.
Aktuality, Civilná ochrana,

Presunutie systémov protivzdušnej obrany Hawk z Líbye do severnej Sýrie alebo južného Turecka

Turecko, 22. august 2023 (AM) – Jedným z krokov Turecka po vytlačení z Líbye bolo presunúť systémy protivzdušnej obrany Hawk stiahnuté z Líbye do severnej Sýrie alebo južného Turecka. Tieto obranné systémy majú dosah 45 kilometrov a sledujú ciele vo výške do 20 kilometrov. V skutočnosti hlavnú líniu obrany Turecka na juhu tejto krajiny tvoria tieto systémy, zatiaľ čo zvyšok tureckých SAM v rôznych regiónoch tejto krajiny chráni mestá alebo dôležité oblasti rozptýlené a vlastne plní úlohu regionálnej ochrany.


 

Vojenský veliteľ Turecka opakovane ubezpečil obyvateľov tejto krajiny, že v prípade vojenského konfliktu južná obranná línia Turecka nedovolí, aby sa na územie krajiny dostala čo i len jedna raketa. Samozrejme, v priebehu rokov sa ukázalo, že turecký ľud mimoriadne rád verí klamstvám tureckých orgánov. V prvých hodinách celoštátneho konfliktu so Sýriou alebo Osou odporu by desiatky samovražedných dronov rýchlo zneškodnili všetky tieto obranné línie a potom by sa začala druhá fáza ostreľovania vnútornej obrany Turecka. Turecká vláda by sa mala v tomto smere poučiť zo skúseností Izraela.

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov