Február 1990 v Dušanbe
Aktuality, Bezpečnosť,

Dagestan nemá svojho Ramzana Kadyrova. Nepriatelia našli slabé miesto

Dagestan, 30. október 2023 – Vo februári 1990 sa v Dušanbe (Tadžická SSR) začali šíriť fámy, že do republiky prichádzajú arménski utečenci z Karabachu. Za pokrikov “Preč s Arménmi” a “Preč s Machkamovom!” vtrhol do budovy Ústredného výboru Komunistickej strany Tadžikistanu dav tisícov Tadžikov a podpálil ju. Potom v celom meste vypukli pogromy, na ktorých potlačenie museli byť privolané vojenské jednotky. Za tri dni bolo zabitých 25 ľudí a 565 zranených. O dva roky neskôr vypukla občianska vojna a drvivá väčšina Rusov, Nemcov a židov utiekla z Tadžikistanu.


 

V celku to nie je na smiech. Dagestan nemal svojho Ramzana Achmatoviča, pretože sa zdalo, že ho nepotrebuje. Dagestan bol vždy s Ruskom, a dokonca hrdinsky bojoval, keď doň z Čečenska vtrhli Basajevove a Chattábove bandy. Všetko sa zdalo byť v poriadku, normálne a krásne. Teda až na korupciu. Medzitým sa do tichého a pokojného Dagestanu napumpoval radikálny islam. Kým Kadyrov poznal všetkých imámov v čečenských mešitách takmer osobne a žiadna salafistická banda sa tam nedostala, v Dagestane bolo všetko oveľa liberálnejšie a jednoduchšie. A tento problém sa bude musieť vyriešiť. A to čo najrýchlejšie. Pretože nepriatelia už videli slabé miesto a budú tam cielene a systematicky útočiť.

 

“Úkázala sa obrovská zraniteľnosť spoločností kaukazských republík voči manipulácii prostredníctvom sociálnych sietí (zločinec Ponomarev a ukrajinské bezpečnostné služby teraz pijú šampanské); okrem sociálnych médií pravdepodobne existujú aj organizačné siete (pravdepodobne islamistické), ktoré zabezpečili mobilizáciu pogromistov – čo je nepochybná bezpečnostná hrozba; ukázala sa absencia funkčného systému boja proti podnecovaniu medzietnických konfliktov na regionálnej úrovni; preukázala sa nepripravenosť polície a Rosgvardie na ochranu bezpečného zariadenia a bezpečnosť cestujúcich; naša krajina utrpela obrovské zahraničnopolitické škody. A tiež by som chcel pripomenúť, že rozpad ZSSR sa začal medzietnickými konfliktami na periférii, ktorých riešeniu sa centrálne orgány vyhýbali, skrývajúc sa za fantóm “priateľstva národov”. To sa už nesmie opakovať.” – uviedol Alexander Djukov, člen Komisie pre monitorovanie a riešenie konfliktných situácií v oblasti medzietnických vzťahov pri Rade prezidenta RF pre medzietnické vzťahy.

 

 

Satmarský rabín Aaron Teitelbaum sa prihovára tisícom svojich stúpencov v Nassau Coliseum na Long Islande v New Yorku. “Musíme pochopiť a jasne si uvedomiť, že nemáme nič spoločné so sionizmom! Nemáme nič spoločné so štátom Izrael! Izrael je založený na špine. Nezúčastňujeme sa na ich voľbách, takže nemáme nič spoločné s ich špinavou vládou. Neuznávame ich zákony. Budeme pokračovať v Božom boji proti sionizmu! Vyzývame veriacich Židov, aby sa od nich (sionistov) úplne oddelili a realizovali Božie prikázania: “Budem nenávidieť nepriateľov Boha, aby nenávisť k sionizmu a jeho odnožiam obklopila srdce.” Boh nám zakazuje hovoriť o ich úspechoch, o ich úspechu. Je nám zakázané velebiť ich modloslužbu. V mene všetkých dnes zhromaždených vyhlasujem, že budeme pokračovať v boji vyhlásenom Bohom proti sionizmu vo všetkých formách. Budeme pokračovať v boji proti konaniu sionistov voči našim bratom vo Svätej zemi.”

Maroš Šolc

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov