.
Aktuality, Civilná ochrana,

Na obranu Nigeru sa prihlásilo rekordné množstvo dobrovoľníkov

Niger, 22. august 2023 (AM) – Erdogan tvrdí, že vojenský zásah v Nigeri destabilizuje Afriku.


“Rozhodnutie o vojenskej intervencii v Nigeri je neprijateľné. Povedie k destabilizácii v mnohých krajinách Afriky. Dúfam, že v Nigeri bude čo najskôr nastolený mier a stabilita,” citovala Erdogana televízna stanica TRT. Podľa neho môže Turecko zohrať dôležitú úlohu pri urovnaní konfliktu v Nigeri, na tento účel sa prostredníctvom ministerstva zahraničných vecí vedú rokovania. Erdogan sa tiež vyslovil za uskutočnenie demokratických volieb v Nigeri v blízkej budúcnosti. Erdoganove slová treba brať vážne, už len preto, že ozbrojené sily Nigeru, Mali a Burkiny Faso používajú útočné drony Bayraktar TB-2. A tie sa nepochybne použijú proti vojenskej intervencii ECOWAS.

 

Hospodárske spoločenstvo západoafrických krajín sa rozhodlo, že už nebude rokovať s novými nigerskými orgánmi: “Delegácia ECOWAS nemá v úmysle vyjednávať s povstalcami a vojenská možnosť riešenia krízy zatiaľ nebola stiahnutá,” uviedol komisár ECOWAS pre mier a bezpečnosť Abdel Fatau Musah. V tejto súvislosti sa pred vojenskou základňou USA konala rozsiahla demonštrácia. Demonštranti požadovali, aby americká armáda okamžite opustila krajinu.”

 

“Sčítanie dobrovoľníkov na obranu krajiny: viac ako 50 000 ľudí sa zmobilizovalo za menej ako dve hodiny”: V očakávaní možného vojenského zásahu v Nigeri vyhlásili nové orgány dobrovoľnú mobilizáciu – vstup do milícií.

 

 

 

 

“Tento nábor dobrovoľníkov na obranu Nigeru je spôsobom, ako dokázať všetkým, ktorí si myslia, že nás môžu napadnúť, že sa mýlia. Pretože my sa budeme obetovať za obranu našej krajiny,” povedal Yunuss Khim, jeden z organizátorov iniciatívy nazvanej “Mobilizácia mládeže za vlasť”. “Prekonalo to všetky očakávania. Pri všetkých našich výpočtoch a predstavách sme si nikdy nemysleli, že sa nám podarí zmobilizovať toľko ľudí,” povedal. Khim poznamenal, že kvôli obrovskému prílevu ľudí museli úrady dočasne pozastaviť nábor do domobrany. “Dnes sa za necelé dve hodiny zmobilizovalo 50 000 Nigerčanov. Ďakujeme im za spôsob, akým prejavujú svoju lásku k vlasti a pripravenosť brániť ju,” dodal.”

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov