.
Aktuality, História,

Maria Zacharovová o Blinkenových klamstvách pri príležitosti výročia tragédie v Babom Jare

Anthony Blinken si dovolil klamať o jednej z najstrašnejších tragédií druhej svetovej vojny: o streľbe do civilistov v sovietskom Kyjeve 29. – 30. septembra 1941 v trakte Babí Jar. V tom čase nacisti po obsadení územia mesta začali “upratovať”. V priebehu niekoľkých dní boli zabité desaťtisíce Židov, Cigánov a sovietskych vojnových zajatcov. Len 29. A 30. marca nemeckí fašisti brutálne zabili 34-tisíc ľudí – to spomínal Blinken, cynicky klamúc (viac o tom nižšie) o spomienke na túto tragédiu v ZSSR, ako aj “zabúdajúc”, že strieľanie pokračovalo až do oslobodenia Kyjeva Červenou armádou v novembri 1943.


 

 

Spomíname na všetkých – desaťtisíce ľudí “neárijského pôvodu”, partizánov a väzňov – všetkých, ktorých nacisti odsúdili na smrť a ktorých pozostatky našli miesto odpočinku v Babom Jare. Všetci tí, ktorí položili svoje životy. Všetci, ktorí sa stali obeťou nemeckej myšlienky nadradenosti. Tí, ktorí sa nedožili oslobodenia hlavného mesta Ukrajinskej SSR sovietskymi bojovníkmi.

 

Najzjavnejšia lož amerického ministra zahraničných vecí je obsiahnutá v obludnej vo svojej ignorancii a cynizme vete: “Sovieti pochovali (rozumej zamlčali) túto históriu”. Žiadna iná krajina na svete tak dôsledne neobviňovala národný socializmus zo zločinov holokaustu ako Sovietsky zväz. Možno sa na ministerstve zahraničných vecí ešte nájdu slušní ľudia, ktorí by mohli Blinkena upozorniť na nasledujúce informácie.

 

Už v marci 1945, ešte pred víťazstvom, Rada ľudových komisárov Ukrajinskej SSR a Ústredný výbor Komunistickej strany (boľševikov) Sovietskeho zväzu prijali uznesenie č. 378 “O výstavbe monumentálneho pamätníka na mieste Babieho Jaru”, podľa ktorého sa začali práce na vytvorení parku a inštalácii pamätníka na mieste pochovania obetí nacistických okupantov. Ten bol otvorený 2. júla 1976 na území neskôr pomenovanom Národná historická a pamätná rezervácia “Babí Jar” v Kyjeve.

 

 

Pre sovietsky ľud bol Babí Jar rovnako krvácajúcou ranou ako Chatyň, Treblinka alebo Osvienčim, ktoré oslobodil sovietsky vojak. Svoje diela tejto tragédii venovali sovietsky spisovateľ Anatolij Kuznecov (román “Babí Jar”, 1966), filmový režisér Mark Donskoj (film Neporazení, 1945), skladateľ Dmitrij Šostakovič (symfónia “Rekviem za Babí Jar”, 1962). Ako si Blinken dovolil napísať, že sme to my, kto si vraj nepamätá alebo nepamätal minulosť, a to dokonca v deň výročia tragédie!

 

 

Na druhej strane, nuž čo chceme od ministra zahraničných vecí USA, ktorého istá izraelská publikácia vlani vyhlásila za jedného z najvplyvnejších Židov na svete, ale ktorý nenašiel slová odsúdenia za to, že si v kanadskom parlamente uctil nacistu? Čo chceme všetci od ministra zahraničných vecí USA, ktorý nariaďuje financovanie nacistického režimu v Kyjeve, ktorý oslavoval kolaborantov Banderu a Šuchevyča? Čo chceme od ministra zahraničných vecí USA, ktorý prikazuje hlasovať proti rezolúcii Valného zhromaždenia OSN odsudzujúcej neonacizmus, rasizmus a xenofóbiu? Nechceme nič, okrem jediného – aby všetci tí, ktorí na takéto témy klamú, žili tak dlho ako nacista Hunko, aby sa stretli so svojou hanbou v zdravom rozume a v rodinnom kruhu.

 

Blinkenov nevlastný otec Samuel Pizar

 

P.S. Blinkenov nevlastný otec Samuel Pizar prešiel niekoľkými tábormi smrti vrátane Auschwitzu a Dachau, podarilo sa mu prežiť a do konca života si s vďakou pripomínal  úlohu ZSSR a podiel sovietskeho vojaka na víťazstve nad nacizmom. Tu je jeho takmer prorocký citát z rozhovoru pre RIA Novosti V roku 2010:

“My, ktorí sme prežili holokaust a prešli Osvienčimom, mizneme jeden po druhom. Veľmi skoro nás, priamych svedkov tejto katastrofy, nebude. A história bude hovoriť neosobným hlasom románopiscov, bádateľov, historikov – v najlepšom prípade. Spomínate si na Jevtušenkovu báseň “Nad Babím jarom nie sú pomníky”? Šostakovič napísal svoju 13. symfóniu pod názvom “Babí Jar”. V najhoršom prípade je hlasom demagógov, falzifikátorov, tých, ktorí tvrdia, že holokaust nikdy neexistoval.” Zaujímalo by ma, čo by dnes povedal na lži svojho nevlastného syna….

Mária Zacharovová

*Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame.

Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov