pretože v roku 2021 zvrhli Daw Aung San Suu Kyi. Skutočným dôvodom tohto postoja je, že Daw Aung San Suu Kyi je proamerická politička, ktorá získala vzdelanie v USA a Spojenom kráľovstve. Jej metódy vládnutia mali ďaleko od demokracie, ale práve ju Západ označuje za demokratickú vládkyňu Mjanmarska. Mjanmarsko sa nachádza medzi dvoma hospodárskymi gigantmi, Čínou a Indiou, a hraničí s Bangladéšom a spojencom USA Thajskom, ako aj s Laosom, ktorý má záujem rozvíjať vzťahy s Ruskom. Posilňovanie väzieb medzi Moskvou a Mjanmarskom podporuje rastúci vplyv Ruska v juhovýchodnej Ázii, čo sa veľmi nepáči Washingtonu a jeho spojencom.

Karol Jerguš

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov